Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Da się 

Krzychu widzisz tak wygląda 👇 nie napiszę kto 😛 a sam dopiero polecił forsza

55 minut temu, gregor1284 napisał:

Dej spokój tej próżnej gadce 

Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

a propo Białorusi. don orleone musi zacząć błagać o zamkniecie granicy. 

dzisiaj z rana 4 passaciory tankowce miałem. 

proceder powraca 🤣

Po wiele?

5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tylko nie to 🤦 już wolę Belarusa 

Toć on nie zachodni a zwrotny jak ta 6 bez przodu 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tylko nie to 🤦 już wolę Belarusa 

Nie wiesz co mówisz.To bardzo dobre traktory tylko ludzie nie potrafią o nie dbać i później jest rzucanie g.....

IMG_20201109_161614.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dzwoniłem dziś, z czystej ciekawości - C-330 i Bolko 170zł/h. Na naszych kawałkach więcej niż 6-8a na godzinę nie wyciśnie.

8ar na godzinę? Chyba żartujesz.

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

8ar na godzinę? Chyba żartujesz.

Więcej nie wykopie, nie ma szans. Nie mamy kawałków po horyzont tylko 50-100m długie, czasem ciut dłuższe no i nie czyściutkie jak u was - nieraz się zapcha zielskiem u niektórych. To za 6 stówek prawie to lepiej konną kopać... Przynajmniej nie wszystko na raz i w workach prosto z pola wygodniej mi zwozić i potem przebierać. C-330 na trójce idzie przy takim czymś, sporadycznie dwójką żeby ludzie nadążali odrzucać bryły, zielsko. 

Opublikowano
33 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Nie wiesz co mówisz.To bardzo dobre traktory tylko ludzie nie potrafią o nie dbać i później jest rzucanie g.....

IMG_20201109_161614.jpg

Panie Marcinie bardzo możliwe ,ale mi nie pasuje i takiego nie chce

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A co mnie czyjeś ludzkie tragedie interesują? To ich problem a nie mój. 

Ty nie prawdę piszesz tylko ciemnotę rozsiewasz. Poczytaj coś o prohibicji w Stanach i pomyśl przez chwilę. 

Masz  problemy  z    myśleniem   gdzie  piszę  o   zakazie  sprzedaży    jak ktoś chce  niech chla  ile  wejdzie  tylko    nie  musi być  sklep z wódą  za  każdym rogiem  .   

Opublikowano
2 minuty temu, Pablos_1970 napisał:

Masz  problemy  z    myśleniem   gdzie  piszę  o   zakazie  sprzedaży    jak ktoś chce  niech chla  ile  wejdzie  tylko    nie  musi być  sklep z wódą  za  każdym rogiem  .   

I będę jeździł na przykład do miasta powiatowego bo mi się gorzały chce? Niech jest gdzie chce, kto ma chęć to kupi a jak ktoś nie chce to i tak nie kupi, nie wiem czy to takie trudne.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Prawo rynku jak jest kupiec to jest i sprzedawca, nikt ci nie każe kupować. Kioski też są za rogiem a jakoś nie widać żeby ludzie nie czytający gazet na to narzekali 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

I będę jeździł na przykład do miasta powiatowego bo mi się gorzały chce? Niech jest gdzie chce, kto ma chęć to kupi a jak ktoś nie chce to i tak nie kupi, nie wiem czy to takie trudne.

Dokładnie.

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Powodzenia w opuszczeniu wysypu.

30 minut temu, Qwazi napisał:

Czegoś podłogowego nie opuścił 🤔. Ja w taki sposób go zepsułem 

Bo dlatego że ponieważ... Te kartofle tak se przyjechały ze 3 kilometry... Z rozłożonym ciężko by było...

Dziesiątki razy tak. Rozkłada się normalnie, nie wiem czemu coś by miało się zepsuć.

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Bo dlatego że ponieważ... Te kartofle tak se przyjechały ze 3 kilometry... Z rozłożonym ciężko by było...

Dziesiątki razy tak. Rozkłada się normalnie, nie wiem czemu coś by miało się zepsuć.

Ja zrobiłem tak raz i za uja nie chciał ysyp opaść. Musiałem go od góry szarpać. Łańcuch go trzymał.

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Ja zrobiłem tak raz i za uja nie chciał ysyp opaść. Musiałem go od góry szarpać. Łańcuch go trzymał.

Taśma Ci gdzieś zaczepia.

Ewentualne zsunieta była i później problem...

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Krzychu widzisz tak wygląda 👇 nie napiszę kto 😛 a sam dopiero polecił forsza

Ironia (grec. εἰρωνεία eironeía, dosłownie „przestawienie, pozorowanie“) – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce.

W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

Termin ten odnosi się również do sytuacji, zjawisk niezgodnych z oczekiwaniami; rezultatów przeciwstawnych wobec zamiarów, czyli do zaburzenia przyczynowo-skutkowej struktury rzeczywistości. Wyróżnia się tu kilka odmian:

ironia sytuacyjna, np. wystąpienie w komputerze błędu systemowego (blue screen of death) w trakcie oficjalnej prezentacji Windows 98 z udziałem Billa Gatesa na targach COMDEX w kwietniu 1998;

ironia losu (zwana też kosmiczną), np. utrata słuchu przez Ludwiga van Beethovena;

ironia historii, np. określenie stosowane wobec wojny światowej 1914-18 w okresie jej trwania oraz krótko po zakończeniu: Wojna mająca na celu zakończenie wszystkich wojen (The War to End All Wars).

Matrycą ironii werbalnej będzie więc: [ktoś] ironizuje, że..., matrycą ironii odnoszącej się do sytuacji, zdarzeń, losu: na ironię zakrawa, że....

Wyróżnia się również postawę ironiczną, charakteryzującą się dystansem, spokojem, rozwagą w ocenie, brakiem zaangażowania, oziębłością emocjonalną.

Szczególną odmianą ironii jest ironia sokratyczna. Przypisywana jest ona Sokratesowi i stanowi część jego metody sokratycznej, utrwalonej w dialogach Platona. Sokrates udając prostaczka zadającego proste pytania, udowadnia słabość przekonań i ignorancję rozmówcy[1].

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Ja raz tak zrobiłem i coś się gdzieś musiało przyblokować. Najpierw nie mogłem opuścić wysypu, a jak mi się udało i zacząłem wysypywać, to zerwało kilka poprzeczek

1 godzinę temu, Pablos_1970 napisał:

Idąc Twoim tokiem rozumowania należałoby zlikwidować też sklepy spożywcze i np apteki. Bo też są wszędzie wokół...

Opublikowano

Mówcie co chcecie ale na stacjach benzynowych to kuźwa alkoholu nie powinno być

Reszta mi nie przeszkadza

Opublikowano

jesli nie musisz sie napic to ci nie przeszkadza-gorzej dla alkoholika..

okazja czyni zlodzieja.. a pijaka nie czyni ?? ilu by nie kupilo kolejnej malpki, gdyby nie byla dostepna na kazdym kroku ?

wiele miast juz wprowadzilo lub chce wprowadzic zakaz nocnej sprzedazy alkoholu, w turystycznych rejonach to jest realny problem. shot24 czesciej niz zabka, na kazdej wiekszej ulicy na poczatku,koncu i w srodku.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mówcie co chcecie ale na stacjach benzynowych to kuźwa alkoholu nie powinno być

Reszta mi nie przeszkadza

Co Ci te płyny do spryskiwaczy przeszkadzają? Czasem zabraknie w trasie i trzeba dokupić.... 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dlaczego?

Chyba to nie jest produkt pierwszej potrzeby dla kierowców, podróżujących itd 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v