Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Dorobiłem się awarii. 

Tylko że jak się głupka z siebie nie robi i dla innych się człowiekiem jest, to się nie trzeba martwić w takich sytuacjach. 

A zestaw z siewnikiem wynajęty, bez operatora.

Ty mi już nic o awariach nie mów 😠😓🤬🤕

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

No tak...żona, dwie córki i teściowa...damska dominacja...nie mam szans🤦...

A już se skojarzyłem... A już nic...😉

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Mariusz nie wymiękaj. 

Bądź jak anrzej 🖊.😁

To może być niemożliwe...przeciwnik ma niepokonanego wojownika...a raczej wojowniczkę...czteroletnią🤷...

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

A co tak chcesz siać ? 

Ja to bym probke ziemi zrobił, dużo nie kosztuje a pomaga.

Pszenżyto 

Tylko nie wiem czy orinoko czy rotondo 

Tam nie było siane wapno pewnie nigdy

Npk w małych ilościach 

Pole z 15 lat w brzozach było 

Na zdrowy rozum npk to strata pieniędzy 

Pewnie wapno z 4-5 ton lepiej posiać i na drugi rok npk

10 minut temu, Leszy napisał:

a ile Cię ten NPK kosztował? ;) Oraz pod jaką uprawę. 

Różnie 

8 4500

Polidap 4400

Sól 3400

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

W tym roku chyba jedynie potasu coś sypnę i tyle w temacie. Plus obornik i musi wystarczyć. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

BMW są fajne. Lubię dwa tłumiki... Z kawy mi chyba zostało...

Ale to tak tylko przeglądam se czasami

W er5 były dwa kominy??? 

I ja ostatnio patrzę, kobicie tłumacze że w przyszłym roku zmiana, ale jakoś tak nie widzę nic co by mnie porwało 

Może MT09, może BMW F800GS, może V-Strom 650??? Ale jakoś tak nic co by za serce chwyciło

A ty BMW jakie upatrzyłeś??

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Zawodówka elektryczna, także jak najbardziej na miejscu 

Jako że pokazał swoją fachowość przy zadaniu numer jeden to zadaniem numer dwa było wyzbieranie kamieni z trawnika dookoła biura 

Mój uczeń ostatnio podobnie się wykazał, na koniec jeszcze mnie podkablowal do szefa. Na szczęście zakończył juz z nim współpracę na podstawie artykułu 52 kodeksu pracy 🤣

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Zawodówka elektryczna, także jak najbardziej na miejscu 

Jako że pokazał swoją fachowość przy zadaniu numer jeden to zadaniem numer dwa było wyzbieranie kamieni z trawnika dookoła biura 

Okrutnyś...zrozumienia...trochę🤭...

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Pszenżyto 

Tylko nie wiem czy orinoko czy rotondo 

Tam nie było siane wapno pewnie nigdy

Npk w małych ilościach 

Pole z 15 lat w brzozach było 

Pewnie wapno z 4-5 ton lepiej posiać i na drugi rok npk

Różnie 

8 4500

Polidap 4400

Sól 3400

Też bym tak zrobił. Wyrzucić tysiąca na npk którego działanie będzie bardzo wątpliwe trochę ryzykowne.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

BMW jakie upatrzyłeś

Oj tam . Za drogie mam zachciewajki... Szkoda pisać,

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, bratrolnika napisał:

No mój młodszy jak twój 😋 

Słuchajta, teraz to wam pokażę, i przysięgam że to prawda, a nie żaden fejk: dali mi w robocie praktykanta, młodziak, pierwsza klasa zawodówki, kazałem mu bita ósemkę do wkrętarki zamontować, to mi zamontował .... na lewą stronę 

IMG_20230905_154201_113.jpg

Tyś taki mądry a nie zauważyłeś że to pierwszy tydzień szkoły 😉

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja tylko rano się zastanawiam co będzie kolejne. Tak jak w  tym roku mnie te trupy denerwują to już dawno tak nie było. 

Oj tam oj tam...

IMG_20230905_182454_780.jpg

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

Tylko że jak się głupka z siebie nie robi i dla innych się człowiekiem jest, to się nie trzeba martwić w takich sytuacjach. 

To do mnie przytyk 🤔

Ja też nie mam w takich sytuacjach problemu , i pomagam tak samo

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A ile dajecie średnio npk pod korzeń? 

200-250 ultra8 Polifoska 6 

Aczkolwiek ostatnio z racji dużych ilości obornika idzie 100-150

Zasobności dość dobre. 3 rok idzie po 3 t kujawitu i widać efekty po mału.

Lata zaniedbań poprzedniej władzy nie tak łatwo nadrobić. 

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To do mnie przytyk 🤔

Ja też nie mam w takich sytuacjach problemu , i pomagam tak samo

A skąd. Nie znam Cię to jak mam cię oceniać. 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Pęknięta przekładnia w lely, 

Skrzynia w 80ce 

Prasa

Gwiazda w przetrzasarce 

Aaa i orbitrol w siuntce dziś się skończył 🙄

Żeby nie ta skrzynia w 80 tce, to bym powiedział, że mam więcej...śrubek do odkręcenia🤭...że o wybijaniu kółka sprężystego przez pół dnia, nie wspomnę...

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Tyś taki mądry a nie zauważyłeś że to pierwszy tydzień szkoły 😉

Ooo dokładnie

FB_IMG_1693853547017.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Lata zaniedbań poprzedniej władzy nie tak łatwo nadrobić. 

Nie politykuj, nie politykuj...wiadomo, że jest...kampania😉...

• Haha 1
Opublikowano

@Agrest jak tam u was karczowanie jagodowych wygląda?

U mnie słabo. Mało ha czarnej wyleciało (moje 3ha też jeszcze nie zlikwidowane z racji tego że otaczają pomidora i pełno gałęzi by było przy zbieraniu), po rozmowie ludzie liczą znowu na kataklizm pogodowy i że reszta sporo powyrywa.

Czerwonej w prawie 100 % została zebrana, więc nikt nie wyrywa bo młode krzaki i liczy na cud.

Z aronia zrobiła się bieda(swoją na szczęście sprzatnelem i nawet lepiej wyszłam niż na porzeczce), więc tu większy ruch. Rozmawiałem z kolesiem który mulczowam aronię u znajomego, to ma sporo zleceń po całym kraju. Ale z tego co mi wiadomo mimo likwidowanych plantacji i tak będzie lipa na następne lata.

Mnie w tym roku ratowała wiśnia i śliwka(pomidor też najgorzej nie wygląda). Upier.... le się dywersyfikacja narazie coś daję, choć przyszłości różowo nie widzę(w jagodowych szczególnie).

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie politykuj, nie politykuj...wiadomo, że jest...kampania😉...

Dlatego mi się tak napisało 🤭

4 minuty temu, Qwazi napisał:

Żeby nie ta skrzynia w 80 tce, to bym powiedział, że mam więcej...śrubek do odkręcenia🤭...że o wybijaniu kółka sprężystego przez pół dnia, nie wspomnę...

Jeszcze jest nadzieja że tylko wałek sprzęgłowy, ale i tak trzeba skrzynie pośrednia wyciągać 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v