Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, slawek74 napisał:

nie słuchaj patologi w lulkowie tego nie robią... patologia niech się douczy..

Ja nie pije perły bo dla mnie nie dobre , kupiłem w drodze wyjątku bo w Dino brakło kasztelana 😋

Opublikowano
17 minut temu, Baks00 napisał:

O czym?

No durnia z siebie nie robisz jak Ci tam od was z wojewodztwa

10 minut temu, bratrolnika napisał:

w zeszłym tygodniu pisałeś że nie możesz, że umowa z mleczarnią na to nie pozwala

To było w zeszłym tygodniu 

Opublikowano
31 minut temu, malaczarna napisał:

Po dwóch latach rolniczenua czuje wypalenie zawodowe 

Do kiedy to zmienić?

Nie wiem, do 15 czy 17 lipca można robić zmiany, ale tych jeszcze niby KE nie zatwierdziła i mają zrobić w sierpniu nabór poprawek 😁 cyrk kvrwa jak nie wiem. Ja poczekam do 10tego i będę dzwonił do doradcy bo jeszcze im się 3razy pozmienia. Współczuję tym, którzy zaraz z początku złożyli wnioski.

https://www.agrofoto.pl/finanse/planowane-na-sierpien-zmiany-w-platnosciach-i-ekoschematach,133018.html

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Bo widzisz,na froncie rolniczym tylko twardziele przetrwają😁.Walcz

Tak cycki do góry i kolejne 5 lat zobowiązań aż chce się żyć. Tu młodzi to sami jęczący nie widać twardzieli

52 minuty temu, pedro2 napisał:

Nie wiem, do 15 czy 17 lipca można robić zmiany, ale tych jeszcze niby KE nie zatwierdziła i mają zrobić w sierpniu nabór poprawek 😁 cyrk kvrwa jak nie wiem. Ja poczekam do 10tego i będę dzwonił do doradcy bo jeszcze im się 3razy pozmienia. Współczuję tym, którzy zaraz z początku złożyli wnioski.

https://www.agrofoto.pl/finanse/planowane-na-sierpien-zmiany-w-platnosciach-i-ekoschematach,133018.html

Ja wniosek złożyłam w kwietniu. Ta papierologia mnie przytlacza

Opublikowano

Nigdy nie narzekałem.Sam to wybrałem więc komu mam się skarżyć.Wyznaje zasadę walki do upadlego

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Opublikowano

Tak cycki do góry i kolejne 5 lat zobowiązań aż chce się żyć. Tu młodzi to sami jęczący nie widać twardzieli

Ja wniosek złożyłam w kwietniu. Ta papierologia mnie przytlacza

Eeee pani Dżanetto wypraszam sobie :o

ja nie narzekam 🙄

Opublikowano

to sami jęczący nie widać twardzieli

Ja to jestem młody, czy stary🤔 Bo nie wiem , czy mam myśleć, że jestem jęczący czy nie, wedle Twojej oceny🤔

Opublikowano
26 minut temu, adamowicz84 napisał:

Witam panowie i panie, mogło by te słońce dzisiaj ktoś zgasić , oko czerwone boli jak sk...n 

Drugim zerkaj....i nie patrz w ☀️

Opublikowano

Nie śpiesz się z decyzją🤭

Najważniejsze dla Ciebie i partnerki byście rodzinę stworzyli😁

Opublikowano

Kurde, na jakie warunki ja żonę ściągnąłem to szok,

Warunki mi nie przeszkadzały będąc kawalerem. Po ślubie znalazła się motywacja. A to jest motor napędowy wszystkiego

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Kurde, na jakie warunki ja żonę ściągnąłem to szok,

Warunki mi nie przeszkadzały będąc kawalerem. Po ślubie znalazła się motywacja. A to jest motor napędowy wszystkiego

Co ona w Tobie widziała 😉

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze żniw nie było a już człowiek brudny

Ale germaniec gotowy

Jeszcze parę dni i jęczmień czas kosić. 

IMG_20230626_145223.jpg

Ukropy już ruszyli 

Opublikowano

1,8ha, jęczmień po jęczmieniu spokojnie na sobotę zdatni pod kosę.

Ino nie opłaca się kombajnu ciągnąć. Trzeba czekać na resztę.

20230626_142746.jpg

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Co ona w Tobie widziała 😉

Faktury za owoce mi wypisywała🤭

Widać dobrze rokowałem na przyszłość🤣

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

😉

Ukropy już ruszyli 

Oby im się kombajny psuli i nie zebrali. 

No chyba że germańcami koszą

No po tamtym sezonie nic nie dołożone

Ciekawe czy co wysiądzie w tym. 

Opublikowano
7 godzin temu, bratrolnika napisał:

przecież i tak nie pojedziesz, za daleko

jak do niedoszłych teściów się kajtnołem jak po piec co jeździłem i to nie dojechałem bo nie do tej wioski trafiłem tzn nawigacja nie tą wioskę wybrałą bo 2 w okolicy o tej samej nazwie były

6 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Nie zastanawiałeś się czasem że coś poszło w twoim życiu nie tak że nie masz miejsca dla siebie i swojej rodziny w tym wieku?

odpowiedź jest prosta . brak $ i mało ambitne podejście do zarobienia na to

3 godziny temu, malaczarna napisał:

Tu młodzi to sami jęczący nie widać twardzieli

twardziele albo się nie odzywają albo nawet kont tu nie mają bo szkoda wdawać sie w  pyskówki 

32 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dość tego biadolenia ,trza się chyba ożenić 🤷

żeby nie zazdrościć pafnucemu separacji ? 

8 godzin temu, Karol6130 napisał:

Musisz iść na macierzyński, ale on za 9 miesięcy 

chorobowe w ciąży to też urlop 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Jęczący to nie, gdybyś taki był to zetor był by już u mnie przy paszowozie 

Ty jeszcze jesteś jeszcze zawzięty na rozwój 

Gdzie ja zawzięty na rozwój 🙆...ja już powoli ku zmniejszeniu i ...do tyłu

@Luki99 Ty też myślisz, że mnie do rozwoju ciągnie, czy, że bym Karolowi Zetora oddał🤔😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Jęczący to nie, gdybyś taki był to zetor był by już u mnie przy paszowozie 

Ty jeszcze jesteś jeszcze zawzięty na rozwój 

Oo właśnie. Żebyś na mnie zły nie był bo i ja swoje do tego rozwoju przyłożyłem 🤣

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v