Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

No i zaczyna się 10cio miesięczny kierat. Pora za chwilę rozwozić dzieciaki.

a nie pora uczyc ich samodzielnosci- sa autobusy,pociagi.. u nas dzieci od podstawowki autobusami jezdza.

Opublikowano (edytowane)

Moja skuterem do podstawówki już od 6klasy jeździła oczywiście jak pogoda byla bo tak to autobus miała.Akurat taka boczna dróżka pasowała.A teraz to autobus albo pociąg.W 8klasie konno pojechała jak mieli pare razy po dwie godziny czym wywołała poruszenie w gronie nauczycielskim.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

W 8klasie konno pojechała jak mieli pare razy po dwie godziny c

Tyyyy....gdzie to parkowała?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tyyyy....gdzie to parkowała?

Znajomy mieszka na przeciwko szkoły i u niego w sądzie po drugie stronie drogi tak że z okna klasa go widziała.Najlepszy był telefon od wychowawczyni czy Roksana ma uprawnienia na konia.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Znajomy mieszka na przeciwko szkoły i u niego w sądzie po drugie stronie drogi tak że z okna klasa go widziała.Najlepszy był telefon od wychowawczyni czy Roksana ma uprawnienia na konia.

Hehe... A ma?

Karta woźnicy potrzebna?😉

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Hehe... A ma?

Karta woźnicy potrzebna?😉

Do czego?Do jazdy konnej nie potrzeba żadnych papierów poza odrobina zdrowego rozsądku 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

To tyle miesięcy w rozkroku jesteście? Tobie nic nie w padnie ale kobiecie ktoś może coś włożyć.

Niektóre potrzebują pocieszenia, a nawet lubią być pocieszane

Bo kobieta zmienną jest i to prawda , w jeden tydzień super a za chwilę źle i kto to  zrozumie 🤷

Opublikowano
55 minut temu, marcin19071980 napisał:

Wogule u nas już przestali prawie siać facelie.Raz że drogo wychodzi dwa że nie wychodzi a trzy że rośnie całą wieczność.

siałem po 2-3 ha ale trzeba mieć ludzi aby to szybko odwiać i podsuszyć, bo inaczej spod kombajnu d...., jak ci wyjdzie na dobrej ziemi z 1ha 500-600kg to się można posrać ze szczęścia

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo kobieta zmienną jest i to prawda , w jeden tydzień super a za chwilę źle i kto to  zrozumie 🤷

kobieta baz bolca dostaje pier.....

Opublikowano
21 minut temu, Strongman napisał:

Tak ale jednoczesne,mogło by nie być wcale kilka wsi to zrobiło.

Widzisz taki kiep który tyłka nie ruszy żeby coś zorganizować zawsze najwięcej ma do powiedzenia 

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał: ale że skisisz i będziesz sprzedawał ? przecież to nie po Twojemu 🤔🙆‍♂️ Pszczelarze z koła sami się będą prosić i nawet ogłoszenia nie muszę dawać. Jakbyś nie wiedział to co roku parę ton ziemniaków z chałupy puszczam i to nie ja się martwię o zbyt tylko klienci... Ja mam tylko naszykować i pieniądze policzyć.

ja wszystko wiem co sprzedajesz ciągle o tym piszesz tylko jak ktoś ci pisał o sprzedaży zboża to nosem kręcisz 🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

No i jutro uruchomienie a od następnego tygodnia oporowo cało dobowo 🌽

Ciekawe jak będzie z paliwem 

Bo na stacji tankowanie kilku tysięcy litrów co dzień to średnio się opłaca 

Co sieczkarnie kupiłeś?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, slawek74 napisał:

ja wszystko wiem co sprzedajesz ciągle o tym piszesz tylko jak ktoś ci pisał o sprzedaży zboża to nosem kręcisz 🤦‍♂️

Jak za ziemniaki czy jajka wezmie x2 co w sklepie tak za pszenicę nikt mu x2 Nie zapłaci 

7 minut temu, Karol6130 napisał:

Pieprzysz i Ty. Hurt u nas ponad 7 a na stacji 6.55

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
30 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kolegi mojego @Łolekmiał okazję go poznać, pytał się jeden o coś takiego jak Ty napisałeś. On mu tylko odpowiedział że jeśli nie pomaga złapanie za włosy od tyłu i... To nic już nie pomoże związek przepadł 🤷 także spróbuj 

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

14 minut temu, slawek74 napisał:

Jak za ziemniaki czy jajka wezmie x2 co w sklepie tak za pszenicę nikt mu x2 Nie zapłaci 

7 minut temu, Karol6130 napisał:

pioter adwokata chyba nie potrzebuje nie wtrącaj się....

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

To weź na stacji zalej dwie sieczkarnie, 6 ciągników I ładowarkę 

15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co sieczkarnie kupiłeś?

Ja biedny człowiek 

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

To się oddal od Pjotera. Ja z Tobą chętnie podyskutuje 

10 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja biedny człowiek 

Gadałeś czy to się opłaca to Ci odpowiedziałem że się opłaca. Jak ekipa "calodoborowo oporowo" to chociaż w kolejce się zdrzemną. Wszystkim wyjdzie na dobre 

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja biedny człowiek 

To cię głowa boli jak nie Twoje

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, slawek74 napisał:

Bo zboża to się nie opłaci sprzedawać i czekać aż łaskawie klient przyjedzie - a tu klient sam zawczasu się zgłasza, robisz tak jakby na konkretne zamówienie. 

35 minut temu, gregor1284 napisał:

Ano, i w dodatku sam się nie zgłosi raczej po to, bez ogłaszania. A tu z taką facelią to jak z jajami - dziś już telefon, że 100 na sobotę, 30 na środę... Wystarczy jedno słowo na zebraniu koła i już pójdzie w eter... 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
29 minut temu, szymon09875 napisał:

Kolegi mojego @Łolekmiał okazję go poznać, pytał się jeden o coś takiego jak Ty napisałeś. On mu tylko odpowiedział że jeśli nie pomaga złapanie za włosy od tyłu i... To nic już nie pomoże związek przepadł 🤷 także spróbuj 

To jest dobry test 😜

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

Nie znocie realiów to się nie wypowiadojcie lepi. A Piotr widno mądry człowiek i oczytany w książkach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v