Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojechałem ostatni kawałek zaorać, glina.... i se przyjechałem zaraz... się normalnie nie da ...pierwszy raz takie coś....

Opublikowano
7 minut temu, malaczarna napisał:

Kazałam mężowi się nie kompromitować. 5 skib jd ciąganie prosto z salonu i pług wyskakuje... na usługę przyjdzie jak popada

Pani może mi odpowie najlepiej,jak kobieta mówi że to już koniec i nic tego nie zmieni i wściekła się . To przyjdzie za jakiś czas refleksja i skruszeje 🤔

Opublikowano
22 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pani może mi odpowie najlepiej,jak kobieta mówi że to już koniec i nic tego nie zmieni i wściekła się . To przyjdzie za jakiś czas refleksja i skruszeje 🤔

Zależy, jak w suchym piasku zakopana będzie to zeschnie się i nie skruszeje, ale w mokrej ziemi i lichej trumnie powinno to dość szybko nadejść 

• Haha 3
Opublikowano

teraz juz widzicie czemu europa zachodnia wymysla cale te bezorki,strip-tille,no -tille , mulcz , agregaty..

w europie wschodniej zmiany klimatu i tak sa najslabsze..

orka siewna na piasku to nie blad to glupota..nie potraficie tak zrobic zeby mozna bylo bezorkowo siac ??? 

• Haha 2
Opublikowano
32 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie. To on na kolanach będzie błagał żeby wrocila

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

teraz juz widzicie czemu europa zachodnia wymysla cale te bezorki,strip-tille,no -tille , mulcz , agregaty..

orka siewna na piasku to nie blad to glupota..nie potraficie tak zrobic zeby mozna bylo bezorkowo siac ??? 

Bez orki zginę w chwastach

• Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, marcin19071980 napisał:

tu kolegów nie szukam i przyjaciół nie potrzebuje.Piep.... głupoty to już się pośmiać nie można tylko mam być posępny jak ksiądz po spowiedzi. Jakoś @gregor załapał humor od razu.Ja pamiętam jak mi 200zl w domu zostało tak więc o to że pieniądze mnie zmienią się nie martw.Poza tym jeśli myślisz że teraz jakieś super pieniądze się bierze to chyba krótko w warzywach siedzisz.Ps.Jakich k....truskawkach.

To było do pafnucka paanie 🤦

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

Idź tam sobie robić bezorke ta swoją talerzowką 😂

Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał:

Nie. To on na kolanach będzie błagał żeby wrocila

Jak pójdzie na kolanach po czasie to wróci 🤔

Opublikowano
44 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chyba refleks bardziej do opisu tej sytuacji pasuje a nie refleksja ;) 

• Haha 1
Opublikowano

Dzień dobry...22°, słonecznie....chyba by trzeba se dzisiaj wolne zrobić o tych sianoksach... synuś wpadł wczoraj wieczorem, jak myślałem, że już skończyłem robotę, no i...wyprowadził mnie z błędnego myślenia....wozilim belki do północy🙆...

Trza by spokojnie poczytać, co tam wczoraj zostało nadrukowane, bo tylko wyrywkowo zerkałem...

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

a może przez tę słoneczną pogodę ,dzięki niej kilku z nas u bram Piotra nie zawitało . Ponoć słonko cowida wrogiem . Chałupa budowana na glinie ,dach zarzucony ,i ani razu butów z błota  ,  nie obierałem .           Jak kiedyś łaziło się po budowach 🙆‍♀️

Przecież można sobie wymyślić zachorowanie na wymyśloną epidemie 

15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak pójdzie na kolanach po czasie to wróci 🤔

Ona na kolanach powinna Cię przekonać żebyś ja przyjął spowrotem 

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, gregor1284 napisał:

Właśnie takie słowa zabijają jakie kolwiek chęci w tych co coś chcą robić. A d*pa układać się! Niech mnie powieszą albo jaki inny wypadek zrobią 

Pytanie o powód tych chęci, bo ich efekt jest powszechnie znany...i zawsze ten sam🤷...każdy coś za uszami ma...

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, gregor1284 napisał:

Ona na kolanach powinna Cię przekonać żebyś ja przyjął spowrotem 

I obiecać współwłasność w całym majątku ,pełnomocnictwa w kontach i niech se wybiera wymarzone mieszkanko, i najlepiej zapisane na nią od razu 🤣

Opublikowano
45 minut temu, superfarmer02 napisał:

Idź tam sobie robić bezorke ta swoją talerzowką 😂

U mnie jeden robi talerzowka już 4rok. W tym roku pod kartofle grubera na 15cm nie mógł uciągnąć. A zboża ma wszędzie mieszanki. W tym roku zemścił na firmy nasienne bo zmieszany kwalifikat sprzedają. Jęczmień, pszenica, pszenżyto wsio w jednym 😁 

Czekać tylko kiedy zacznie orać, toż to beton

• Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, limonka napisał:

Może by i wyglądała. Tylko czy lepiej? Tak na marginesie... Przeglądając to forum z przykrością stwierdzam, że większość z Was delikatnie mówiąc jest niestabilna. Najlepsze wrażenie póki co robią użytkownicy o nickach Qwazi i Cinek! 

Jest tu sporo normalnych ludzi. Kilku miałem możliwość poznać osobiście, z kilkoma rozmawiać przez telefon, bądź komunikować się poprzez SMS. Nie dostrzegłem u nich żadnych niestabilności...jest też jeden facet, przed którym szczególnie czapki z głów, bo praktycznie wszyscy z nas w jego sytuacji by się poddali. Czapka z głowy również przed jego rodziną. I tutaj wychodzą efekty twardej gry . Gdyby on tak grał, z pewnością, kiedy zaszła tragiczna sytuacja, nie miałby żadnego wsparcia, a sam nie dałby rady. On wie, o kim piszę...

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, gregor1284 napisał:

Przecież można sobie wymyślić zachorowanie na wymyśloną epidemie 

Tak jak Ty sobie wymyśliłeś chorobę żeby uciec od kieratu Merylin?

1 godzinę temu, jacus napisał:

Nie. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v