Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

12 minut temu, pedro2 napisał:

U mnie jeden robi talerzowka już 4rok. W tym roku pod kartofle grubera na 15cm nie mógł uciągnąć. A zboża ma wszędzie mieszanki. W tym roku zemścił na firmy nasienne bo zmieszany kwalifikat sprzedają. Jęczmień, pszenica, pszenżyto wsio w jednym 😁 

Czekać tylko kiedy zacznie orać, toż to beton

Raz tak żyto na kiszonkę zasialem. Nigdy więcej...

11 minut temu, Qwazi napisał:

Jest tu sporo normalnych ludzi. Kilku miałem możliwość poznać osobiście, z kilkoma rozmawiać przez telefon, bądź komunikować się poprzez SMS. Nie dostrzegłem u nich żadnych niestabilności...jest też jeden facet, przed którym szczególnie czapki z głów, bo praktycznie wszyscy z nas w jego sytuacji by się poddali. Czapka z głowy również przed jego rodziną. I tutaj wychodzą efekty twardej gry . Gdyby on tak grał, z pewnością, kiedy zaszła tragiczna sytuacja, nie miałby żadnego wsparcia, a sam nie dałby rady. On wie, o kim piszę...

Chyba też wiem... 

A propos @Qwazinie chcesz se pokosić...🤭

1694592567191423754090587614043.jpg

no zasiałem w beż orce zyto hybrydowe 7t/ha

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Mietek daj spokój z takim miałkim podejściem kampanijnym. Gdzie się zaczyna polityka, tam się kończy życzliwość a zaczynają powiązania i interesy. Przecież to widać jak na dłoni, wystarczy telewizornię odpalić. Takie teksty to jest metoda na sukces...w wyścigu do koryta...

Tak, zrobiłem...wiele razy...

Każda twardość ma swoje granice wytrzymałości...jedna śruba puszcza, bo była z nieodpowiedniego materiału, a druga, bo była źle zamontowana🤷...

Mało mnie Maniek znasz. Gdybyś mieszkał po sąsiedzku i mi nie podpadł to gwarantuje że chwalił byś mnie po wszystkich jarmarkach. 

Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał:

Ciekawe czy byś zadzwonił 

A co oni mogą robić 

Poplon do końca września ma 

Np nowe ortofotomapy?

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Nawet się nie będzie oglądała za siebie

Czyli już nie ma szans ...

ckmhlopie to już przestaje być zabawne weź się za robotę idź orac obornik wyrzucać zajmij sobie czymś głowę jak powiedziała że koniec to uszanuj to jak prawdziwy facet i zacznij żyć na nowo

• Like 2
Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Słabych fotografów mają skoro jeszcze na tłumaczeniu nie byłem 

oj jeszcze jest czas na tłumaczenia. 

trochę pewnie jesiennych niespodzianek będzie 🤭

Opublikowano
gregor1284 napisał:

10 minut temu, Karol6130 napisał:

Ciekawe czy byś zadzwonił 

A co oni mogą robić 

Poplon do końca września ma być zasiany 

Ja bym zadzwonił 

i by było "dzwonie do Pani w bardzo nie typowej sprawie "... albo lepiej teraz jest w jakimś radiu ostatnio słyszałem że godzą pary tylko nie wiem jak to się nazywa w esce czy voxie

Opublikowano

Na RMF.

Żenada jakiej mało. Słuchać się tego nie da. Pomijając już fakt że znajdują się pary debili chcących popisać się ustawką na antenie radia.

Na pewno pogodziłbym się jak druga strona wywaliłaby brudy na antenie radia

Opublikowano
26 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U Was ziemie liche, opady też to co innego... Jakbym napisał ile litrów od 1 stycznia było to tam u was pewnie z 2x mniej albo i 3x.

103 litry od 15 marca. 

spróbuj coś z tego wykonać 

Opublikowano
20 minut temu, soltys48 napisał:

Się kopie się 🤭

IMG20230913102902.jpg

Trujące jak i moje bo chwastu nie ma 

Opublikowano
23 minuty temu, soltys48 napisał:

Się kopie się 🤭

IMG20230913102902.jpg

Co ony takie.... jakes... bez chwasta...?

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

103 litry od 15 marca. 

spróbuj coś z tego wykonać 

U mnie 124 od marca i bez deszowni nie ma mowy aby coś urosło.

Opublikowano
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Mało mnie Maniek znasz. Gdybyś mieszkał po sąsiedzku i mi nie podpadł to gwarantuje że chwalił byś mnie po wszystkich jarmarkach. 

Pewnie tak, ale Ty raczej w polityce udziału nie bierzesz...

Opublikowano
22 minuty temu, HF86 napisał:

oj jeszcze jest czas na tłumaczenia. 

trochę pewnie jesiennych niespodzianek będzie 🤭

Damy radę 

19 minut temu, wojtal24 napisał:

i by było "dzwonie do Pani w bardzo nie typowej sprawie "... albo lepiej teraz jest w jakimś radiu ostatnio słyszałem że godzą pary tylko nie wiem jak to się nazywa w esce czy voxie

I że zaniepokojony jestem zachowaniem kolegi z forum 

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nic, ugorem pole bym puścił jakby takie opady u mnie były. Jedynie ziemniaki dla siebie przy chałupie posadzić i podlewać.

Nie umiał byś gospodarzyć?

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie umiał byś gospodarzyć?

Przy takich opadach to nawet nie wiem czy trawa na podwórku urośnie a co dopiero coś w polu... 115 litrów w 1,5 miesiąca u nas spada, czasem w miesiąc a czasem i w 2-3 tygodnie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tego światu pół światu. Nie macie dzieci, wspólnoty majątkowej, czym ty się przejmujesz. Zobacz na Facebooku jest grupa"Jak sobie poradzić z pierdolniętą żoną"- zobacz jakie ludzie mają problemy, cześć robi sobie jaja ale naprawde wiele przypadków to dramat. Ciesz się życiem i nie lej smutków. Bądź twardy, nie patrz co jakieś pizdy piszą i tyle. Pokaż, że masz jaja. Nie poniżaj się.

Opublikowano
16 minut temu, DANDYS napisał:

bez lebiody metrowej 🤔

No przynajmniej...

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przy takich opadach to nawet nie wiem czy trawa na podwórku urośnie a co dopiero coś w polu... 115 litrów w 1,5 miesiąca u nas spada, czasem w miesiąc a czasem i w 2-3 tygodnie. 

Urosnie choć to prawie 1/3 tego co ziemniak potrzebuje i 1/6 tego co qq. Po polach jak spojrzeć to zaraz widać kto trochę myśli. Mamy takie poletko doświadczalne u sąsiada to pomimo większej suszy niż w zeszłym roku qq na kichę zebrał 3x tyle co w zeszłym roku 

Opublikowano
37 minut temu, marcin19071980 napisał:

Trujące jak i moje bo chwastu nie ma 

Moje mogą być bardziej bo na oborniku🤭

34 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Co ony takie.... jakes... bez chwasta...?

Wstyd byłoby mi inne pokazać 

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tego światu pół światu. Nie macie dzieci, wspólnoty majątkowej, czym ty się przejmujesz. Zobacz na Facebooku jest grupa"Jak sobie poradzić z pierdolniętą żoną"- zobacz jakie ludzie mają problemy, cześć robi sobie jaja ale naprawde wiele przypadków to dramat. Ciesz się życiem i nie lej smutków. Bądź twardy, nie patrz co jakieś pizdy piszą i tyle. Pokaż, że masz jaja. Nie poniżaj się.

sprawdziłem naprawdę jest taka grupa na fb 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v