Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Jak są pszczoły to i jest propolis 😎

Za darmo dają to się zbiera, jeszcze jeden zbiór w tym roku na pewno.

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

To ty już alkoholik:o

Na coś trza umrzeć.

3 minuty temu, 6465 napisał:

swojuchom

Komu?

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Dejta spokój godziny nie ma a 50 podpisów zebrane 

też przedwczoraj mnie zaczepił sam regionalny kandydat.

niestety po usłyszeniu kilku pytań, postanowił zmienić miejsce w trybie natychmiastowym 😂

Opublikowano

na wyborach nawet tylu nie bedzie i lu na listach sie podpisalo. u nas sa wgminie, kosciol daleko, i ponad 10 km trzeba jechac z drugiego konca.

kurna jak goraco-nawet samochod chcial sie ochlodzic w rzece

369532920_631012872347507_3672839584887176712_n.jpg?stp=dst-jpg_p480x480&_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=NArY5CIxXyoAX9UZVb4&_nc_ht=scontent.fktw1-1.fna&oh=00_AfClFjXqCwFmVYk3VvlbLTqrjA-S3MtNbkTmAAPRPmdTvQ&oe=64E6A991

Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dejta spokój godziny nie ma a 50 podpisów zebrane 

Z listy KO starujesz?

Opublikowano

Eh kurła, tyle tych odmian psienicy i jęczmienia :(. Chyba do Wieprza trza się karnąć po Foxxa, bo nigdzie kwalifikatu Fenomena w okolicy nie widzę. A na dla roślin to ich z ceną lekko odkorbiło, tyle to nie dam.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Kurła, znów prezes z koła dzwonił, żeby stoisko koła na dożynkach we wsi urządzić. O nie, kurła, już 3 razy wszystko trzeba było organizować, niech ktoś inny robi. 

a co masz innego do roboty?

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja tam chyba dopiero po ziemniaki na przedwiośniu... Zboża nie sieję w tym roku a nawet jakbym siał to obsiałbym swoim.

Klient na zboże jest to i posiać pasuje cosik. Wczoraj 2,5tony puszczone w woreczkach.

Opublikowano
Przed chwilą, wojtal24 napisał:

a co masz innego do roboty?

Leżenie w chałupie zamiast łażenie w huku, łoskocie i z dużą ilością ludzi wokół.

Przed chwilą, Popier96 napisał:

Klient na zboże jest to i posiać pasuje cosik. Wczoraj 2,5tony puszczone w woreczkach.

U nas na worki bujają się z ziarkiem z zeszłego roku niektórzy. Ja mam zapas na dwa lata dla siebie.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

U nas na worki bujają się z ziarkiem z zeszłego roku niektórzy. Ja mam zapas na dwa lata dla siebie.

Ja takiego problemu nie mam, się nałapało klientów i nawet się nie ogłaszam tylko co roku Ci sami się zjawiają. Są i tacy co co miesiąc po 150-200kg wezmą dla zwierzyńca. Posiej C1 i ogłoś, że po kwalifikacie do siewu  to zobaczysz czy klienterii brakuje 🤣.

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

Posiej C1 i ogłoś, że po kwalifikacie do siewu  to zobaczysz czy klienterii brakuje 🤣.

To by o to musiał dbać, potem workować, czyścić. To lepiej coś na zaoranie albo groch kurom. A później tego zostanie i znów zapas będzie na strychu leżał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v