Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Phi, od czwartku prawie, że bez deszczu, parę kropel w piątek. To stanowczo za długo bez deszczu...

Wczoraj po południu taktyczne 2,5l spadło, tak coby czasem nie podeschło 🤣

Opublikowano
35 minut temu, Karol6130 napisał:

https://www.extradom.pl/projekt-domu-jaskolka-4-z-garazem-WRL1056

A na starość to w garażu, karetka i karawan będą miały najlepszy dostęp 

U mnie między pokojem numer 5 ,a garderobą numer6 ,nie ma ściany ,i ta garderoba może być prosto z pokoju ,lub pokój powiększyć . Ale to chodzi o inny projekt ,       tylko schody identyczne i pokój w tym samym miejscu  ,i tak zerknąłem ,i tego 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Odpuszczam temat 

No i słusznie bo mógł byś się makijażu permanentnego dorobić.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wczoraj ci którym się udało w poniedziałek skosić zbierali słomę ale co to za słoma... Czarne, kurzyło się za tą prasą. 

A jakie miało być.  Od poniedziałku u nas ponad 35l opadu w kilku partiach... To jest ch*j, bo pogody dalej nie widać. A na przyszły weekend 50l opadu zapowiadane.

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

A jakie miało być.  Od poniedziałku u nas ponad 35l opadu w kilku partiach... To jest ch*j, bo pogody dalej nie widać. A na przyszły weekend 50l opadu zapowiadane.

U nas chyba ponad 40... Ja już rachubę do tych opadów straciłem. Słomy w opór bo kostka za kostką, pszenica też musi dobrze sypać bo kursują na RSP z przyczepami ino dudni.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Odpuszczam temat 

Dobra decyzja👍...bo by się jeszcze ta chorągiew, co to mazowszanów ratowała, znowu pod Grunwald wybrała...przez Kurpie...🙆🤭

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Gdzie Ty do Łodzi 

Łoj blisko...łon nawet w łódzkiem był, kiedy było ono najmniejszym województwem🤷...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
18 minut temu, marcin19071980 napisał:

No i słusznie bo mógł byś się makijażu permanentnego dorobić.

Nie z moim poglądem. Ja każdemu pomogę kto pomocy potrzebuje i widzę że się stara do czegoś dąży 

5 minut temu, Qwazi napisał:

Dobra decyzja👍...bo by się jeszcze ta chorągiew, co to mazowszanów ratowała, znowu pod Grunwald wybrała...przez Kurpie...🙆🤭

Łoj blisko...łon nawet w łódzkiem był, kiedy było ono najmniejszym województwem🤷...

Wolę robić to co robię i nie być w centrum zainteresowania. Zaraz takich Mańków się nazbiera więcej i będą się doszukiwać czego nie ma

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Wolę robić to co robię i nie być w centrum zainteresowania. Zaraz takich Mańków się nazbiera więcej i będą się doszukiwać czego nie ma

Ale się tak trochę żeś w to centrum sam... wepchnął 😜...

Opublikowano

Panowie przed chwilą badana pszenica z ręki 15.3 pogoda beż szału ze słońcem. Wyschnie to do 14.5 dzisiaj czy niema sensu wistuli z szopy wyciągać? Dodam że zostało ostatnie 5ha i dozeynki by byly😀

Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał:

33 km tyle samo do Kutna i tyle samo do Łowicza 

Doczytałem niedawno że dżemy łowicz w Wadowicach robią 

27 minut temu, Qwazi napisał:

Ale się tak trochę żeś w to centrum sam... wepchnął 😜...

Gdzie ja dziad w centrum zainteresowania 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Doczytałem niedawno że dżemy łowicz w Wadowicach robią 

Gdzie ja dziad w centrum zainteresowania 

No wiesz postęp John dyry i ciuchlandy w Turcji 

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

Okolice kolegi wyżej pochmurno i coś tam pokropuje. Wczoraj ładnie popadało. Pogoda na żniwa licha chociaż ha już po. Można brać się od jutra za makane🍺

Jak tam krajan żyjesz, jak już po robocie to teraz się nudzić będziesz 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v