Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Te okrągłe czerwone to dobre, żeby po czymś posiać. Bo one mają krótki okres wegetacyjny. Posiane pod koniec czerwca urosły do wielkości takiej sklepowej. Czytaj, nie za duży nie za mały. Podłużny by nie urósł w tym czasie. Ogólnie w przyszłym roku trochę więcej luźnego czasu mi się szykuje i nie wiem czy nie posieje trochę więcej warzywa, bo ludzie pytają się właśnie choćby o buraki czy marchew na soki. 

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Kurde najciężej to było te liście widłami na rozrzutnik ładować, te łby się nabijały spaść nie chciało. A idź pan. Nie chciał bym żeby moje dzieci musiały tak jebać.

Najgorszy to był rozładunek pastewnych. Przy oborze było takie pomieszczenie, 11 rozrzutników buraków tam wchodziło, zawsze jak ze szkoły wróciliśmy to jechało się załadować rozrzutnik burakami, potem ojciec podstawiał tyłem pod okienko, i po odrobieniu lekcji mieliśmy za zadanie to rozładować, pamiętam że się to wieczorami, po ciemku rozładowywało. Ale jak pięknie wtedy nie o wyglądało...

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

Czerwone pastewne lepiej mi się udają od białych. 

Ja teraz tylko jednokiełkowe Solidar Bis sieję. Fajnie się przechowały zeszłej zimy. Wcześniej w sklepie kazałem po 10-15 deko każdych dawać, to były i czerwone i te pomarańczowe i białe. Nie spieszy mi się z rwaniem bo nie sieję tam gdzie są pszenicy w tym roku.

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Też można, ale cyklop to był jeden...w SKR. I się nie utarło, żeby tak robić 🤷...

Jest w okolicach mej żony,facet co zbiera całe buraki pastewne z liśćmi i tak w kopcu kisi

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie było sensu, większe już by chyba nie urosły a i większe to na co 

received_1231757054158338.jpeg

Ta butelka kielo mo? Pude  po krowy to wyrwiym swojego

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Jest w okolicach mej żony,facet co zbiera całe buraki pastewne z liśćmi i tak w kopcu kisi

O ciekawe. Nie słyszałam o czymś takim 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Qwazi napisał:

O ciekawe. Nie słyszałam o czymś takim 

Ja myślałem że to aby z liści,ale jak odcina czy tam wybiera widać całe prążki.Bede kiedyś na jesień to pstrykne fotkę 

Obstawiam że największe skarmia a takie o średnicy szklanki wali z liśćmi 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)

No pogadaliśmy popatrzyliśmy co nie co w cenach się zorientowałem i śmiało mogę rozpoczęcie przygody z ziemniakami nowym plantatorom polecić.Sadźcie chłopaki do oporu.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

No, no. Jak coś to mam kombajn na start w dobrych pieniądzach 🙈

Cała nadzieja że od maja kropla nie spadnie.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Cała nadzieja że od maja kropla nie spadnie.

Jak coś napiszesz czasem to ręce opadają 

Równie dobrze mogę napisać żeby tem co leją z glębinowek założyli liczniki podatek  z 50 zł zm3widy doj**ali 

Niech każdy ma możliwości pracy, życie to nie tylko kartofle i kapusta są inne branże i deszczu potrzebują 

Edytowane przez Łolek
  • Like 7
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Jak coś napiszesz czasem to ręce opadają 

Równie dobrze mogę napisać żeby tem co leją z glębinowek założyli liczniki podatek  z 50 zł zm3widy doj**ali 

Niech każdy ma możliwości pracy, życie to nie tylko kartofle i kapusta 

Pisze jak jest.Liczniki to nie problem,wielu już ma a i tak nie płaci.Ja wiem że wielu w oczy kole ale taka prawda.Przyjedz pogadaj posłuchaj to się zorientujesz w czym rzecz.Co mnie obchodzi że ktoś ma problem masz swoje lata dobrze wiesz jak jest.Na Tobą czy mną  się nikt litował nie będzie.Udawal bendę zatroskanego o losy ludzi .

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Mnie też to dobija. 

Już którąś niedzielę z kolei chodzę w swoje miejscówki, choć i tak wiem, że nie ma. Ale chodzę 🤦 

Właśnie jadę na posterunek na alkomat i grzeję 40km ode mnie podobno wysyp grzybów. Dostałem cynka.

Co mam przeleżeć to lepiej połazić kleszczy nałapać.

Nie dam się to nie ma sensu. Nawet u znajomych nie ma co jeździmy na borowiki razem. Rządam deszczu.

Opublikowano
30 minut temu, marcin19071980 napisał:

No pogadaliśmy popatrzyliśmy co nie co w cenach się zorientowałem i śmiało mogę rozpoczęcie przygody z ziemniakami nowym plantatorom polecić.Sadźcie chłopaki do oporu.

Z tym poplonem byś mi coś podpowiedział 

Opublikowano
3 godziny temu, Pigmei napisał:

Zależy kiedy żniwowałaś, kumpel tydzień temu skończył pszenicę i deszczu od tamtej pory nie ma  a jak brak grzybów to może mięsko? 

AIL4fc-hnAV2ZZJrpa2GggEHSPg2QHq6-KSWRpxKE2Af22QZVctK8brJdxx2dGUfbEus0nlyoKFdA3bF1r-48A9gZZ_Q8_U5rkrJ1mmn_Cg-Tgdic9l2w0FvfZnePPsNZN3-k0H22kkk8F572zcGEXnltrkTHmIALYTrjTuuRix3rInXCHD9alKlJWUB-Jq2Dt1iRylCHaWXHQ7NNU1BPN0X43jR3pOG2I4O0lYrtQtprrJssaLYrWXWUOTbd6jcuCkYq_QxCi6fiIMUUPsOLmyczEmWJXHtuxvFYDinOTPRdWvXhYT2fEUywB8cGDcCnBGB6FbGSeFqqOUpnlnQHBnOOWINp2seY1O8-ORhXykXzbHPAvyf9MzKLUQOhHZgHxd9C7D1tOOyAmFWUvxdANyeuoJkk8sFMy9L6Nw6wtXNLuW59Iy5WccVy3V9IZPu0YHhkjB9x0UuoMBZ6lZsrAcQjWoah2uZlDWYU4rreupwdjt-eCBW-fvI5XIoWZ23PKWAawOprSiJiEiDTq0yw9Dge0jZzdk_g2b6Cd1I7vJMxad-X8B3Rbim6gBpyHdHEuwDu3AMfFn1K2oHElT4A0bLj6jnYKj47OUfyiARjHEOTeOrwh6bM7pdH0hKbajE-m9iFaJseDxWfZYV1uRA13-HgqjV78wfbB-ewJw77tm22_AWl16sRjupp4XkMyVc-MlQa2mBTJMqx7emr2KiIRHSRWyPBrKVYKGxu2uqIRwiFbxn-fbggWpKxtNcXUSds3iE2kRO-wEAFcG1YApenyYdReMHOo28QKaN8uPXUBhzPqRi8qM6B8FnVVbTDptN0XDbGNzQPjhZI7NjdRaNRVdUPbHrfKj0aIRupYPcoGNA6lXWZDgU_uX6kGbWrY1Ow3NlH4K-iKImSK2ZRkZ20b4hiEZWRQ=w698-h931-s-no?authuser=0

Chyba 10 sierpień koniec był. Muszę w papierach sprawdzić. Nie proszę bez takich zwierzy ostatnio na kostce pod domem zaskroniec sobie lezal

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Z tym poplonem byś mi coś podpowiedział 

Jakim poplonem?

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Ale żeś pan piękną gadkę zapodał 

Do miastowego męża się przytul i korzystaj z uroków ostatnich dni lata 

Przytulony już wymiany nakarmiony rosołem i babka ziemniaczana. Mówił że może umierac. Będę miała z czego wybierać jak 4 tysiące murzyńskich chłopców chce do Europy 

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Pisze jak jest.Liczniki to nie problem,wielu już ma a i tak nie płaci.Ja wiem że wielu w oczy kole ale taka prawda.Przyjedz pogadaj posłuchaj to się zorientujesz w czym rzecz.Co mnie obchodzi że ktoś ma problem masz swoje lata dobrze wiesz jak jest.Na Tobą czy mną  się nikt litował nie będzie.Udawal bendę zatroskanego o losy ludzi udawać.

Ja nic nie udaje tylko często taka susza rujnuje nie jedną hodowle w  moim rzemiośle, dość ludzie mają problemów i bez tego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v