Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że po tego Shimano to się ktoś zgłosi jak ojciec gówniakwla zobaczy, że zginęła. Bo patrzę, że to nie są tanie rzeczy 🙆

Jak policja przyjedzie to nie będę musiał dzwonić 😏

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Znaczy nie chcesz mnie za szwagra 🤔. Krowy kasuje i tak

A ty chcesz?🤣 Ile masz lat?

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

MR '91

Eee to lux , tylko te przepuszczanie kasy nie fajne 

Opublikowano

Krowy kasuje i tak 

Ile czasu już to piszesz a dalej doisz. Mówisz jak taki znajomy od nas ze wsi, co roku mówi, że ostatni rok obsiewa i ostatnie cielaki kupuje a jak przychodzi co do czego to i tak dalej orze i dokupuje bydląt.

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ile czasu już to piszesz a dalej doisz. Mówisz jak taki znajomy od nas ze wsi, co roku mówi, że ostatni rok obsiewa i ostatnie cielaki kupuje a jak przychodzi co do czego to i tak dalej orze i dokupuje bydląt.

Doje jeszcze trochę z przyzwyczajenia a do tego myśleliśmy o.tym mieszkaniu ... I uj z tego to teraz już mogę likwidować z dnia na dzień

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Pjoter  jak bym swojego ojca  słyszał 

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Orka pod pszenżyto 🤕

IMG_20231003_143240_308_HDR.jpg

czym to uprawisz?

Pafnucy12 napisał:

1 godzinę temu, jacus napisał:

a woskowanie ?

Przed nabłyszczaniem, osuszaniem . 

Dasz wosk ostatni to w aucie szyba się maze w deszcz .

No i u mnie na podwórzu poprawka ... plak i takie tam.

Prasa też już się świeci i pod dach. Zetora jeszcze któregoś dnia na myjnię, ale to jak już wykopie kartofle.  

to już po robocie MF ?

Opublikowano

Doje jeszcze trochę z przyzwyczajenia a do tego myśleliśmy o.tym mieszkaniu ... I uj z tego to teraz już mogę likwidować z dnia na dzień

Myślisz o mieszkaniu... A tak zapytam - ilu masz ludzi w chałupie i jaki metraż tej chałupy?

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Myślisz o mieszkaniu... A tak zapytam - ilu masz ludzi w chałupie i jaki metraż tej chałupy?

Myślałem 🤕 teraz już po ptokach 

Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał:

człowiek wielu talentów

Nie ma rzeczy nie możliwych.Wystarczy chcieć.

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

czym to uprawisz?

to już po robocie MF ?

Zostało tylko kawałek na zimę zaorać.

Drobniejsze prace zetorem.

Opublikowano
14 minut temu, superfarmer02 napisał:

Też braknie... 

To chyba tylko w naszej okolicy ten dzień jakiś krótki, ja też jestem tak w plecy z robotą że aż szkoda gadać 

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To jak mój ojciec, już w ,1995r mówił że ostatni rok jak pomidory sadzimy, bo on już siły nie ma 

28 lat później... nadal sadzi pomidory, i to nie tak że brat przejął i on robi, ojciec ma swój kawałek i tam sadzi te koktajlowe, sam zbiera, sam pieli 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Piotruś metraż jaki by nie był- teściowa cię wszędzie dopadnie. Lepiej ciasne ale własne

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

To jak mój ojciec, już w ,1995r mówił że ostatni rok jak pomidory sadzimy, bo on już siły nie ma 

28 lat później... nadal sadzi pomidory, i to nie tak że brat przejął i on robi, ojciec ma swój kawałek i tam sadzi te koktajlowe, sam zbiera, sam pieli 

No tak jak u nas. Obecnie ma 71 lat, sam wszystko robi, 7 byczków, pola coś koło 8-10ha, coś tam swojego, coś od siostry.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v