Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale coś skromnie , chyba podpadłeś 😜 lux obiad . 

Nie jadam wiele. Tyle że podjadam wieczorami... nawet teraz...

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

No i wiatr hula. 

Jakiś łepek kiedyś śmiał się z mojego szacowania plonów.

Otóż pomyliłem się, zamiast 7,2t/ha wyszło 7,5t.  

Teraz jechać likwidować poplony.

20230918_154349.jpg

7,5 pszenicy ?

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nie jadam wiele. Tyle że podjadam wieczorami... nawet teraz...

Ja też , chipsy i kasztelana do tego duetka z Dino 😛

Opublikowano
39 minut temu, marcin19071980 napisał:

No i właśnie dlatego nie zajmuje się drobnica i handlem z naszymi oczywiście bez urazy to nic osobistego.Polak to 10razy ogląda targuje się to nie pasuje tamto się nie podoba a tu mam interes na dwa słowa pod zamówienie 0% ryzyka.Moj zarobek jest jasny i z góry ustalony.Bende w środe w Kamiennej to lukne co tam mają.

Wcale mnie to nie dziwi 🤭  toć rodowity Polak. 

Ja lubię grzebać jak nie ma zajęcia zimową porą. Kupić malowańca to wolę sam doprowadzić do porządku i wiem, że dobrze zrobione. Ale wtedy dla Ciebie lichy interes. 

Parę maszyn kupiłem, trochę zjeździłem, ale jak mi się nie podoba to nie cuduje tylko dziękuję dowidzenia, jak pasuje to tak samo. 

Gdybym miał zamiar trzymać bydlaki to by dołożył 30 i na dużym kole coś kupił porządnego. Ale już bliżej niż dalej. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Wcale mnie to nie dziwi 🤭  toć rodowity Polak. 

Ja lubię grzebać jak nie ma zajęcia zimową porą. Kupić malowańca to wolę sam doprowadzić do porządku i wiem, że dobrze zrobione. Ale wtedy dla Ciebie lichy interes. 

Parę maszyn kupiłem, trochę zjeździłem, ale jak mi się nie podoba to nie cuduje tylko dziękuję dowidzenia, jak pasuje to tak samo. 

Gdybym miał zamiar trzymać bydlaki to by dołożył 30 i na dużym kole coś kupił porządnego. Ale już bliżej niż dalej. 

No w Środę zobaczę.Napewno coś tam stało.Nikt tego na busa nie wrzuci bo to nie Polska trzeba ciężarowe auto a to już się robią koszty.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

Ech...po co to jeść i tak z .. 😆

54 minuty temu, bratrolnika napisał:

Najdłuższa wieś w Polsce ,z tego co kojarzę 

Myślałem że Aleksandrów 

Aż żem zerknął w google....Zawoja

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
26 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Znaczy się, złapałeś się na postronek?

Absolutnie. 

Za kogo Ty mnie masz...

Na razie ja spodnie noszę, nie muszę tak jak @Qwazi pod stołem siedzieć 😎

20 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale coś skromnie , chyba podpadłeś 😜 lux obiad . 

Nawaliła kartofli i mizerii, a mięsa naparstek bo sama zjadła 🤭

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Na razie ja spodnie noszę, nie muszę tak jak @Qwazi pod stołem siedzieć 😎

Tylko se chałupy nie zapiździj, to się może ten stan nie zmieni. Nie popełniej moich błędów- rób...synów😉🤭...

6 minut temu, pedro2 napisał:

Nawaliła kartofli i mizerii, a mięsa naparstek bo sama zjadła 🤭

A potem...ja nie mam...się w co ubrać...wszystkie kiecki albo niemodne, albo się nie dopinają🙆🤭...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, marcin19071980 napisał:

No w Środę zobaczę.Napewno coś tam stało.Nikt tego na busa nie wrzuci bo to nie Polska trzeba ciężarowe auto a to już się robią koszty.

Właśnie o to chodzi. Bus z lawetą jest, ale nie przywiozę tego. 

6 minut temu, Qwazi napisał:

Tylko se chałupy nie zapiździj, to się może ten stan nie zmieni. Nie popełniej moich błędów- rób...synów😉🤭...

No Mietek mówił żeby przez dziurę w prześcieradle to wtedy pewniak

Tylko co dziurę wydłubię to na wieczór zaraz zacerowana. Wyczuwam sabotaż, kurpianka cwana bestia 🤔

Edytowane przez pedro2
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

No Mietek mówił żeby przez dziurę w prześcieradle to wtedy pewniak. 🤔

A on zrobił już coś🤔...ja bym bardziej słuchał tych...co zrobili...Marek umi...Przemek Primo jeszcze bardziej umi...i jeszcze paru innych też umi...😉

Tutej nie ma miejsca na niepewne teorie, bo jak się pomylisz, to żeś przepod🤭...

7 minut temu, jacus napisał:

ja mam 3 corki i co z tego ma  wynikac ??

No wynika z tego, że masz ciągle...opuszczoną deskę klozetową🤷😉🤭...

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Właśnie o to chodzi. Bus z lawetą jest, ale nie przywiozę tego. 

No Mietek mówił żeby przez dziurę w prześcieradle to wtedy pewniak. 🤔

Mietek to,, mo poincie o łokryncie jak na bali nie plywoł,, 

Dobry sposób to gwizdać na koniec 👍😉

• Haha 4
Opublikowano

O masz, nagrali @Agresta jak ze skupu wracał. 🙆 

https://vm.tiktok.com/ZGJWoEpTM/

A to nie Marcin po pyrę jedzie?

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Matko Sławek @Agrest...uprawnienia maszynisty też posiadasz🙆🤭...i który to zazdrośnik Cię tak cichaczem z jondera uwieczniał🤔...

Ja bym całą gospodarkę na ten zestaw zmieścił🤣

Opublikowano
20 minut temu, pedro2 napisał:

Tylko co dziurę wydłubię to na wieczór zaraz zacerowana. Wyczuwam sabotaż, kurpianka cwana bestia 🤔

Idź na kurs inseminacji, to Cię nauczą manipulować życiem 🙃

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Agrest napisał:

Ja bym całą gospodarkę na ten zestaw zmieścił🤣

Eee...pewno nie...jakaś taczka i łopatą by mogła się nie zmieścić🤔...Zaraz, jak zrobiłem prawo jazdy, była wywózka buraków. Jeden gruby gospodarz miał nowego 3p. Zapinał do niego 3 przyczepy d35 i tym zestawem wywiózł burak z jakichś 6-7 ha podróżując ok 10 km w jedną stronę. Pedał gazu miał u niego tylko dwa położenia zero albo max. Po kampanii buraczanej 3p zmarł. Wysłodki woził ciapkiem...już po jednej przyczepie 

4 minuty temu, Leszy napisał:

Idź na kurs inseminacji, to Cię nauczą manipulować życiem 🙃

Guzik go nauczą 🤔...i tak się będzie uczył później...na błędach...a w tym przypadku...lepi nie😉🤭...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie znam się w sumie na tym... Mnie to jeśli już czeka tylko ten z pętlą na jednym końcu.

11 minut temu, Agrest napisał:

to nie Marcin po pyrę jedzie?

Albo od Helmuta na handelek ciągnie 😉 a potem to " łooo transport drogi, ciężarówką wieźć" 🤭

• Haha 1
Opublikowano

@Agrest ty sporo budujesz jakie są ceny przekrycia blachą trapezową. Zdjęcie eternitu i położenie blachy, bocznych obróbek nie będzie a gąsiorki są gotowe zamówione razem z blachą więc żadnych giętarki nie potrzeba. Są jeszcz i szczyty do zrobienia blacha jak za to liczyć?

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Guzik go nauczą 🤔...i tak się będzie uczył później...na błędach...a w tym przypadku...lepi nie😉🤭...

W sumie taka nauka to nie najgorsza.... 🙃 Można się uczyć namiętnie 😉

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Eee...pewno nie...jakaś taczka i łopatą by mogła się nie zmieścić🤔...Zaraz, jak zrobiłem prawo jazdy, była wywózka buraków. Jeden gruby gospodarz miał nowego 3p. Zapinał do niego 3 przyczepy d35 i tym zestawem wywiózł burak z jakichś 6-7 ha podróżując ok 10 km w jedną stronę. Pedał gazu miał u niego tylko dwa położenia zero albo max. Po kampanii buraczanej 3p zmarł. Wysłodki woził ciapkiem...już po jednej przyczepie 

🤔😉🤭...

Ty, tatko mojego widziałeś 🤔

Ale nie gruby gospodarz🤷

3p było od nowości,2silniki widział,z trzecim odjechał ...🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v