Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

A niby jaki powód że zakaz? w d*pach im się już tam poprzewracało na tym Orlenie czy jak...

Bo paliwo się kończy na stacjach szybko i żeby była dostępność dla wszystkich. Wczoraj nam 7tys litrów od 6 do 18:30 poszło. Dzisiaj dojechało 7tys i już 4 poszlo. Ciekawe jak jutro będzie. Ale to i tak do obejścia,przyjedzie kilka razy a w domu spuści

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

jak byś raz spróbował z baterią to potrzeba by była 🤭😁

Wszędzie mam prąd 56 gniazd w całym gospodarstwie a na polu jakoś nigdy nie było potrzeby nic ciąć.Moze kiedyś kupię nie wykluczam

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

Ale mój mąż mnie wkurzył

Sprzedaj póki się nadaje ..:ph34r:

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

jak byś raz spróbował z baterią to potrzeba by była 🤭😁

Wszędzie mam prąd 56 gniazd w całym gospodarstwie a na polu jakoś nigdy nie było potrzeby nic ciąć.Moze kiedyś kupię nie wykluczam

prąd prądem gniazdka gniazdkami ale do wygody łatwo się przyzwyczaić i myśleć czy i który kabel ciągnąć... wygoda

Qwazi napisał:

No jeszcze tylko dojechać i można kończyć te nierówne zmagania...5ha 37 bel...tak nie wiem, jak ocenić tą ilość...ile motogodzin nie patrzałem 🤷

IMG_20230901_204139_850.jpg

normalna iloś i zadowalająca mam ponad 4ha do skoszenia i zebrania jak będzie 20 będę zadowolony z tym że trochę mocniej zbite i ciut większe bo 125-130cm a to już nalatuje ...

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Dobra rzecz, nie wdycha się opiłków z tarczy, może i ja kiedyś się dorobię 

Dobra tyle że ja kompletnie nie widzę zastosowania 

Za mało robię żeby takie coś kupić 

Najmłodszy się śmiał że przy następnych wrotach coś znowu kupię 

I już coś po głowie chodzi

19 minut temu, Qwazi napisał:

No jeszcze tylko dojechać i można kończyć te nierówne zmagania...5ha 37 bel...tak nie wiem, jak ocenić tą ilość...ile motogodzin nie patrzałem 🤷

IMG_20230901_204139_850.jpg

Moje byś skosił bo nie mam kiedy 

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Mogłoby być więcej...na górkach praktycznie nie było co zbierać 

Ja się w tym roku "zagapiłem", trzeci koszę, czwarty tylko w kilku miejscach odrośnie, gdzie trzeci był wcześniej koszony. Między pierwszym a drugim mniej deszczu było, potem trzeci ładny urósł... Jeszcze mi go na jakieś 3-4 tygodnie starczy. Potem czwartego ciut, wyrwie się buraki i suchy prowiant.

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Dzisiaj pierwszy raz prawie położyliśmy ładowarkę. Musieliśmy ją wyciągnąć i była tak przyparta do ściany że już ją kładło na prawy bok. Zeskoczylem i ją napchnalem. Ale adrenalina. Ważne że robota zrobiona i zarobione parę groszy. 

Miałem pisać na cenach paliw ale tu większe zasięgi. Kto chce zatankować w kanister na orlenie i mu się wcześniej to udawało bo pracownicy pozwalali to od dzisiaj jest zakaz. No ciekawe jak jutro będzie,diesel spadł 4gr. W hurcie z kim bym nie rozmawiał kazali dzisiaj dopiero dzwonic

teoretycznie to zawsze moga zabronic tankowac..

https://moto.infor.pl/eksploatacja-auta/paliwa/5528969,Czy-mozna-tankowac-do-kanistra.html

12 minut temu, malaczarna napisał:

Ale mój mąż mnie wkurzył... Jeszcze w domu ma to siedzieć. 

To miniaturka. Tego chyba się nie je

eeeeeee skad -je sie tylo w malym garnku trzeba gotowac..

na powaznie. to bym sie raczej nie wzial za uboj takiego stworka.. 

i tak skonczy sie na tym ze ty bedziesz sie nim zajmowac 😂

ja dzis kosilem 5 pokos w ogrodku- II klasa czasami jest przeklenstwem.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

na powaznie. to bym sie raczej nie wzial za uboj takiego stworka.. 

Z takiego malucha to nawet ogryźć nie ma czego... Niech ma choć ze 3-3,5kg żywy to wtedy coś tam jest... A osobiście to wolę takie od 3,80-4kg w górę, oczywiście o wadze żywej mowa.

Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja się teraz nad akumulatorową zastanawiam

Nieraz coś w oborze czy na polu trzeba szybko 

Taka trochę fanaberia na ten moment

No i lis by się przydał 

Dziś młody mówił że będzie się rozglądał za piłą taśmową 

🦊 Liska mam takiego.Polecam

IMG_20230901_211310_733.jpg

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Jak nie zapomnę to zrobię ci zdjęcie posadzki w garażu, z trzy miesiące do tyłu było zamiatane, a teraz cała calutka w opilkach 

Niby trzy diaxy są, do tego przecinarka, ale dla zdrowia byłoby lepiej jakby była piła taśmowa 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

A ona nie tańsza w eksploatacji niż tarcze jak ktoś dużo tnie i zależy mu na odpowiednich kontach.

W rozmaitych zakładach byłem ze szkoły na praktych 20 lat temu i wszędzie wtedy to mieli

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Karol6130 napisał:

Najmłodszy się śmiał że przy następnych wrotach coś znowu kupię 

I już coś po głowie chodzi

Moje byś skosił bo nie mam kiedy 

Mam jeszcze 10 ha do skoszenia...to może Ty byś mi skosił🤔...

15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja się w tym roku "zagapiłem", trzeci koszę, czwarty tylko w kilku miejscach odrośnie, gdzie trzeci był wcześniej koszony. Między pierwszym a drugim mniej deszczu było, potem trzeci ładny urósł... Jeszcze mi go na jakieś 3-4 tygodnie starczy. Potem czwartego ciut, wyrwie się buraki i suchy prowiant.

To jest trzeci pokos...u mnie z wodą była bieda, nie widziałem sensu zabawy z drugim i zebrałem tylko 4 ha, gdzie jakie takie było. Reszta poszła pod mulczer

22 minuty temu, slawek74 napisał:

prąd prądem gniazdka gniazdkami ale do wygody łatwo się przyzwyczaić i myśleć czy i który kabel ciągnąć... wygoda

normalna iloś i zadowalająca mam ponad 4ha do skoszenia i zebrania jak będzie 20 będę zadowolony z tym że trochę mocniej zbite i ciut większe bo 125-130cm a to już nalatuje ...

To są 130. Nie dobijałem bardzo mocno, bo mi się ciężko turla na górze, ale flaki to też nie są...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To jest trzeci pokos...u mnie z wodą była bieda, nie widziałem sensu zabawy z drugim i zebrałem tylko 4 ha, gdzie jakie takie było. Reszta poszła pod mulczer

Pamiętam jak któregoś roku posiałem trochę trawy, kurna, nie nadążałem kosić... Ale reszta to takie, że rośnie "od zawsze" czyli co najmniej od ponad 60 lat a część nawet dłużej.

Opublikowano
22 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Jak zawsze do odwołania. Ale zakazem bym tego w sumie nie nazwał tylko wymysłem orlenu🙂

Dziwną mają politykę skoro jadę i płacę to chyba moja sprawa w co leję, nie dostaję paliwa za darmo aby ktoś decydował w co mam lać. Potrzebuję do auta to leję do zbiornika auta, a jak potrzebuję do ciągnika to leję sobie w kanistry bo nie będę jechał ciągnikiem ileś km. Będą głupie zakazy będzie się Orlen omijać... konkurencja Mol może nie będą mieli takich głupich pomysłów :) 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Pamiętam jak któregoś roku posiałem trochę trawy, kurna, nie nadążałem kosić... Ale reszta to takie, że rośnie "od zawsze" czyli co najmniej od ponad 60 lat a część nawet dłużej.

U mnie trwałe łąki. Podsiewane tylko naturalnie, bez stosowania agrotechniki. Nie stać mnie na to, tym bardziej, że się nie sprawdza 

4 minuty temu, Strongman napisał:

A ja mam znowu problem ze eleganckie siano a krowy niechcą jeść, może przez ten podkład z pieczarek.

Na jednej łące tak miałem. Już w tym roku jedzą. Przez trzy lata z rzędu dałem wapno i chyba to poprawiło sprawę 

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a chwal się chwal mój przedchwilą zasiany to nie będę się jeszcze chwalił 🤭 co tu wymieszane?

Owies wyka i rzodkiew 

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No niezły , Marek rzodkiew i owies 🤔

No i teraz stykać do kupy  i na łoleyx 

IMG_20230901_152724.jpg

kawał dobrej roboty

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Na jednej łące tak miałem. Już w tym roku jedzą. Przez trzy lata z rzędu dałem wapno i chyba to poprawiło sprawę 

Zgniło mi kilka bel siano kiszonki przez dziury bo myszy porobili, i bardziej wolą zgniłe niż eleganckie,tech zgniłych nie daje bo jeszcze by się zatruły ale jak jedna doleciała to normalnie wpierdala a nie je, znowu wysypałem zurzlem tako drogę polno to rzuzel wierdalaja jak ospę.

Opublikowano
10 minut temu, Roki212 napisał:

Dziwną mają politykę skoro jadę i płacę to chyba moja sprawa w co leję, nie dostaję paliwa za darmo aby ktoś decydował w co mam lać. Potrzebuję do auta to leję do zbiornika auta, a jak potrzebuję do ciągnika to leję sobie w kanistry bo nie będę jechał ciągnikiem ileś km. Będą głupie zakazy będzie się Orlen omijać... konkurencja Mol może nie będą mieli takich głupich pomysłów :) 

A kto tego upilnuje, u nas na Orlenie na zmianie jeden typ, półki uzupełnia, hotdogi robi, kasę kasuje, myślisz że będzie miał jeszcze czas patrzeć kto w co leje?? A nawet jak którego razu dojrzy, to co, w połowie każe mi przestać tankować?? W mojej opinii martwy przepis. Może to wszystko po to żeby nie brać fv na paliwo bez numeru, ale i to nie problem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v