Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

krótko żyjesz i jesteś niedowiarek co nie dziwi....

"Cudów nie ma". Jeśli pryskają na przykład 2x na chwasty, sypią tonę nawozów na hektar, może jeszcze ze 4x na zarazę to nawet świniom czy kurom bym takich ziemniaków nie dał a co dopiero samemu zjeść. To już wolę swoje z zielska które sypią 2-3x mniej. Tak samo było z mlekiem dopóki kupowałem.

jak ciebie na świecie nie było i bez pryskania takie ziemniaki widziałem....

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

@Pafnucy12niedawno był poruszany temat reklamacji lemieszy .

To ORGINAL FRANK za godzinę dzwonię i nagram co powiedzą.

IMG20230908065643.jpg

Przemek za mocny ciągnik

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

jak ciebie na świecie nie było i bez pryskania takie ziemniaki widziałem....

U nas mało kto to pryska na cokolwiek, najczęściej tylko stonka.

Jak były Lenino to się kopało z zielonymi badylami ale zarazy nie było i było względnie czysto. I to wcale nie tak dawno, dziadku.

Opublikowano
Qwazi napisał:

58 minut temu, malaczarna napisał:

Dlatego chciałabym ciepłe mieszkanie w bloku i święty spokój. Rodzina i znajomi robią zakłady od dwóch dni do dwóch tygodni ile bym w mieście wytrzymala

Coś mnie się zdaje, że mają rację...też bym nie stawiał na więcej niż 2 tygodnie🤔

49 minut temu, wojtal24 napisał:

nie każdy ma tak dobrze jak Ty a ojciec mi powtarzał ucz się 😆😆😆😆 albo drugi tekst "idź chodź by do policji bo na tej wsi to najcięższy kawałek chleba " 😉

Ano każdy obiera swoją drogę...nie zawsze było tak jak teraz...miałem takie momenty, że już powatpiewałem czy ogarnę🤷...

46 minut temu, gregor1284 napisał:

Chcesz kupić zegarek?

Teraz już nie potrzebuję bynajmniej...jak Jacuś medykamentów🤷...

ja napisałem to w formie żartu nigdzie nie jest łatwo

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

Spoko Mchał, ja się nie obrażam. Faktem jest, że przez parę ładnych lat się pomęczyłem, nieraz konkretnie, ale za to teraz mogę już na luzie i bez spiny...a wartość tego luzu ogromna...większa, niż mi się wcześniej wydawało😉

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

Spoko Mchał, ja się nie obrażam. Faktem jest, że przez parę ładnych lat się pomęczyłem, nieraz konkretnie, ale za to teraz mogę już na luzie i bez spiny...a wartość tego luzu ogromna...większa, niż mi się wcześniej wydawało😉

a kiedy ja wrzucę na luz ciągle coś 😆😆😆

• Haha 1
Opublikowano

Życzę, żeby jak najszybciej...szkoda życia na gonitwę...

7 minut temu, soltys48 napisał:
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przemek za mocny ciągnik

180 kucy na 2.5m🤔

A co by się tam wydarzyło, gdyby to były konie...zamiast kucy🙆🤭...

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Tak tu jest idealnie prosto ,to zanosi monotonią ,a monotonii nie lubisz 😉 . Tak prosto to u mnie szedl dzik ,jak wiosną  rządek qq namierzył ,kutwa z 200 m nawet się nie zachwiał ,tylko ryj w ziemi i esa 

Ale fotkę widzę pierwszy raz...😁 nowość

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Same niczym nie pryskalem 

nawadniasz je i przestales ?? czy same uschly z brau opadow ?

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

W cuda nie wierzę - jakbym wierzył to napisałbym - cud, nigdy czegoś takiego u nas nie widziałem.

Słonecznie, rosa.

bo u nas padaja deszcze ,ziemniki siadaja trawa rosnie . 

gdy byla masakryczna susza to tak pare razy mialem

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Ja nie wierzę jak widzę wasze pola.U mnie coś takiego rozwodem by się skończyło.

po co sie spinac ?? 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

No to jakieś cuda, pewnie jak "plantator" (nie znoszę tego określenia) w sąsiedniej wsi - sadzi hektar, chyba najwięcej na okolicę i wali 2x na chwasty - przedwschodowo i powschodowo. Na zarazę nie wiem ile razy. I on jeszcze badyle ma nie uschnięte nawet.

u mnie tez zielone-chyba skosze zeby z tydzien dosychaly.

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Nie, nie ja. 

Widzę że Ty biegły w statystykach. 

Żebyś tak brania lekarstw pilnował...

ja mam pilnowac twoich lekarst ?? nie masz jakiejs zony partnerki ?? 

w sumie to mnie nie dziwi 🤣

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

prosta sprawa jak mogłeś Ty tyle zarabiać brukselscy Żydzi postanowili ze oni też chcą zarabiać na Twoich produktach. masz rację tak było ja jestem trochę młodszy więc wtedy nie gospodarzylem sam ale przyjeżdżało po kilka aut z Rosji Białorusi Moldawi i tych innych krajów i jedni ladowali ziemniaki inni cebulę jeszcze inni marchew albo od nas do Kutna na bocznicę kolejowa woziło się traktorami na wagony lądowało się ręcznie pod sam sufit

ale to juz bylo i nie wroci wiecej.. z turcji i my sprowadzamy a rosja ma blizej.

do tego rosja wymiera na potege-jeszcze bardzie niz polska.

35 minut temu, Qwazi napisał:

Coś mnie się zdaje, że mają rację...też bym nie stawiał na więcej niż 2 tygodnie🤔

Ano każdy obiera swoją drogę...nie zawsze było tak jak teraz...miałem takie momenty, że już powatpiewałem czy ogarnę🤷...

Teraz już nie potrzebuję bynajmniej...jak Jacuś medykamentów🤷...

patrzac na twoj przyklad, widze ze lekarstwa nie pomagaja-3 lata przyjmujesz i co ??

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

patrzac na twoj przyklad, widze ze lekarstwa nie pomagaja-3 lata przyjmujesz i co ??

No i tu by się sprawdzała teza Szymona, co do medycyny...widocznie nie trafiłeś z zaleceniami🤷...

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Ten weekend to polega tylko na tym, że nie musisz iść do miejsca zatrudnienia, bo robotę to i tak sobie znajdziesz...znam temat, praca na etacie powoduje, że cały czas z zegarkiem w ręku...od trzech lat już nie mam tej presji i...luzik😉

Już emerytura?

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

ja mam pilnowac twoich lekarst ?? nie masz jakiejs zony partnerki ?? 

w sumie to mnie nie dziwi 🤣

Mógłbyś się trochę postarać i chociaż próbować podtrzymać poziom rozmowy a nie ciągniesz na dno w sam muł... 

O moją partnerkę się nie martw, internet mi jej nie zastępuje jak Tobie. 

Jak już temat zacząłeś, strasznie słabo Ci musiało w tych sprawach damsko męskich wychodzi skoro zamiast zająć się żoną, wolisz siedzieć na forum gdzie opinia o Tobie jest... no nie muszę pisać 

Opublikowano
malaczarna napisał:

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Ten weekend to polega tylko na tym, że nie musisz iść do miejsca zatrudnienia, bo robotę to i tak sobie znajdziesz...znam temat, praca na etacie powoduje, że cały czas z zegarkiem w ręku...od trzech lat już nie mam tej presji i...luzik😉

Już emerytura?

kto mo szkole tyn mo lzy😉😆😆😆

• Haha 2
Opublikowano

uniwersytet trzeciego wieku ??? troche za mloda jestes 😂

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Panie zaraz przygotuje ofertę 

szymus to chyba nieduzy wybor ma-na wygasly konar to chyba duzo nie ma-sadzac po reklamach w telewizji..

41 minut temu, szymon09875 napisał:

Mógłbyś się trochę postarać i chociaż próbować podtrzymać poziom rozmowy a nie ciągniesz na dno w sam muł... 

O moją partnerkę się nie martw, internet mi jej nie zastępuje jak Tobie. 

Jak już temat zacząłeś, strasznie słabo Ci musiało w tych sprawach damsko męskich wychodzi skoro zamiast zająć się żoną, wolisz siedzieć na forum gdzie opinia o Tobie jest... no nie muszę pisać 

dostosowuje sie do twojego poziomu.

gdyby nie obawa ze twojej spodoba sie w cywlilizacji ,to bys mogl ja przywiesc i bym jej pokazal to i owowo..i zotalbys sam.

• Haha 2
Opublikowano
57 minut temu, wojtal24 napisał:

kto mo szkole tyn mo lzy😉😆😆😆

Tak mówią, ale nie zawsze...

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Już emerytura?

No renta, jak u Jacusia, to nie...😉

To się okaże 

Brzmi groźnie😬...

19 minut temu, jacus napisał:

uniwersytet trzeciego wieku ??? troche za mloda jestes 😂

Jacuś, jaka Twoja Alma Mater🤔...

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Już emerytura?

No renta, jak u Jacusia, to nie...😉

To się okaże 

Brzmi groźnie😬...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v