Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

O ja pier...

Gotowe pod kopanie, somsiad 0,5 jakiejś kokosówki postawił pod zaizolowanie mu matek, elegancko. 

Piotrek z kobietami to tak jest, czasami to lepiej zejść im z oczu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Tyłek miodem?

Czemu nie... Jak masz życzenie...

1 minutę temu, 6465 napisał:

Piotrek z kobietami to tak jest, czasami to lepiej zejść im z oczu. 

Dobrze, że nie mam i dożywotnio miał nie będę...

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

No wg ustawy podział jak nie ma testamentu. Nie ma znaczenia kto wdzięczny niewdzięczny czy kto się opiekował. 

Ale debile chcą wysiusiać resztę i piszą. Zaczął jeden, dalej lawina ruszyła. Jakieś 600tys do podziału mieć niecałe 100, a 600 to różnica. To próbują 🤦 

A co najlepsze ciotka będąc w szpitalu powierzyła nam opiekę nad mieszkaniem i samochodem i dała klucze. Zaraz będą nas jebać, że jakie złoto z chałupy wynieśliśmy. Z debilami to niewiadomo. I prawie 10tys za pogrzeb ja zapłaciłem bo każdy biedny niby, dobrze, że mam rachunki. 

Jeśli ciotka była samotna to dziedziczy tylko rodzeństwo 

Jeśli jedno z rodzeństwa nie żyje to jego dziecie 

Ogólnie będziesz miał wesoło 

Sąsiadka poszła do sądu po spadek po bracie 

Wcale taniej niż u notariusza nie będzie 

Poszła bo dziedziczy z bratem który nie wie co chce 

Bierze niby budynki i coś lasu ona pole 

A ten też nie wie czy mu starczy czy mało 

Tyle że się nie kłócą, chłop spokojny.

My po ojcu robiliśmy u notariusza 

Ale sprawa była prosta 

Spadek mogliśmy podzielić na jednym spotkaniu przez czas nie dłuższy niż wypisanie papierów 

Ale u nas nikt nie pomyślał żeby się zasadzać na majątek po ojcu 

To tylko pieniądze 

Z 10 lat temu wuja się ożenił z Ukrainką 

Na wsi pewna kobita mnie zaczepiła i zaczęła wymyślać że po co żeśmy mu pozwolili 

Że majątek przepadnie, pieniądze nam przestanie dawać i takie tam 

Chłop ponad 50 lat to chyba wie co robi i nie musi rodziny słuchać i pytać 

A pieniądze to też nie wiem z jakiej racji miał by dawać 

A słodycze jak przywoził to i przywozi, i piwo też choć nie musi 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Agrest napisał:

Oczywiście na dłuższą metę partactwo.  

Choć ja czasem tak robię ale po łubinie lub gryce bo pole czyste i pulchne. Niemniej orka na drugi rok idzie dużo ciężej bo robi się podeszwa.

Agregaty bezorkowe ryją na 25cm+ i wówczas korzeń ma jak się rozbudować .

to ma rodzic a nie wygladac..oczywiscie ze sloma na wierzchu brzydko wyglada.

ja orze prze i po kukurydzy i na zime.

po ziemniakach agregatem przejade i tak sieje .

25 cm a po co ?? wystarczy 15 cm

jakia dlugosc maja korzenie zboz ??? bez pytanie wujka ktos wie ?????

24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dlatego lepiej kupić u kowala. Niedaleko chłopaki kują 

dopoki huta hulala to tak robilem -kuli z lemiesza. teraz zostal jeden kowal -lat 80 i chyba nawet juz nie klepie..

36 minut temu, Pafnucy12 napisał:

U nas się oddaje do sklepu... Najczęściej uznają...

Mam kawałek pola ze starym fundamentem.. oduczył mnie zakupu tych z targu lemieszy.

a nie masz zabezpieczen ?

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Wyśmiali mnie 

U nas normalna praktyka...

Znaczy gwarancja, nie wyśmiewanie ..

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Czemu nie... Jak masz życzenie...

Dobrze, że nie mam i dożywotnio miał nie będę...

Jużci tam w raju hurysy na Wos czekajo kruca bela 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

U nas normalna praktyka...

Sklep znajomego. Powiedział że od dawna nie chcą uznawać gwarancji na takie pęknięcia.

To był ostatni ząb jaki kiedykolwiek kupiłem od waryńskiego. Wolę za pół ceny kupić w gangrenie goparta

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Sklep znajomego. Powiedział że od dawna nie chcą uznawać gwarancji na takie pęknięcia.

To był ostatni ząb jaki kiedykolwiek kupiłem od waryńskiego. Wolę za pół ceny kupić w gangrenie goparta

Może się zmieniło. Nie oddawałem nic ostatnio...

Jak nie zapomnę to zapytam u nas w sklepie jak jest obecnie...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Jprdl jaka sodoma w rodzinie. Podział majątku po zmarłej samotnej ciotce/siostrze.

Przeżyłem 31lat z myślą, że rodzina to rodzina, a wystarczyła jedna sprawa i wyszło co dla większości ważne. Masakra. Ojciec mówi, że się zrzeknie niech sępy rwą albo od razu przekaże na jakiś dom dziecka bo wstyd Boga i ludzi. Jeden na drugiego niestworzone historie wymyśla jak to niewdzięczni byli inni tylko on pomagał 🙆 

Dzwonią po znajomych ciotki żeby świadczyli w sądzie nieprawdę 🤦

Wysyłają listy do sądu z opisem sytuacji bo obecność nieobowiązkowa, a sąd każde pismo do wszystkich rozsyła. Ludzie po 50-89lat. Ale k**estwo. cyrk to mało powiedziane.

No ciekawy temat , Lepiej testament spisać 

Ja tak zrobie i na cele charytatywne 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No ciekawy temat , Lepiej testament spisać 

Ja tak zrobie i na cele charytatywne 

Możesz na mnie przepisać charytatywnie😁

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ale młody ci szybko rośnie, kawał chłopa. A i niańka się nieźle spasła 😀

A no opiekunka ma u mnie tak źle że to z całą pewnością jest z głodu 🤭tak jak u dzieci we Afryce 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

A no opiekunka ma u mnie tak źle że to z całą pewnością jest z głodu 🤭tak jak u dzieci we Afryce 

A gdzie jej będzie lepiej jak u Ciebie. Jak by było źle to dawno by spierdolił a, a już chyba kupę lat to trwa.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To już bym wolał nikomu nic nie zostawić. 

To i tak ktoś zgarnie

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, gregor1284 napisał:

Słupy, drzewa, wszystko w użyciu. Koniem to ciągnęliśmy bardziej wymagające auta. Teraz to mi i ta klientela by nie pasowała 

Lina do drzewa, wsteczny i gaz 🙆‍♂️😂to była dokładność 

Jeszcze nie tak dawno @6465mial

Tak busa naprawianego znaczy szkoła druciarstwa 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

Możesz na mnie przepisać charytatywnie😁

No nie wiem

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

A gdzie jej będzie lepiej jak u Ciebie. Jak by było źle to dawno by spierdolił a, a już chyba kupę lat to trwa.

Żyje z nami z własnej woli,nikt go do niczego nie zmusza 

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Waryński np.

Stal Borowa, a nie uklepane ze starego parnika...

Moim zdaniem warto

A tam , wszystko się drze ,  z rynku lemiesz jakiś kuty kosztuje 1/3 co Waryński i wytrzymuje podobnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v