Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A czyje 🤔 .

A lepiej nie będę rozwijał, bo się znowu obrazisz... może się mylę...

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurna, jak potraktować taką metrową, gęstą w uj gorczycę 🤔 Kultywatorem nie pójdzie. U Seniora maleńki kawałek posiany po wywozie obornika i to był błąd... A na 10a bijakową ciągać 3 kilometry 🤔

A mówiłem, że za dużo tego i szczota będzie.

To nie 

Nasiał 50kg na 10a 🤭

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

A mówiłem, że za dużo tego i szczota będzie.

To nie 

Nasiał 50kg na 10a 🤭

To nie u mnie. Ja tyle nasiałem i jest za rzadko. Tam raptem 10kg mieszanki było zasiane. Ja ogólnie wolę za gęsto niż rzadziznę. Jęczmienia mam 30kg na 15a naszykowane. Pszenicy jeden sobie życzy na 20a zasiać jakieś 60kg. 

Przed chwilą, slawek74 napisał:

u nas raczej w szerz nie w górę...

Oj, umysł słabo pracuje...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Raczej nie ma szans z UG 2 i prędkości nie będzie - chcą jak najgłębiej bo to pod ziemniaki, do górki, to na trójce.

To zostaw .. przez zimę samo przegnije... na wiosnę orkę zarobisz...

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Do konta to bym z chęcią, ale gdzie robić 

70 dojnych i w uj opasu 

150 ha samej kukurydzy

I ze 120ha w kopiec 

Ale case pumy i maxumy to ładne 

Wszystko pasuje...pumy i maxumy do Twoich wrót...może lepi jak MF😉

11 minut temu, slawek74 napisał:

Karol nie wybrzydzaj 😁🙋‍♂️

tam pług.... oby co innego i gdzie indzie 😁

Ooooo....ktoś ma skojarzenia🤔...

• Haha 1
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Raczej nie ma szans z UG 2 i prędkości nie będzie - chcą jak najgłębiej bo to pod ziemniaki, do górki, to na trójce.

To zostaw .. przez zimę samo przegnije... na wiosnę orkę zarobisz...

na ,,wiosennej,, lepiej by się sadziło 🤔

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A lepiej nie będę rozwijał, bo się znowu obrazisz... może się mylę...

Nie obrażę się  , wal śmiało

Teraz już mi to Lotto

Opublikowano

No to nie mam pomysłu.

Ja bym oral ... ładnie nie będzie, ale na wiosnę wyrownasz kultywatorem

Opublikowano

Nie lepiej tylko gorzej. Chyba dynamitem tą ziemię uprawiać, brył nic nie rozkruszy. Już w tym roku jeden sobie zażyczył orkę wiosenną, bryły jak pięści i nijak tego rozbić.

Opublikowano
Qwazi napisał:

Ooooo....ktoś ma skojarzenia🤔...

życie panie życie i doświadczenie 🤭

Chłoporobotnik napisał:

Nie lepiej tylko gorzej. Chyba dynamitem tą ziemię uprawiać, brył nic nie rozkruszy. Już w tym roku jeden sobie zażyczył orkę wiosenną, bryły jak pięści i nijak tego rozbić.

eee tam...

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie obrażę się  , wal śmiało

Teraz już mi to Lotto

Dobra... 

Uważam że mocno zależny jesteś od tego co rodzice zdecydują... 

A że dobry chłopak jesteś, to się słuchasz... tylko że to niestety na dobre Ci nie wychodzi .

W skrócie... i to tylko moje odczucie .. może się mylę... może się nie znam...

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To nie u mnie. Ja tyle nasiałem i jest za rzadko. Tam raptem 10kg mieszanki było zasiane. Ja ogólnie wolę za gęsto niż rzadziznę. Jęczmienia mam 30kg na 15a naszykowane. Pszenicy jeden sobie życzy na 20a zasiać jakieś 60kg. 

Oj, umysł słabo pracuje...

Kurła wy piętrowo te hektary siejeta 🙆 

Moje poplony usychają. Słonecznik i groch się poddaje. Nawet pszenżyto zwiędło

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

eee tam...

Nie e tam, na suchych kawałkach to zda egzamin, ale tam są mokre gliny, jak to u nas mawiają "celina". Jak doleje to umarł w butach. Głębiej pług puścisz jesienią to pole pomarańczowe. Wiosną wyorują się takie biało - pomarańczowe kawały ziemi. 

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Od kręć jedną Skibę i jeździj z jedną. Będzie szło aż miło. Koło przygniecie w odpowiednim kierunku i będzie pięknie szło.

Opublikowano

Marcin - Pisałeś że mieszkacie z siostrą?

Czy nie było toksycznej atmosfery w trakcie pobytu Twojej wybranki?.

Trzy samice, w tym dwie z poczuciem że wiele utracą. Mogło być nieprzyjemnie.

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Dobra... 

Uważam że mocno zależny jesteś od tego co rodzice zdecydują... 

A że dobry chłopak jesteś, to się słuchasz... tylko że to niestety na dobre Ci nie wychodzi .

W skrócie... i to tylko moje odczucie .. może się mylę... może się nie znam...

No co Ty , czasami coś tam przedyskutujemy , czasami skorzystam z  podpowiedzi , ale nic więcej . Ale na pewno nie to co mam kupić 😛

2 minuty temu, Agrest napisał:

Marcin - Pisałeś że mieszkacie z siostrą?

Czy nie było toksycznej atmosfery w trakcie pobytu Twojej wybranki?.

Trzy samice, w tym dwie z poczuciem że wiele utracą. Mogło być nieprzyjemnie.

No coś w tym było , oficjalnie nikt nic nie mówił ale dało się odczuć ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v