Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Takiemu to dobrze, z betonu wylazł i rośnie w najlepsze. Co wyrwę to zaraz nowy wyłazi. 

IMG_20230615_094447_1.jpg

To chyba na kurpiach 😜 Ja swoim dwa razy dziennie wylewałem wiadro wody za oborą w dołek i stamtąd se brały budulec 

O proszę jak pięknie boczkiem idzie tylko tylko. Grzmi i nawet zapach deszczu czuć to se choć powącham

Screenshot_20230615-095624.png

Ty wyczulony na zapachy jak moja Merlin?

Opublikowano
47 minut temu, HF86 napisał:

co ja się z rana na swoje krowy naklol 🙉

ebane prowadyrki i szkodnice godziny bieg o poranku był. 

woły to tylko się oglądały co te stare rasple odwalają. 

No nieraz się zdarzy. U mnie na takie okoliczności jest do biegania... Harnaś. On...lubi. Krowy...nie bardzo😉

IMG_20230102_145500_736.jpg

Opublikowano

też kiedyś były fajne pomocniki. 

teraz toto ciapki podwórkowe co to lubią za myszami poganiać i na bociana pół nocy szczekać 😤

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty wyczulony na zapachy jak moja Merlin?

Zależy na jakie zapachy....

Przyjechałem z lasu, łupie drzewko i liczę krople deszczu. Pół godziny pada i na razie nadążam 🧐

Opublikowano

kuwa uslugodawca chiba mnie chciał wykończyć. podscialowe siano co to rosło od 2021 roku i dopiero teraz było skoszone przez rotor przepuścił .

szufla do ścielenia tymi trocinami potrzebna 🙉

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, HF86 napisał:

też kiedyś były fajne pomocniki. 

teraz toto ciapki podwórkowe co to lubią za myszami poganiać i na bociana pół nocy szczekać 😤

U mnie kiedyś była suka wzrostu może że 20cm. Ta była bezbłędna. Miała kilka miotów i tylko jeden szczeniak przejął te cechy. Ustawiała krowy nawet na stanowiska w oborze. Od kiedy dokonała żywota przez parę lat nie było dobrego psa. Harnaś jest od mojego kolegi. Jego ojciec, który wygląda tak samo, sam pilnuje stada 40 mamek z cielakami całą dobę. Ten kolega nawet pastucha nie włącza ani ogrodzenia nie poprawia. Harnaś jeszcze młody i dopiero mu szczenięce głupoty zaczynają przechodzić, ale zacząłem go brać do krów i swoje robi. Krowy też już wiedzą, że z nim nie ma lekko. W podwórku szczeka, przy krowach nawet się nie odezwie tylko urąbie raz i patrzy, co krowa na to. Jak trzeba to poprawi

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
HF86 napisał:

kuwa uslugodawca chiba mnie chciał wykończyć. podscialowe siano co to rosło od 2021 roku i dopiero teraz było skoszone przez rotor przepuścił .

szufla do ścielenia tymi trocinami potrzebna 🙉

tyś rzepaczanką nie podścielał.... tam to byś posłał qrwów

Opublikowano
5 godzin temu, jacor73 napisał:

Tak jak z podkładami kolejowymi, pkp płaci grube mln z ich utylizację, firmy sprzedają, a durne ludzie się cieszą z toksycznych  tarasików, schodów czy innych budowli ogrodowych.

hajs ma sie zgadzać a reszta to hvj 

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Możesz zapłacić za dobrą szkołę ale klasy nie kupisz.

Co Ty pitolisz , niejaki Mietek Wachowski u tw Bolka był szefem gabinetu a jeszcze wcześniej osobistym kierowcą , to i ja się nadaje 🤷

5 minut temu, szymon09875 napisał:

Mój kierowca musi mieć jaja, a Ty byś się mazał że 300 km od chałupy to za daleko 🤭🤭

Dalej będziesz śmigłowcem latać

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

U mnie kiedyś była suka wzrostu może że 20cm. Ta była bezbłędna. Miała kilka miotów i tylko jeden szczeniak przejął te cechy. Ustawiała krowy nawet na stanowiska w oborze. Od kiedy dokonała zeywota przez parę lat nie było dobrego psa. Harnaś jest od mojego kolegi. Jego ojciec, który wygląda tak samo, sam pilnuje stada 40 mamek z cielakami całą dobę. Ten kolega nawet pastucha nie włącza ani ogrodzenia nie poprawia. Harnaś jeszcze młody i dopiero mu szczenięce głupoty zaczynają przechodzić, ale zacząłem go brać do krów i swoje robi. Krowy też już wiedzą, że z nim nie ma lekko. W podwórku szczęka, przy krowach nawet się nie odezwie tylko urąbie raz i patrzy, co krowa na to. Jak trzeba to poprawi

Jeden zalatywał od przodu. Nie nadawało się to. Pojechałem kiedyś po jałówki a przywiozłem szczeniaka "panie bierz pan i sukę bo to się do niczego nie nadaje", nauczył wszystkie psy roboty a teraz odpoczywa na emeryturze

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

tyś rzepaczanką nie podścielał.... tam to byś posłał qrwów

wyka i grochowianka przez lata była od sąsiada. 

zawsze ze 100 bel tych drutów z chwastami i ziemią. 

Opublikowano
19 minut temu, bratrolnika napisał:

żeby on emerytury na skrzyżowaniu doczekał zanim się zastanowisz czy w prawo czy w lewo jechać???

Jeszcze na środku by za starą d46 zadzwonił z ogłoszenia 😜 a na koniec by  mu się odmieniło i z tego skrzyżowania zawrócił bo nie warto 😉 

Kuźwa, ale północny wschód mazowsza zlewa. Jest ktoś stamtąd? Poopowiadajcie chociaż, jakieś zdjątko deszcza. 👀👀

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, szymon09875 napisał:

Mój kierowca musi mieć jaja, a Ty byś się mazał że 300 km od chałupy to za daleko 🤭🤭

Ja zgłaszam swoją kandydaturę 😁 tysiąc km od domu to też dom oraz mogę być prawie non stop po za domem. Jak potrzeba to i pije 😁 dużo

@stempos1980 giełdy jakie znamy to już historia. Fasolę czy paprykę już miałeś

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Jeszcze na środku by za starą d46 zadzwonił z ogłoszenia 😜 a na koniec by  mu się odmieniło i z tego skrzyżowania zawrócił bo nie warto 😉 

Kuźwa, ale północny wschód mazowsza zlewa. Jest ktoś stamtąd? Poopowiadajcie chociaż, jakieś zdjątko deszcza. 👀👀

U nas pokropiło a burza poszła obok wyglądało że okolice Ostrołęki dobrze deszczu dostały

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v