Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gubię telefon i od razu loguje się z komputera na konto google i czyszczę cały telefon nawet jak jest wyłączony po uruchomieniu zostanie wyczyszczona pamięć lub mogę zablokować że nikt go nie uruchomi, mało tego jak znalazca nie wyłączy namierze go z dokładnością do dwóch metrów gdzie się znajduje po GPS. Druga sprawa aplikacje takie jak mobywatel mam zabezpieczone dwuetapowo odcisk palca i PIN.

Mało jeszcze wiesz 😉

Edytowane przez Roki212
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Roki212 napisał:

Już jest można powiedzieć niezbędny aplikacja mobywatel 2.0 prawko, dowód osobisty, mpojazd wszystko w jednym miejscu nie wspominając o innych sprawach jak właśnie w ARiMR czy mojeIKP gdzie mam erecepty eskierowania itp

Zgadza się, pojazdy można sprawdzić, punkty karne i różne takie jak mówisz.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Roki212 napisał:

Już jest można powiedzieć niezbędny aplikacja mobywatel 2.0 prawko, dowód osobisty, mpojazd wszystko w jednym miejscu nie wspominając o innych sprawach jak właśnie w ARiMR czy mojeIKP gdzie mam erecepty eskierowania itp

Nie mam ani jednej rzeczy o której piszesz i nie widzę specjalnej potrzeby aby cokolwiek z tego zakładać.

Opublikowano
5 minut temu, Roki212 napisał:

Przyjdzie czas że zobaczysz potrzebę 😉

Tak samo mówili o szczepionkach i paszportach covidowych

Opublikowano
9 minut temu, Roki212 napisał:

Przyjdzie czas że zobaczysz potrzebę 😉

Ja również nie czuje potrzeby zakładania tych bzdór

Opublikowano

Nawet nowy dowód osobisty ma warstwę elektroniczna mając w telefonie czytnik NFC można potwierdzić tożsamość przykładając dowód do czytnika. 

Nikt nikogo nie zmusza do zakładania ale są tacy co nie zdają sobie sprawy co można przez to załatwić. Teraz wysyłasz dziecko na wycieczkę można sobie wpisać numer autokary i sprawdzić jego stan techniczny itp bez potrzeby wzywania policji jeśli ktoś oczywiście potrzebuje takiej wiedzy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

No ba NH 😉

No wiadomo.... Najlepsiejsze...

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Niewiele mnie to obchodzi bo nie mam nawet numeru w ARiMR.

No i co mądrego? jakąś tam ziemię masz, do pszczół coś mi się otarło że było, ale tym się nie interesowałem, nie umiesz choć trochę kasy zdobyć. NIEEEEE BO NIEEEEPOTRZEBNEEEEEEE.

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Ja pierdzielę, młodzi ludzie i im nic niepotrzebne, dzisiaj komputer czy laptop, drukarka, kopiarka, skaner, to podstawa.

Malkontenci zawsze byli... Tu nic się nie zmieniło.

Opublikowano

Nowością będzie .

To będzie przełom? Udana teleportacja!

Do „Star Treka” jeszcze nam daleko, ale hiszpańscy naukowcy dokonali ważnego kroku

Teleportacja, wehikuły czasu… do tej pory takie rzeczy wydawały się nam możliwe jedynie w science-fiction.

Jendakże naukowcy dokonali ostatnio czegoś ważnego w tej sferze. W czasopiśmie „Nature” opublikowano wyniki jednych z badań Instytutu Nauk Fotonicznych w Katalonii. Jak czytamy na portalu Eski Rock, „badacze powiązali ze sobą miejsca nadania i odbioru cząstki – kubit został rozbity, przesłany i odebrany w innych miejscu”. Dokładnie kilometr od punktu A. Zainteresowani mogą znaleźć więcej na stronie internetowej instytutu.

https://wgospodarce.pl/informacje/129630-to-bedzie-przelom-udana-teleportacja

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

No i co mądrego? jakąś tam ziemię masz, do pszczół coś mi się otarło że było, ale tym się nie interesowałem, nie umiesz choć trochę kasy zdobyć. NIEEEEE BO NIEEEEPOTRZEBNEEEEEEE.

W życiu nic od nich. To tylko potencjalna możliwość i furtka dla nich dla kontrolowania, nowych podateczków i innych. A na cukier, paliwo i nawozy jeszcze mnie stać i nie potrzebuję ich ochłap.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Nowością będzie .

Do „Star Treka” jeszcze nam daleko, ale hiszpańscy naukowcy dokonali ważnego kroku

Teleportacja, wehikuły czasu… do tej pory takie rzeczy wydawały się nam możliwe jedynie w science-fiction.

Jendakże naukowcy dokonali ostatnio czegoś ważnego w tej sferze. W czasopiśmie „Nature” opublikowano wyniki jednych z badań Instytutu Nauk Fotonicznych w Katalonii. Jak czytamy na portalu Eski Rock, „badacze powiązali ze sobą miejsca nadania i odbioru cząstki – kubit został rozbity, przesłany i odebrany w innych miejscu”. Dokładnie kilometr od punktu A. Zainteresowani mogą znaleźć więcej na stronie internetowej instytutu.

https://wgospodarce.pl/informacje/129630-to-bedzie-przelom-udana-teleportacja

No iiiii???

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Ja pierdzielę, młodzi ludzie i im nic niepotrzebne, dzisiaj komputer czy laptop, drukarka, kopiarka, skaner, to podstawa.

Też nie mam żadnych e-obywateli ani innych podobnych.Na cholerę mi to.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W życiu nic od nich. To tylko potencjalna możliwość i furtka dla nich dla kontrolowania, nowych podateczków i innych. A na cukier, paliwo i nawozy jeszcze mnie stać i nie potrzebuję ich ochłap.

Andrej z Plutycz to przy tobie jest bystrzacha.

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Też nie mam żadnych e-obywateli ani innych podobnych.Na cholerę mi to.

Tu mnie Kolega zaskoczył mocno, bo uważam Ciebie naprawdę za człowieka na poziomie. 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Oj ostro pojechałeś...

Nawet przesadziłeś...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No iiiii???

Nie będziesz musiał motorem , tylko się Teleportacja zapewni szybciej i dalej .

Co to jest teleportacja? Najwazniejsze informacje o tym zjawisku - Scroll

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Już się zaczęły kontrole dla tych, którzy brali dopłaty do rodzin. Ktoś wziął z weterynarii kwitek, że przezimowało mu powiedzmy 20 rodzin a zarejestrowane miał na przykład 10. I już kontrola stanu faktycznego. Choćbym miał zgodność to po co ma mi się obcy plątać i mnie kontrolować? Za 400-500zł na rok? Tyle to w jedną sobotę nieraz zgarnę za miód, jajka, ziemniaki i ogórki jak się zjadą po towar. Bezpośrednia podstawowa ile teraz jest? Z 600 na hektar? No i paliwo jedynie ale to pikuś. Reasumując żaden wielki zastrzyk gotówki a już mają wszystko na widelcu i od razu znajdą jak przyjdzie co do czego. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To tylko potencjalna możliwość i furtka dla nich dla kontrolowania, nowych podateczków i innych.

Podobno za dopłaty trzeba będzie co rano przez aplikacje wysyłać czy gacie czyste się zakłada, ale to jeszcze unia musi zatwierdzić.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Nie będziesz musiał motorem , tylko się Teleportacja zapewni szybciej i dalej .

Co to jest teleportacja? Najwazniejsze informacje o tym zjawisku - Scroll

Oj nie doczekasz się takiego przemieszczania za swego żywota... Oj nie...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

Podobno za dopłaty trzeba będzie co rano przez aplikacje wysyłać czy gacie czyste się zakłada, ale to jeszcze unia musi zatwierdzić.

A jak się nie zakłada tylko przez parę dni w jednych chodzi 🤔 

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v