Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od   3 godziny prawie cicho, fajnie ,aż tu jakiś durny wiatr ,wiadra gania. No ale przy północy 11 mm spadło ,jakby jeszcze tyle może by lucerny posiał ? Ano właśnie ,póżno letni siew lucerny lepiej czysty, czy w ramach lekkiej osłony pszenżyta domieszać ciut . Lucerna w bele w przyszłości bo na trawy patrzę że nie ma co liczyć ,ta może z głębokości więcej wody znajdzie.😐

Opublikowano

Siemanko 

17* i rosi deszczyk z nocy 5l 

6 godzin temu, Qwazi napisał:

A no bo kobiety mają endorfiny, a my... ciężką robotę, żeby te endorfiny wyzwolić...temu one z wiekiem coraz bardziej... no ten...yyyy...się rozkręcają 🤷...a tu sił ubywa🤦...ale żem teraz teorię wydedukował🙆...

O kurde Mariusz aleś wymyślił 

Opublikowano
8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Jak ta 157 ci się sprawuje ? Dość tanio idzie to kupić 🤔 tak samo jak starsze nh jeszcze czerwone

8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Jak ta 157 ci się sprawuje ? Dość tanio idzie to kupić 🤔 tak samo jak starsze nh jeszcze czerwone

Bardzo dobrze, wszystko elegancko wciąga, rusek jej praktycznie nie czuje, zbicie to... Kiszonkę robię na 80-90 bar bo czydziestka nie uradzi (a bb dźwiga spokojnie) prędkość to ile da radę podbierak odebrać. Z awarii to jeden pas pękł ale właściwie z mojej winy bo druty w spinkach się wypracowały i zaczął ciąć spinkę, teraz widzę że się jedno łożysko kończy a tak to nic się nie działo, sąsiad kupił chwilę po nas taką samą tyle że z siatką to już gorzej, po 3 belach prawie by się spaliła bo łożysko się rozleciało, teraz mu łańcuch pękł. Dopuki była stara siatka było ok teraz na nowej nawija na wałek. Z tym że jego bardziej wytłuczona i stała najmniej rok pod chmurką 

14 minut temu, kizak napisał:

Od   3 godziny prawie cicho, fajnie ,aż tu jakiś durny wiatr ,wiadra gania. No ale przy północy 11 mm spadło ,jakby jeszcze tyle może by lucerny posiał ? Ano właśnie ,póżno letni siew lucerny lepiej czysty, czy w ramach lekkiej osłony pszenżyta domieszać ciut . Lucerna w bele w przyszłości bo na trawy patrzę że nie ma co liczyć ,ta może z głębokości więcej wody znajdzie.😐

Ja zawsze w jęczmień sieje, teraz zasialem z trawą i koniczyna w mieszance 

Opublikowano
4 minuty temu, leszek1000 napisał:

Za noc 30l, dawno tyle nie spadło😃. Dobrze że trawy i lucerna zebrana, może jeszcze coś na jesieni się zbierze. 

Nas na razie wszystko to ominęło. Chociaż zapowiadają na noc jakieś opady. Cztery pokosy na razie zebrane. Jakby naprawdę popadało porządnie to i piąty raz by było co zebrać. Jeszcze czas na wzrost traw jest.  

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Leszy napisał:

Nas na razie wszystko to ominęło. Chociaż zapowiadają na noc jakieś opady. Cztery pokosy na razie zebrane. Jakby naprawdę popadało porządnie to i piąty raz by było co zebrać. Jeszcze czas na wzrost traw jest.  

U mnie pierwszy plus drugi ,to bel wyszło co normalnie prawie w pierwszym . Trzecie runo może będzie na jednym kawalku ,jakie kilka bel ,a na reszcie widoku nie ma

26 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ja zawsze w jęczmień sieje, teraz zasialem z trawą i koniczyna w mieszance 

Z jęczmieniem to oczywiście na wiosnę ,czy z zimowym jesienią 

Opublikowano

I następny 1litr przez noc.Szkoda gadać bo miało być 15🤪

Opublikowano
24 minuty temu, Leszy napisał:

A zawsze  płaczesz że sucho i nic nie  rośnie. 

Witajcie  18,4 stopnia na drugim gospodarstwie.   Trzeba  do 15 brać się  dalej pomiot kurzy wozić. 

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Wpędzić do grobu chłopa i można pożyć.   :P

A drugiego barana ciężko znależdż by strzyc  ,bo niema . Ciężko mają wdowy 😐

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

A zawsze  płaczesz że sucho i nic nie  rośnie. 

Nie zawsze. Zresztą ostatnio mówiłem, że susze to bardziej na nerwy działają. Bo wszystko wygląda paskudnie. Dodatkowo to różne rośliny różnie na to działają. Kukurydza rośnie, bo deszcze spadły w odpowiednim dla niej termonie. Zboża zaś wypaliło przedwcześnie. Trawy pousychały, ale potem odbiły. Wcześniej jak ciąłem to nie wyglądało jakoś rewelacyjnie  

IMG_20230717_135301_245.jpg

Opublikowano
11 minut temu, kizak napisał:

U mnie pierwszy plus drugi ,to bel wyszło co normalnie prawie w pierwszym . Trzecie runo może będzie na jednym kawalku ,jakie kilka bel ,a na reszcie widoku nie ma

Z jęczmieniem to oczywiście na wiosnę ,czy z zimowym jesienią 

W zimowy, zazwyczaj zieleń ostatniego sierpnia w tym roku wcześniej 

Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

A swędzenie coraz większe, zwłaszcza u tych młodych wdówek.   xD

swędzenie ,swędzeniem  ,ale często wychodzi że dzieci się rozlecą a matki nie wezmą ze sobą ,bo kariery ,i zostaje z chorobami ,jedną emeryturą i chałupą do remontu. sex to ostatnia rzecz w grafiku potrzeb

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

swędzenie ,swędzeniem  ,ale często wychodzi że dzieci się rozlecą a matki nie wezmą ze sobą ,bo kariery ,i zostaje z chorobami ,jedną emeryturą i chałupą do remontu. sex to ostatnia rzecz w grafiku potrzeb

A jak chłop żył, to jeździła na nim jak na łysej kobyle, to kara panie kara.    :P

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A takie mieli być dobre nie zawodne Germańske 😁😁😁😁

Screenshot_20230828_064750_com.google.android.youtube.jpg

No i są, ale jak to ma uj wie ile tys godzin, a Polak myśli że ma nówkę bo ładnie wygląda, to takie są skutki.

Opublikowano
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A takie mieli być dobre nie zawodne Germańske 😁😁😁😁

Screenshot_20230828_064750_com.google.android.youtube.jpg

Jedź Ty już lepiej po to niezawodne Volvo...

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze papiery nie gotowe

A z lawety już zjechało?😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v