Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

rybna -mam szwagra ale on na dole mieszka..

a ci u których byłem na samej górze, wyjazd stromy jak na dachu u górala

Edytowane przez witejus
Opublikowano
51 minut temu, Leszy napisał:

U nas to akurat trafiła taka pogoda, że wszystko uschło albo się ugotowało. 

Podlewał ojciec bo by pewnie gie było. 

Słyszeli łujnia zatwierdziła ten budżet krajowy na większy zwrot za materiał siewny. 

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

jedna Pszenica wykoszona

Plon rewelacja 1. 5 t z ha 🙆‍♂️

IMG_20230724_134416.jpg

No widzisz.Nie tak źle a mówiłeś że nic nie będzie.

Opublikowano
39 minut temu, Pigmei napisał:

To już lepsze mięso z wiśniami i śliwkami niż na odwrót😉

AIL4fc_I9Itffv0VQYLjldaaO72ihmCeqQNrp_0RDs_DU7j8xyzOvBjOb-fDMBUmWg-BEMFc5FLRxLqTuJPGG1GvOdWdmOCtC6UEB_7ByvhXJXDAwiplr7DdnPQsDOw-QO4ENUKO74mE2aUmUZlRZEWncV9Ksv6SeSEJ7TawXYr_k3aCKStr52oxFETog5-bJg0RA6FMJAGXmZC30qPi_HWeDF0POnTuc0gZ5UM1N2hMMn1n5P_nDvPuRcpmh5v7Bx_aHYynFp6pjxoS9S-O-lTXeYvdPbBVkdhRrzuiaHUndXMMLZWpSOeUJ4rJmaFoFDJyRJOxlKyv_44XLvvEba4WeCfHxmgl4Q---MxGi6_0HyEl9rndBwDElTcVzXY7XObW8mg1Xf7BhellezuVbLzCuTjyrCqkwdPCEjZCu4dQ1VRkK2xMoxt57Ayiwbg3qCEyT8ZqLnEnWwHdZxS9NDRYHKHFJjcf_ymvh9YRkMmL1hHUhIlw2vAW19jPrI3jxL_Ukhef-_55CwSg8fZ-TKggqvjPdW0X9ijSumhVhSqAjLaDXzz92Ymnj1WgFDLoYkWyFAX1seQPU-vKqu0Lc92-CfGNTp7Ke8yuQiZy5Fbt_x10Eux9FB_1RmRIGz2By6CfAC_wNOdABQ2g3damQtuW7UV4TeA5cYO0f6Wfp2AfgowlnIrqW2W3DcIgv-y7ZXmS2YU9PLrMPqkhezYEE-nBkD1hfNe4HwD01_AGuFlDKBm_1NtLYfxBzHyE78cjMTD6Q8gOUb9jETrCK23xV1DTZlowlr4Y56Qc7L0zvjEkwMm4ywHgty92v6XpAINflYhaRFABCny4KJXtxFbYD5gJDnCOdCFOWmY_yU_aqn1pcSS4zlefFGKFJBAifjXoxHDjeNubGRYH8P_ym2f3spIqEw=w703-h937-s-no?authuser=0

Ubij, będziesz miał schab z wisnią 😁 zawsze się zastanawiałem jak oni to robią. Teraz już wiem ☝️ 1206309699_pobrane(1).jpeg.ea18ab3ca0634628ba634eaf0960c9b7.jpeg

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, jahooo napisał:

Zapraszam do mnie na górki, niejednemu przejdzie ochota na kozaczenie bez hamulców

Ludzie ja nie mówię o kozaczeniu tylko że tak jeździłem i wielu w moich stronach tak jeździ ci nie znaczy że jest to mądre i bezbieczne 

Opublikowano
Przed chwilą, Pigmei napisał:

Przy ma mniej do szuflowania, a tego jak wiemy to bardzo nie lubi :D 

Taaa się chwalił że podlewa gnojowicą, a to pewnie woda gdzie ze stawu była, a płacił za gnojowicę. xD

Opublikowano
34 minuty temu, witejus napisał:

a ci u których byłem na samej górze, wyjazd stromy jak na dachu u górala

to pewnie kocurowiec,bo nowy swiat to nie tak stromo.

byles u tadka ubojnie i masarnie kupowac ???

21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

jedna Pszenica wykoszona

Plon rewelacja 1. 5 t z ha 🙆‍♂️

IMG_20230724_134416.jpg

ona mi na przynajmniej 10 ton wyglada a ty bajki piszesz 🤣, ty sie na usera af nie nadajesz ,tu nikt nikt ponizej 6 na 6 klasie nie zbiera..

aplikacja na razie nie dziala..

• Haha 1
Opublikowano
Pigmei napisał:

Żyto mierzyć z ręki, ok, ale po co jeszcze uja 🤔

??? po to że biorą na skupie do 14% namloce mokrego i co z tym zrobię jak akurat żyto muszę odwieść na skup prosto z pola

Opublikowano (edytowane)

to pewnie kocurowiec,bo nowy swiat to nie tak stromo.

Nie pamiętam jak ta ulica się nazywa, z drogi skręcało się w lewo, bo po prawej przepaść bez dna, i stromy podjazd ponad pół kilometra

byles u tadka ubojnie i masarnie kupowac ???

nie znam człowieka.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ludzie ja nie mówię o kozaczeniu tylko że tak jeździłem i wielu w moich stronach tak jeździ ci nie znaczy że jest to mądre i bezbieczne 

Nie ma co tu gadać na takie tematy... Jedynie pierdoły pisać 😉

Napisałem w cenach pszenicy jakie mialem przybliżone koszty i zysk w jęczmieniu to daj spokój 🙄 a to paliwa za dużo o 2 litry a to że kombajn za tanio 🤦

Opublikowano
8 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Pochmurno ale jakimś cudem gorąco jak w piecu.W okolicy pojawiła się jakaś Ku....która w nocy kradnie działka od deszowni i napędy oraz tu i ówdzie węże i złączki.Gdyby w waszych okolicach pojawił się ktoś kto sprzedaje takie rzeczy to dajcie znać.Takie działko kosztuje ok3- 4tys Są też  tańsze ale tych nie kradną na razie,więc pewnie będzie sprzedawał po okazyjnej cenie.

Co tam działko czy wąż. Znajomy mi opowiadał ,że kilka lat temu w ich stronach jakiś As całą deszczownie wyprowadził z pola. Tylko trochę mu nie pykło bo jak jechał to nieoświetlony był i akurat policmajstry jechały i go zatrzymały.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v