Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, szymon09875 napisał:

IMG_20230819_080357.jpg

O kurła, niezła 🤪 ona chyba pamięta jak woziła stoły i krzesła na komunię hitlera 😁 diagnosta pewnie zadowolony jak go odwiedzasz 😉

• Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, jasiuhonda napisał:

Witam😀 w Chorwacjii 28stopni👍

20230819_080040.jpg

tak zimno jest ? ,zazdroszcze. gdzie jedziesz ?? na kamienie czy na skaly ??

5 minut temu, szymon09875 napisał:

Już mu ktoś pizdę nabił pod okiem 🤣

gul wam rosnie 😂, kolejny was wyruchal bez mydla...

Opublikowano

dzień dobry. 

zaczyna kropić, miał się człowiek brać do pracy, ale nie wiem czy przy sobocie warto tak szaleć 🤔

wieczorem jakieś kolejne koncerty, jutro dożynki, potem znów koncert. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Witajcie . Nocna burza dała 13mm deszczu. W sierpniu łącznie narazie 30mm.

@brodziak81 u Ciebie też popadało?

13 kropel na m2 wszystko poszło bokiem. Na rabatach ładnie było widać  chmura dochodzi do lotniska i się  rozchodzi na boki.

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

dzień dobry. 

zaczyna kropić, miał się człowiek brać do pracy, ale nie wiem czy przy sobocie warto tak szaleć 🤔

wieczorem jakieś kolejne koncerty, jutro dożynki, potem znów koncert. 

Ciepłe noce ,korzystaj . Zeby jeszcze nie te szerszenie .

Opublikowano
27 minut temu, radekz200 napisał:

kurła kolodziejczyk przeszedł to PO 🤬

Wiadomości do was trochę później docierają ale dobrze ze docierają 

22 minuty temu, Qwazi napisał:

Chyba żeś się dał namówić na ten...wpis na listę 🤔...

Ocieplam wizerunek? Nie nie 

16 minut temu, brodziak81 napisał:

13 kropel na m2 wszystko poszło bokiem. Na rabatach ładnie było widać  chmura dochodzi do lotniska i się  rozchodzi na boki.

Jakie koncerty? Może bym wpadł zadać szyku 

Opublikowano
51 minut temu, jacus napisał:

tak zimno jest ? ,zazdroszcze. gdzie jedziesz ?? na kamienie czy na skaly ??

gul wam rosnie 😂, kolejny was wyruchal bez mydla...

Ale ty masz bałagan na strychu człowieku :o jakich was :o

Opublikowano
37 minut temu, kizak napisał:

Ciepłe noce ,korzystaj . Zeby jeszcze nie te szerszenie .

Co u was z tymi szerszeniami. Szkolone jakie do odparcia Rosji i Białorusi?

Bananek też mówi że u niego plaga os i szerszeni. 

U mnie natomiast wyjątkowo mało w tym roku

2 minuty temu, konteno napisał:

na czyj kombajn polujesz ? wstążeczke chcesz zestrzelic?

Czyli się wydało. Ryśkowa pompa dostała strzała ze sztucera

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Cholery okorowały młode jesiony. Gorsze to niż kornik w Białowieży.... 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Przeważnie to w wierzbie i osice gustują

W kasztanowcu było gniazdo to jedno zapiankowalem. Lata tego jednak ciągle dużo. Zaś osy to robią te gniazda wszędzie gdzie się tylko da. 

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

U mnie natomiast wyjątkowo mało w tym roku

Czyli się wydało. Ryśkowa pompa dostała strzała ze sztucera

takiej plagi to nie pamiętam. 

gruszki cukrówki to na bieżąco zjadają, na biwaku byłem, to pełno pułapek postawionych i prawie każda butelka pełna tego dziadostwa 

Opublikowano

Nawet tu nad morzem mniej os w tym roku jak w ubiegłym. Widać rejonizacja i lokalna gradacja 

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Zaś osy to robią te gniazda wszędzie gdzie się tylko da. 

U mnie sobie upodobały ten schowek w rozrzutniku. Już parę lat. Robię z nimi porządki a one wracają

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Widać rejonizacja i lokalna gradacja 

Osy to zawsze były. Coś tam owoców ponadgryzały i tyle. Teraz jednak dodatkowo te szerszenie sobie używają.  

2 minuty temu, Qwazi napisał:

U mnie sobie upodobały ten schowek w rozrzutniku. Już parę lat. Robię z nimi porządki a one wracają

Domek dla dzieciaków, zabawki, pod siodełkiem od roweru, pojemniki na narzędzia, rurki przy ogrodzeniu. Czego nie otworzysz to gniazdo os. Najwięcej to w oponach na kiszonkach. Może to przez nie taki "urodzaj" na te owady powstał? 

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Nawet tu nad morzem mniej os w tym roku jak w ubiegłym. Widać rejonizacja i lokalna gradacja 

coś się sypie w ekosystemie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v