Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

no i ? 

w nocnych i tak miałby największe wzięcie a w dzień stałby pusty

Znajomy nadzoroje taki przybytek to wiekszy ruch w dzień jak w nocy. Do 22 przychodzą normalni. Później tylko najebancy 🤣

Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

czasem trzeba yebac inwestycję i zacząć żyć i tyle. jesteśmy tu chwilę, a dzieciom też zazwyczaj rączki urosly i powinne sobie poradzić z lekkim zastrzykiem od starych. 

potem i tak serce boli jak synowa, czy ziec przepierdala krwawicę z uśmiechem, albo jak podczas rozwodu połowa gospodarstwa wyjeżdża 

Działkę kupiłem trzy lata temu za kwotę X, dziś do wzięcia jest za tą samą działkę 3razy X, wiem że inflacja i te pieniądze nie są tyle warte co wtedy, ale gdybym je trzymał na koncie to wtedy dopiero bym stracił 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

No i wrazie draki co Ci z tej ziemi? WraZie jakiejś wojny to co po wojnie jak przeżyjesz wrócisz i myślisz że dostaniesz co miałeś? Ja zupełnie inaczej na to patrzę i haefiątko też 

Historia np. mojej rodziny pokazuje, że ludzie zawsze wracają tam skąd się wywodzą jak się świat wali. Wyrwani siłą też wrócą w miejsca które znają nawet jak nie ma za bardzo do czego. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Działkę kupiłem trzy lata temu za kwotę X, dziś do wzięcia jest za tą samą działkę 3razy X, wiem że inflacja i te pieniądze nie są tyle warte co wtedy, ale gdybym je trzymał na koncie to wtedy dopiero bym stracił 

Dopiero stracił to masz rację.

Przez  3 lata w mmz mieszkanie z 5250 za m do ponad 10tys zdrożało

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Niepotrzebnie raczej...

O ile dalej będziesz z Merylin lub jakąkolwiek kobitą a jeszcze nie daj, dzieci będziesz miał to nie dostaniesz. Póki co mam jeszcze wybór...

U to przeszlo mi koło nosa chyba że takie z doskoku nie liczysz? Czy niepotrzebnie? Żyjesz, sam się obejdziesz i robisz coś co sprawia Ci przyjemność. Raczej źle nie jest, inni leżą i nawet nie są w stanie pow9edziec czy chce im się pic. Trzeba się cieszyć x tego co jest 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

Tu już był kiedyś taki co pisał że już siał nie będzie, bo na przyszły rok koniec świata był wywróżony przez jakiegoś szamana 

Myślę że na daną chwilę lepiej mieć i stracić w przypadku takim jak piszesz, niż nie kupić z takiej obawy, a potem żałować że jednak się nie kupiło 

Lepiej hajs zainwestować w coś co naprawdę go zamrozi albo nawet I delikatnie zarobisz. Zlote kangury np. Zobacz zydostwo jak miało polokowane, on mógłbyć nagi a jeszcze z sobą gromadę pieniędzy niósł 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Karol6130 napisał:

@pedro2

Ty gdzieś tu całkiem blisko 

Daniel też 

Radek gdzieś z ostrowi?

No do mnie w lewo, z 15km. O 16 przecinałem to skrzyżowanie z drapakiem

U @Bercik92 przez wioskę jechałeś to całkiem 

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Znajomy nadzoroje taki przybytek to wiekszy ruch w dzień jak w nocy. Do 22 przychodzą normalni. Później tylko najebancy 🤣

w okolicy też taki był tzn. gościu kupił opuszczone gospodarstwo ale użytkował tylko budynki gospodarcze dom "wynajmował" na imprezy małolatom 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Lepiej hajs zainwestować w coś co naprawdę go zamrozi albo nawet I delikatnie zarobisz. Zlote kangury np. Zobacz zydostwo jak miało polokowane, on mógłbyć nagi a jeszcze z sobą gromadę pieniędzy niósł 

Nie uważam się tam za wielkiego biznesmena czy inwestora, ale myślę że ziemia to coś co nigdy na wartości nie straci, tak samo wszelkie nieruchomości 

Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał:

Historia np. mojej rodziny pokazuje, że ludzie zawsze wracają tam skąd się wywodzą jak się świat wali. Wyrwani siłą też wrócą w miejsca które znają nawet jak nie ma za bardzo do czego. 

Jakbyś miał gdzieś po drodze drugą klasę to na tą czwartą czy piątą byś wracał?

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

w okolicy też taki był tzn. gościu kupił opuszczone gospodarstwo ale użytkował tylko budynki gospodarcze dom "wynajmował" na imprezy małolatom 

Ten swojego lokalu nie ma, wynajmuje. 

W soboty dziewczyny po klubach wozi żeby chłopaków kusiły 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie uważam się tam za wielkiego biznesmena czy inwestora, ale myślę że ziemia to coś co nigdy na wartości nie straci, tak samo wszelkie nieruchomości 

Same zabranie dopłat w przypadku tych ziem na których gospodarujemy by zbiło cenę 

5 minut temu, pedro2 napisał:

No do mnie w lewo, z 15km. O 16 przecinałem to skrzyżowanie z drapakiem

Tak żem się nie zderzyli 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, bratrolnika napisał:

Wystarczy prawdziwa wojna i ziemia jest nie warta nic. To samo nieruchomości, pieprznie pocisk i tylko kupa gruzu.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

U nas w Sochaczewie ta cena wzrosła z 3000-3500zł do 7000-10000zł

A u mnie w Ostrowcu nic się nie zmieniło.  Jest opcja że za dwa lata mogę dostać mniej niż dałem.

W ubiegłym roku pomimo wielu inwestycji gotów byłem dać gościowi 200tys za 2 ha. Dziś pewno 100tys to max i nad tym musiałbym pomyśleć.

Mało tego, tydzień temu ugadałem sprzedaż 0,29ha swojego. Takie to zmiany🤷‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

ale myślę że ziemia to coś co nigdy na wartości nie straci, tak samo wszelkie nieruchomości 

wątpię , wiesz ile jest opuszczonych gospodarstw gdzieś po wioskach koloniach zadupiach itp co popadają w ruinę , budynki się starzeją i walą 

lokalizacja ma znaczenie , na wioskach tylko ziemia ma wartość , budynki czasem ktoś zagospodarowuje w celach magazynowo-garażowych

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v