Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Reglone

Przecież to już dawno wycofane 🤔

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nie stać cię dziadu na taką profanację ....toć ty marzysz o rikszy  trojkolowej 🤔... To idealne wozidlo dla inwalidy 😁

🙆‍♂️

4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przecież to już dawno wycofane 🤔

Oj tam po co odrazu to nagłaśniać. 

1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Avia 6.19, Moya 6.19, a na PKS 6.21 mówiłem że się popsuli

O gak w górę poszło?😑 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
6 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Mam. Sorry że dopiero odpisuje ale mam taki zapierz, że nie ma czasu się nawet po doopie podrapać.  Co potrzebne z katalogu ?

Numer albo rozmiar łożyska co jest zamocowany ten wałek napędzający bele, łożysko jest, siedząc w ciągniku, po lewej stronie prasy, na tym wałku co sprzęgło tylko po drugiej stronie 

6 godzin temu, jacus napisał:

taaa, ciekawe jaki ma z tylu zaczep.

Przedni od siuntki 

Opublikowano

...no cza wstawać prasę smarować...

...no dzieciarnia, wstajemy! ...🙋‍♂️

Opublikowano

Cześć Pany i Damy.Wystarczy włączyć radio i głupoty się wylewają.Rosjanie jak strzelaja to trafiają w szkoły przedszkola i żłobki.Ukraincy w składy amunicji bazy wojskowe centra dowodzenia.Do wyrzygania.Chyba będzie padać bo zachmurzenie wzrasta.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

...no cza wstawać prasę smarować...

...no dzieciarnia, wstajemy! ...🙋‍♂️

Masz centralne smarowanie czy skaczesz po prasie 

17*

Pochmurno i wieje 

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Numer albo rozmiar łożyska co jest zamocowany ten wałek napędzający bele, łożysko jest, siedząc w ciągniku, po lewej stronie prasy, na tym wałku co sprzęgło tylko po drugiej stronie 

Przedni od siuntki 

Nie chcesz felg 16 na 5 śrub ??

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Masz centralne smarowanie czy skaczesz po prasie 

17*

Pochmurno i wieje 

No jest centralne, ale są i kalamitki do ręcznego smarowania.

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No jest centralne, ale są i kalamitki do ręcznego smarowania.

W mojej poprzednik pozdejmował tekalony i muszę wszystkie osobiście smarować 

Opublikowano

Tą centralka jest fajna ale mimo to trzeba kontrolować. Wyrzuciłem ostatnio z ciągnika, bo jak by widzieli że jest centralka to już by chłopaki wcale nie zaglądali do przegubu, a to przecież działa tak że pcha gdzie ma lżej. Upatrzyła sobie dwie kalamitki i tam ładowała cały czas a reszta przegubu sucha 🤷

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Tą centralka jest fajna ale mimo to trzeba kontrolować. Wyrzuciłem ostatnio z ciągnika, bo jak by widzieli że jest centralka to już by chłopaki wcale nie zaglądali do przegubu, a to przecież działa tak że pcha gdzie ma lżej. Upatrzyła sobie dwie kalamitki i tam ładowała cały czas a reszta przegubu sucha 🤷

Na te 400 bel które teraz robię to raz przed sezonem i spokój, łańcuchy tylko częściej 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał:

my woza łańcuchem obwiązywali , jak sie zgubił to pasem transportowym

No to to jest normalne ale nie każdy wytrzyma zapiąć jeszcze za nim drugiego pełnego. Tym bardziej, że wszystko drewniane i mające ponad 50 lat. Jakby człowiek długo żył i robił to zajdzie konieczność choć jeden stalowy zrobić.

Chmurzy się. 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

@chloporobotnik

Pioter ty nie pitol że będziesz wóz robił,jeszcze odłącz prąd wodę i zacznij ziarno na kamieniach rozcierać, nie ogarniam twojego toku myślenia 

Toć to lepsze od przyczepy a bulić za przyczepę tysiące to lepiej furę zrobić. Ja tego używam albo raz albo dwa razy w roku - raz na żniwa i ewentualnie na wykopki.

3 minuty temu, Łolek napisał:

zacznij ziarno na kamieniach rozcierać

Taki też jest plan jeśli młyn się zlikwiduje. Są na tym forum już tacy, którzy pieką chleb ze zboże mielonego na śrutowniku bijakowym.

Opublikowano

za komuny ,jak były niedobory chleba ,w sklepie ,i brak mąki jadłem takowego . Och co to był za drapidupa . Przez te codzienne milimetrowe opady ,to susza była jak była ,nikt pola nie zadrapał ,a i kosić nie ma jak pośpieszyć ,bo wkurwiacz pospolity  akurat przeleciał.😐

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Cześć Pany i Damy.Wystarczy włączyć radio i głupoty się wylewają.Rosjanie jak strzelaja to trafiają w szkoły przedszkola i żłobki.Ukraincy w składy amunicji bazy wojskowe centra dowodzenia.Do wyrzygania.Chyba będzie padać bo zachmurzenie wzrasta.

Noa padać deszcz plus do tego burzę.

Sąsiad odpalił bizona i pojechał w pole.

Ma gdzie osuszyć to kosi wilgotne🤔

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

6 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Mam. Sorry że dopiero odpisuje ale mam taki zapierz, że nie ma czasu się nawet po doopie podrapać.  Co potrzebne z katalogu ?

6 godzin temu, jacus napisał:

taaa, ciekawe jaki ma z tylu zaczep.

Przedni od siuntki 

Później Ci podam bo teraz przy bydlakach działam.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v