Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

PRL Dziś w cenie,

3 minuty temu, radekz200 napisał:

typowy prl 😛 jeszcze tylko 60 tki do ciągania 😛

Czydziestka może być?🤣

Mi tam pasuje taki PRL.  Jest lepiej niż było, a że jeden zbiornik mniej wejdzie z bizona niż na zieloną pronarke to szczegół

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

PRL Dziś w cenie,

Czydziestka może być?🤣

Mi tam pasuje taki PRL.  Jest lepiej niż było, a że jeden zbiornik mniej wejdzie z bizona niż na zieloną pronarke to szczegół

Sławek a wiesz ze sprzedałem te spękane opony od samera ? goście od wymiany desek kupili a oni z kieleckiego wiec nie zdziwiłbym się ze włożą je do jakiegoś ciągnika na handel bo wizualnie to one jak nowe 

Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

W tym prlu burty sie nie wyginają jak w pronarkach. D732 fajne przyczepy tak samo d35 kaczuszka.

ale to na plus więcej wejdzie 👍👍

Opublikowano
4 godziny temu, szymon09875 napisał:

🫣🫣 @pedro2 wstawaj bo zaraza nie śpi 🥱

Wstałem, nawet przed budzikiem, ale tylko 5ha poszło. Przed 6 zerknąłem na radar, że idzie chmurka dość długa i rzuciłem... właśnie pada. 

Screenshot_20230731-085156.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przecież mówiłeś że jesteś pulchny jak pączek ,to po czym tak 🤔

Po op*erdalaniu się.

No i dziś koszenia nie będzie... O 7 rano 1mm nakapał... Wiatr zimny, słońce gdzieś za chmurami.

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

PRL Dziś w cenie,

Czydziestka może być?🤣

PRL się tak szybko nie łamie jak pronarka 😁

• Like 2
Opublikowano

Siemanko🤝. Słońce bardzo nieśmiało zza chmur wygląda, 19°. 

Wedle teorii Ryśka jestem patałach🤢, bo jeszcze nic nie ruszyłem i nie wiem kiedy to nastąpi. Niby susza, a zboże się nie nadaje do kombajnu

13 minut temu, radekz200 napisał:

Sławek a wiesz ze sprzedałem te spękane opony od samera ? goście od wymiany desek kupili a oni z kieleckiego wiec nie zdziwiłbym się ze włożą je do jakiegoś ciągnika na handel bo wizualnie to one jak nowe 

Mam dwie tylne opony od ciapka. Klocków ze 60% jeszcze i na zewnątrz jak nowe. W środku spękane. Kupca bym zapewne znalazł, ale nie jestem świnia. Leżą już z 8 lat. 

Opublikowano
13 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Pycha

16907372948845951155062659287005.jpg

ile galek ?? po ile za jedna ?

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Byckom dać jeść...na przykład 

ja na przyklad psu..

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Kosicie dzisiaj cos?

trawe w ogrodku......

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Po op*erdalaniu się.

No i dziś koszenia nie będzie... O 7 rano 1mm nakapał... Wiatr zimny, słońce gdzieś za chmurami.

u mnie nic ale ciezkie chmury wisza, wczoraj rzepak kosili, kawalek dalej -pszenica poszla ,ale tam w sobote nie padalo. ktos ze skupu wracal-niedziela jak zwykle..

Opublikowano
konteno napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

a zresztą z ,,takich,, jełopów brać przykład ? z dobrych ludzi się bierze przykłady....

bo o takich więcej trąbią niż o dobrych no i "jełopy" bardziej rzucają się w oczy

i to znaczy że z nich brać przykład 🤔 nieee🙋‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Po prostu się udało.

Przykro patrzeć że teraz pogoda tak przeszkadza.

Co wywozisz i jak ceny? Ja zbóż nie wykosił jeszcze, tylko rzepak zebrany...tak to jest jak kombajn się sprzeda😑

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

u mnie nic ale ciezkie chmury wisza, wczoraj rzepak kosili, kawalek dalej -pszenica poszla ,ale tam w sobote nie padalo. ktos ze skupu wracal-niedziela jak zwykle..

O rzepaku to już wszyscy zapomnieli.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wczoraj nakosił mi około 30ton. Pierwsza przyczepa to galareta. Było chyba wody w słomie . Heder w górę i kolejne co raz lepsze. Na noc z 8t cienko rozsunąłem, ładnie wystygło i posadzka wyciągnęła wilgoć.

To co na kupie zaczęło lekko grzać to teraz rozsunąłem. Za dwie godziny dosypię resztę i od 13 umówiony kombajn.

Ogólnie do doopy żniwa. Dobrze choć że jest gdzie sypać.

20230731_080754.jpg

20230730_195140.jpg

Bizon z sieczkarnią 450 za godzinę

Tucano za hektar 550

Super hale masz na zboża itp.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Co wywozisz i jak ceny? Ja zbóż nie wykosił jeszcze, tylko rzepak zebrany...tak to jest jak kombajn się sprzeda😑

Pszenżyto 680. 

Owies jest w tej samej cenie, a nawet 700 jak ładny.

Zyto 600.

Charlejów skup

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Wedle teorii Ryśka jestem patałach🤢, bo jeszcze nic nie ruszyłem i nie wiem kiedy to nastąpi. Niby susza, a zboże się nie nadaje do kombajnu

Mam dwie tylne opony od ciapka. Klocków ze 60% jeszcze i na zewnątrz jak nowe. W środku spękane. Kupca bym zapewne znalazł, ale nie jestem świnia. Leżą już z 8 lat. 

PatałacHUJEMY we dwoje.Mialem dzisiaj zaczynać ale jakieś obiekcjie co do tego mam.

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

ile galek ?? po ile za jedna ?

3 gałki. 5 jedna. Ale takie peeełne

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Pszenica nie taka jak powinna być była wczoraj. Plewki nie odlatywały, słoma też jakaś gumowa, wójt kosił to podobnie... To nie to. O 15 ponoć mierzyli to miała 15,5%. Wszystko przez suszarnię puszczali.

Opublikowano

skupy się pięknie w tym roku odbijają. nikt prywatnie nie chce sprzedać w cenie skupu, tylko na skup i po fakturę a skupnik 200 wyżej i ładuje zestawy 🤣

Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

PatałacHUJEMY we dwoje.Mialem dzisiaj zaczynać ale jakieś obiekcjie co do tego mam.

Ja może dziś żyto wykosze i zostanie hektar owsa ale tam to klient zabiera ziarko i słomę a i talerzowką mogę skosić bo lichota straszna 

6 minut temu, HF86 napisał:

skupy się pięknie w tym roku odbijają. nikt prywatnie nie chce sprzedać w cenie skupu, tylko na skup i po fakturę a skupnik 200 wyżej i ładuje zestawy 🤣

Otwórz skup 

Opublikowano
43 minuty temu, radekz200 napisał:

ale to na plus więcej wejdzie 👍👍

Nie ma się czym chwalić bo to świadczy o tobie tylko

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ja może dziś żyto wykosze i zostanie hektar owsa ale tam to klient zabiera ziarko i słomę a i talerzowką mogę skosić bo lichota straszna 

Przed chwilą patrzyłem, to słoma w życie od spodu jak rzemień. Owies na dołkach jak doschnie to ok, ale górki to talerzowką. Nie dość, że dziadostwo to jeszcze przewaga zielonego. Zbierze na tym trochę, a spieprzy całe ziarno. Nie widzi mi się gnoju namłócić. Na piachach w tym roku masakra jakaś...

Opublikowano
32 minuty temu, Qwazi napisał:

Byś widział jakie do siuntki sprzedawałem 🤭 ale ludzie kupowali bo np. wystrzeliła i zostało hektar do orania a na nową nie ma kasy 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Przed chwilą patrzyłem, to słoma w życie od spodu jak rzemień. Owies na dołkach jak doschnie to ok, ale górki to talerzowką. Nie dość, że dziadostwo to jeszcze przewaga zielonego. Zbierze na tym trochę, a spieprzy całe ziarno. Nie widzi mi się gnoju namłócić. Na piachach w tym roku masakra jakaś...

No Ja mam ładne owsy ale co z tego jak nie ma kiedy zebrać.Patrzylem na pogodę to czwartek -piatek a później non stop opady.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v