Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mówiłem wam że to cygan jak nic 

Baba na niego robi ,w złocie chodzi to wszystko się zgadza 🤭

Chciała pani doktor szlacheckie nazwisko do go wzięła, a co innego żeśta myśleli 😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nigdy prasa nie zrywała? Mojej się zdarzyło...

Jak są dobre nie porysowane te bolce/ograniczniki to nie zrywa

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Chciała pani doktor szlacheckie nazwisko do go wzięła, a co innego żeśta myśleli 😁

No mówił że na urodę poleciała..

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Gdzie ta orka, bo nie widzę? Wszystkie korpusy targałeś.?

Jeszcze nie orał , będe 3 ciągać 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Ty, że krótki

No bo mój dłuższy... 4000 metra...

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Qwazi napisał:

Wiesław, ja mam taki...i wszystko mi jedno jaki kolor...

16941949347356775677598089648960.jpg

Wiesz każdy inaczej gospodarzy,ja jak bym zbelował moją wszystko słomę to by mi na 5 lat starczyła.

Krowy chodzą na pastwisku wienc słoma latem nie idzie a też zimą idzie niewiele bo u mnie na cienkiej ściółce.

Ogólnie wyprzedałem w czerwcu słomę bo cena była dobra i zbelowałem wszystko i upchałem w stodołach i trochę małego stogu zrobiłem,i dlamnie się liczy żeby ta słoma poleżała nawet kilka lat aż będzie cena,wtym roku pewnie będzie to się sprzeda ale jak by nie było to niech lezy czeka na cenę I temu dlamnie tak jest ważne jaki sznurek bo faktycznie białego koloru myszy jakoś nielubią nie budują z niego tak gniazd , a w budynku to tylko myszy mogą szkodę zrobić,nie zmoknie ni nic też I grubszy też dłużej wytrzyma nietak truchleje bo teraz ekologiczne,rozkładają się raz dwa.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jeszcze nie orał , będe 3 ciągać 

Kurde ja tam był próbował z 4. Aby przodek załącz i będzie szedł jak dzik w kukurydzy.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Kupiłem auto od doktorka to się zwał. Von Majewski

Von to bardziej z germańskiego chyba..

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

Kolega jechał dziś z Wyszogrodu do szpitala co u ciebie za miedzą i mówił że jakieś banery po drodze od Młodzieszyna. A zakończenie lata w Iłowie to będzie?

Nie będzie 

20 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Kostką tylko na chemitex jechałem... a też mieli w innych odcieniach niż czysto białe... no chyba że podróby... 

Ja tylko czysto biały. Moja innego nie toleruje zbytnio, jedynie tama jeszcze dobrze idzie 

9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mówiłem wam że to cygan jak nic 

Baba na niego robi ,w złocie chodzi to wszystko się zgadza 🤭

Chyba Mariusza z kimś pomyliłeś 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Kurde ja tam był próbował z 4. Aby przodek załącz i będzie szedł jak dzik w kukurydzy.

Nie będzie... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Von to bardziej z germańskiego chyba..

A może i tak. Bo syna miał Franka to na niego Franz wołał 🤦 ale to psychiatra jest to to już tak ma.

Edytowane przez 6465
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Darek czasami w niedzielę chcą gdzieś jechać, a ja wszystko robię żeby się wymigać bo po prostu mi się nie chce.

Nie dziwię się 

Moja pani mówi że jej koleżanka z rodziną pojechała na wakacje do Chorwacji, samochodem, ponad 1000km, i może by też tak w przyszłym roku pojechał. 

To jej powiedziałem że chyba z byka spadła, po przejechaniu 1000km na strzał to się pewnie z trzy dni do siebie dochodzi na miejscu 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Kupiłem auto od doktorka to się zwał. Von Majewski

Może żona mu te Von dorobiła, jak mu powiedziała Won mi stąd!!!

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Wiesz każdy inaczej gospodarzy,ja jak bym zbelował moją wszystko słomę to by mi na 5 lat starczyła.

Krowy chodzą na pastwisku wienc słoma latem nie idzie a też zimą idzie niewiele bo u mnie na cienkiej ściółce.

Ogólnie wyprzedałem w czerwcu słomę bo cena była dobra i zbelowałem wszystko i upchałem w stodołach i trochę małego stogu zrobiłem,i dlamnie się liczy żeby ta słoma poleżała nawet kilka lat aż będzie cena,wtym roku pewnie będzie to się sprzeda ale jak by nie było to niech lezy czeka na cenę I temu dlamnie tak jest ważne jaki sznurek bo faktycznie białego koloru myszy jakoś nielubią nie budują z niego tak gniazd , a w budynku to tylko myszy mogą szkodę zrobić,nie zmoknie ni nic.

Masz rację. Każdy po swojemu. U mnie też krowy na pastwisku, a mimo to bela na 3 dni dla samych krów schodzi. Do tego jałowizna, której więcej jak krów i częściowo na luzie, na głębokiej ściółce, a nie lubię, żeby w błocie chodziły. Mój szwagier też tak ścięli jak Ty, to krowy ma takie uj..nie, że ja patrzeć nie mogę. U mnie nie ma opcji dojenia, jak gnój w kanale. Jak mi silnik od wyciągu padł, to krowy na dworze nocowały...jak zaczynałem żniwa miałem 15 bel z zeszłego roku...

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Nie dziwię się 

Moja pani mówi że jej koleżanka z rodziną pojechała na wakacje do Chorwacji, samochodem, ponad 1000km, i może by też tak w przyszłym roku pojechał. 

To jej powiedziałem że chyba z byka spadła, po przejechaniu 1000km na strzał to się pewnie z trzy dni do siebie dochodzi na miejscu 

Może żona mu te Von dorobiła, jak mu powiedziała Won mi stąd!!!

Mój kuzyn co rok tam jeżdżą, jak pojechali pierwszy raz golfem IV z dwójką dzieci ,to po dojechaniu mieli tak dość że się 3 dni nie odzywali. A jak już zaczęli to trzeba było myśleć o powrocie.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Chyba Mariusza z kimś pomyliłeś 

Jprd , tak to jest jak się żyje tylko robotą 🙄🙆🤦🤕

Opublikowano
6465 napisał:

34 minuty temu, jacor73 napisał:

Tomek, z dziećmi na lody, to lokalnej lodziarni, a nie biedronkowymi śmieciami truć siebie i dzieci

Do najbliższej lodziarni to ze 16km. A biedronkę to widzę jak wyjdę za stodołę.

w Żychlinie w lodziarni byliście? polecam

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jprd , tak to jest jak się żyje tylko robotą 🙄🙆🤦🤕

Ślubem tak zajęty?

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Mój kuzyn co rok tam jeżdżą, jak pojechali pierwszy raz golfem IV z dwójką dzieci ,to po dojechaniu mieli tak dość że się 3 dni nie odzywali. A jak już zaczęli to trzeba było myśleć o powrocie.

Dokładnie to samo myślę. Jak w góry jechaliśmy, to już z 60km przed Zakopanem powiedziałem że pier**le i nie jadę dalej, choć zawsze wszędzie nas dowoziłem

A jak sobie pomyślę że jeszcze z 2,5 raza tyle byłoby do przejechania, to wolałbym w domu zostać 

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

27 minut temu, Strongman napisał:

Po raz brzydki kolor i pachnie biedą najsłabszo wersią,nawet silnik nie najmocniejszy ani TDI tylko jakiś 2.0 benzyna z straszną małą ilością koni jak na te pojemność.A tam było 1,8t 180km i tez 6 cylindrówki nawet v8

2.0 115 km idealny silnik do gazu, w mojej mieścinie była taka taksówka

15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ojj tak prawda

Teraz jakoś nie potrafią nakręcić dobrego filmu

polecam "Jak zostałem gangsterem" "jak pokochałam gangstera"

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v