Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

.....no to ja nie jadę....

Polecita coś na muchy porządnego?

Może być drogie, aby skuteczne.

https://allegro.pl/oferta/pro-elektryczna-lapka-muchy-komary-packa-na-owady-13761997999?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_ogrod-lato_pla_pmax&ev_campaign_id=18444890545

Jeszcze w międzyczasie w badmintona popykasz

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, artek27 napisał:

Rejestruje cielaka wyskakuje żeby wpisać drugi środek identyfikacji w pozycji pierwszej to w którym miejscu to wpisać bo nigdzie nie ma miejsca?

Tak samo jak wpisywałeś pierwszy. Ponownie kliknij dodaj środek identyfikacji i wybierz kolczyk tradycyjny (lub coś innego, jeśli stosujesz). Cielak ma dwoje uszu i na każde trzeba dodać mu środek identyfikacji😉

21 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie najadłeś się czy co 🤔

Ojjjk Piotrze. Najadłem się aż za bardzo. To taka stara damska metoda...przez żołądek do...wykorzystania chłopa🤷

Nie krzyw się, bo to ludzkie sprawy są...wiem, że to nie Twoja bajka 

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Tak samo jak wpisywałeś pierwszy. Ponownie kliknij dodaj środek identyfikacji i wybierz kolczyk tradycyjny (lub coś innego, jeśli stosujesz). Cielak ma dwoje uszu i na każde trzeba dodać mu środek identyfikacji😉

Ojjjk Piotrze. Najadłem się aż za bardzo. To taka stara damska metoda...przez żołądek do...wykorzystania chłopa🤷

Nie krzyw się, bo to ludzkie sprawy są...wiem, że to nie Twoja bajka 

Tak robię wybieram kolczyk tradycyjny i nie ma gdzie wpisać drugiego kolczyka.

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

metoda...przez żołądek do...wykorzystania chłopa🤷

Oooo kurczę...🙆‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, artek27 napisał:

Tak robię wybieram kolczyk tradycyjny i nie ma gdzie wpisać drugiego kolczyka.

Jak wybrałeś dodaj środek identyfikacji i dodałeś kolczyk, to kliknij zapisz pozycję, a potem znowu dodaj środek identyfikacji, dodaj kolczyk i zapisz pozycję 

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Oooo kurczę...🙆‍♂️

Noooo🤦...

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Po zatarciu na nowym zestawie

Po wymianie membran w gaźniku 

Chodzi jak nowa. 

IMG_20230623_182727.jpg

Co masz w tym garnuchu?

Opublikowano
9 godzin temu, Leszy napisał:

Nie pamiętam. Kiedyś stosowałem mastibiovac. Spytaj weterynarza za ile Ci sprzeda. Trzeba dwie dawki na sztukę. 

Dzięki, będę u weta to zapytam

Opublikowano
14 godzin temu, soltys48 napisał:

Chętnie Ci pomogę i podam pomocną dłoń na nowej drodze życia 👇👇👇👇👇

IMG20230624164204.jpg

Bardzo niepolitycznie odpowiadasz

Poprawnie powinno być niecałe 2 worki 🤭

Dziękuję Ci Przemku , bardzo ale to bardzo . tylko po co mi te kozy 🤔 taką przyczepkę ładnego cieluna byś mi przywiózł 🤷 to bym chętnie kupił 🙂 

Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Po zatarciu na nowym zestawie

Po wymianie membran w gaźniku 

Chodzi jak nowa. 

IMG_20230623_182727.jpg

Ty się znasz to zapytam. Stihl ms 194t z listopada, może bańkę paliwa wypaliła- od początku dzwoni(piszczy) na wolnych obrotach. Była na serwisie, serwis stwierdził, że ten typ tak ma i się kiedyś ułoży, a pisk zaniknie. Fakt faktem, nie zawsze napierdala tym piszczeniem. Niby jakieś tulejki gdzieś dzwonią i się ułożą. Ale no nie wiem, dziwne takie. Pilarka prawie za 2k i maniana. Choć na moc i ogólnie wykonanie nie narzekam, bardzo fajnie reaguje na gaz i mocy ma. W internecie był filmik właśnie z prac arborystycznych w wykonaniu tego stihla i też tam tak piszczało, ktoś w komentarzu to zauważył to autor nagrania odpisał, że nie w każdym tym 194 piszczy, ale zna takie przypadki w innych firmach, że piszczą od nowości przy czym nic się im nie dzieje, a tyrają ostro po tych drzewach i się tym już nie przejmują. 🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v