Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

jak u was plony ziemniakow i cena ?? u mnie to chyba gdzies w pazdzierniku urosna do kopania, takiej nedzy to dawno nie bylo.. chyba gdy powodz utopila

Póki co nie narzekam tylko że u mnie wszystko nawadniane ale wystarczy że gdzieś jest nie dolane to tak jak mówisz nędza.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PAN88 napisał:

@marcin19071980 cena odzwierciedla to co jest na polu. 

Chyba że Ty z tych co lubią tony przewalać za małe pieniądze aby zajęcie było 

Ja już się w życiu ton bezproduktywnie naprzewalałem.Zwlaszcza dobrze pamiętam ładowanie wagonów kolejowych ziemniakami na Mołdawię.6zl za 30kg.Zajeb.....bylo

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, wojtal24 napisał:

jak na starych zasadach to nie masz się co zastanawiać tylko bierz

Tylko czy to realne że dostanie stare zasady?

Przecież przepisy się zmieniły ponad rok temu.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Ja już się w życiu ton bezproduktywnie naprzewalałem.Zwlaszcza dobrze pamiętam ładowanie wagonów kolejowych ziemniakami na Mołdawię.6zl za 30kg.Zajeb.....bylo

Ti jeszcze drogi😭.

Pamiętam sezon 2014/15 bodajże gdzie lądowało się pyrę po 10gr w 15stce. 

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, PAN88 napisał:

Ti jeszcze drogi😭.

Pamiętam sezon 2014/15  bodajże gdzie lądowało się pyrę po 10gr w 15stce. 

Prawda.Wtedy moja szykowała sobie w lutym z nudów ziemniaki bo szkoda było wywalić to za TIRa towaru kurtkę sobie kupiła🤪.Reszta w dziurę poszła.Ku...jest co wspominać.Albo jak z 200ton kapusty 2012/13 sprzedałem 500kg a reszta na pole wróciła.Az się talezowka zapychał.Embargo na Rosję wtedy narzucili a nas prawię zamordowali.

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Ogorek

Afrykański a dokładnie Kiwano.

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

napompowana ropucha🤣

Może i ropucha ale teraz trochę mi nie do śmiechu.

Sprawy się trochę skomplikowały w postaci pogrzebu 

Teścia Mam umarła😔

• Sad 4
Opublikowano
5 godzin temu, Belaruss820 napisał:

I oczywiscie 5 faktur czy juz na 5 tankowaniu wrzuciles w "koszta"? I poszło na 4 faktury? Mialem takich klientów w tamtym roku jak byly 3 kupony to 9 faktur robilem, 3 telefony i 9 kuponow i KDR. Troche zblokowali kasę bo mamy tylko jedną😀

4kupony 4fv. I 5 benzyna.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

I tak nas jawnie okradają a ludzie się cieszą bo promocja 

Dokładnie. Jeszcze na koniec czerwca ON był 5,99,teraz 6,34. Ale ludzie tego nie rozumieją,bo przecież dają

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Kondolencje Adam

Ale co tu składać jak to żadna rodzina. Po za tym to stara kobieta, adam stary to ona jeszcze starsza.

Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał:

Mamy szukać Ci kupca na Opla🤔...

Jeszcze nie 

4 godziny temu, slawek74 napisał:

czemu przestałeś?

🤪

Bo się skończyła na początku lipca

Opublikowano
13 minut temu, Mazembe napisał:

Ale co tu składać jak to żadna rodzina. Po za tym to stara kobieta, adam stary to ona jeszcze starsza.

I jakie to ma znaczenie, że osoba starsza🤔. A Adam wcale nie taki stary. W kwiecie wieku chłopak💪...

Jak ja🤷...i jeszcze kilku kolegów...

15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jeszcze nie 

Znaczy narazie nie zmieniasz...samochodu🤔

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mazembe napisał:

Widać że słonko uderza do głowy.

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

I jakie to ma znaczenie, że osoba starsza🤔. A Adam wcale nie taki stary. W kwiecie wieku chłopak💪...

Jak ja🤷...i jeszcze kilku kolegów...

Znaczy narazie nie zmieniasz...samochodu🤔

I tu masz rację.

My jeszcze mlodzi 👍💪

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v