Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Nowe plandeki są dostępne w sprzedaży. Plastikowe daszki też widziałem 

No widziałem i to i to. Chyba kupię plandekę bo za daszek będą 4

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No gdzie takiego grzmota.

Na ogródki to ciapek najwygodniejszy ciągnik z tych którymi pracowałem. Na te 3ha to spokojnie wystarczy. Jak ci mogę doradzić to kup sobie do niego kosiarkę rotacyjną.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

No widziałem i to i to. Chyba kupię plandekę bo za daszek będą 4

Przestań.

Daszek kup... Zaraz inny wygląd...

Opublikowano
55 minut temu, pedro2 napisał:

Łolek głupoty teraz gadasz.. ja na protest nie pojechałem dla Michałka, czy dla poparcia jego partii tylko w wyższym celu. 

Może nawet i to było ukartowane z pisdziorami, może nie, ale poszliśmy pokazać swoje niezadowolenie i coś tam dotarło, ludzie też zobaczyli... A Michałek rudy był od początku

Też po to jechałem tylko jak popatrzyłem i posłuchałem to mnie chęci odeszły na popieranie tych ludzi, idea słuszna jak najbardziej 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Na ogródki to ciapek najwygodniejszy ciągnik z tych którymi pracowałem. Na te 3ha to spokojnie wystarczy.

Jak kupowałem to wybór był od razu taki - T-25 albo C-330. Rusek mi przeszedł od razu po przejażdżce. Esów nie brałem pod uwagę - rejestracja.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Przestań.

No co ty. Widziałeś mój traktor. Toż będzie wyglądać jak 90letnia babka w nowej czapce.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Toż będzie wyglądać jak 90letnia babka w nowej czapce.

A widziałeś Pafnucego na motorze?😄

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, slawek74 napisał:

wiela belów 🤔

150 w stodole i 100 pod folią

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Też po to jechałem tylko jak popatrzyłem i posłuchałem to mnie chęci odeszły na popieranie tych ludzi, idea słuszna jak najbardziej 

Ja jeszcze kilka dni temu to myślałem na nich zagłosować. A teraz to ni u ja. Kukiz sprzedał się kaczorowi, ten Tuskowi. Kuźwa odechciewa się iść na wybory.

A widziałeś Pafnucego na motorze?😄

Jak dziadek na młodej lasce 😂😂

• Haha 1
Opublikowano
55 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wymarzonego niebieskiego rekorda se kupisz, PiSda to będziesz mieć za co, a i Pafnucy trochę grosza za zloma na porządny sprzęt dołoży xD

Daleko masz do sannik do Dylika 

Opublikowano
6465 napisał:

Przestań.

No co ty. Widziałeś mój traktor. Toż będzie wyglądać jak 90letnia babka w nowej czapce.

foli z balota nie chcesz 🤔🤦‍♂️ weź nie dziaduj ....

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Ja jeszcze kilka dni temu to myślałem na nich zagłosować. A teraz to ni u ja. Kukiz sprzedał się kaczorowi, ten Tuskowi. Kuźwa odechciewa się iść na wybory.

To sobie wybrałeś idola 😂, nawet lepiej że poszedł do Po chociaż nie zmarnujesz głosu 😜

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To sobie wybrałeś idola 😂, nawet lepiej że poszedł do Po chociaż nie zmarnujesz głosu 😜

To weź no Marcin mi podpowiedź na kogo postawić krzyżyk 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Jak dziadek na młodej lasce 😂😂

Spokojnie i cierpliwie poczekaj. Zagłosujesz na kogoś kogo znasz 

No i jeszcze przed samym snem udało się znajomemu pomóc. Słuchawkę bidny prawie naprzeciwko domu zgubił i znaleźlim

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Łolek napisał:

Daleko masz do sannik do Dylika 

Nie znam, ode mnie do Sanniki to z 30-40km będzie. Do Kiernozi jeszcze nieraz się po coś jedzie, a w Sannikach to ostatni raz byłem 10lat temu, nie licząc przejazdów w drodze gdzieś dalej.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
42 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Tylko że im dłużej w tym robię tym większa sympatią pałam do starych maszyn.Wtedy komuś chciało się usiąść i to wszystko przyzwoicie policzyć z zakładem a teraz wszystko mam wrażenie że jest robione na przysłowiową palę.Czemu Fendty typu Łolkowego jeżdżę bez problemu czy stare Deutz Fahr lub Fordy.

Myślałem że mój tyż nie dobry 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Fendt to tylko na MWM albo na MANie. Reszta szajsz.

Wielu tu jest zachłyśniętych nowościami.I myślą że jak kupują zachodni sprzęt to lux rodzynek i sąsiedzi uklękną a zazwyczaj to właściciel klęka jak dostanie rachunek za naprawę.Ja nie wstydzę się pokazać starej prasy bo wiem że wiele nowszych nie jest lepsza Kombajn zbożowy mam stary ale wiem że jak pojadę nim w pole to wrócę o własnych siłach po skończonej robocie.Poprostu już się napatrzyłem na to co przyjeżdża do nas z tego mitycznego zachodu.A widziałem bardzo wiele i książkę o tym mógł bym napisać  jak rolowani są nasi cwani na tego typu forach rolnicy.

8 minut temu, Łolek napisał:

Myślałem że mój tyż nie dobry 🙆‍♂️

Dobry,w nich co najwyżej kabina i błotniki korodują.Ja to nie lubię szpachlowania g.....i zachwycania się wątpliwej jakości złomem.

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v