Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

No jak. Na Polsacie ma lać do środy. Burze w całej Polsce. Możliwe podtopienia. Nie wiem co oni biorą ale oderwali się od rzeczywistości konkretnie. 

Tam praktycznie zawsze pada , nawet nie oglądam 

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

o kurła, ale zbieg okoliczności. mamy tu w okolicy Twojego sobowtóra i też nazywa się Karol.

No właśnie nie chciałem wczoraj się nad nim znęcać ale u mnie we wsi też jest podobny nawet bardzo gosc.Typowy alkoholik i menel 

Opublikowano

qr** ,kiedyś mówili  ,,nie umiesz kląć, chowaj żrebaki '', a dziś mówią ,,nie  umiesz kląć ,oglądaj prognozy pogody'' .  Ja tam nic do nich nie mam ,bo to liczą komputery . Ale nerw jakby trochę jest . Tu za Augustowem jest miejscowośc  Płaska ,czy Strzelcowizna ,tak bardziej w Puszczy . Patrząc po radarach ,gdzie jak gdzie ,ale nad nimi często chmury deszczowe budują się ,by po kilku kilometrach zniknąc .          Coś Fireseby w tym roku nie widać ,a susza jest . Zawsze w suszę był aktywny ,a tu cisza  

Opublikowano
18 minut temu, Strongman napisał:

Na jutro prognozują 60l deszczu.

Jade na kurnik z pszenicą.

@Rolnik1973 Jutro według radaru to cię ten deszcz utopi.

Według radarów to ja powinienem już pontonem pływać a w rzeczywistości to może spać 100-150 litrów spokojnego deszczu w ciągu 2-3 dni i to może było by ok ale podejrzewam że jeszcze za mało żeby był optymalny stan 

Opublikowano
22 minuty temu, Strongman napisał:

Na jutro prognozują 60l deszczu.

Jade na kurnik z pszenicą.

@Rolnik1973 Jutro według radaru to cię ten deszcz utopi.

Po ile pszenica?

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

qr** ,kiedyś mówili  ,,nie umiesz kląć, chowaj żrebaki '', a dziś mówią ,,nie  umiesz kląć ,oglądaj prognozy pogody'' .  Ja tam nic do nich nie mam ,bo to liczą komputery . Ale nerw jakby trochę jest . Tu za Augustowem jest miejscowośc  Płaska ,czy Strzelcowizna ,tak bardziej w Puszczy . Patrząc po radarach ,gdzie jak gdzie ,ale nad nimi często chmury deszczowe budują się ,by po kilku kilometrach zniknąc .          Coś Fireseby w tym roku nie widać ,a susza jest . Zawsze w suszę był aktywny ,a tu cisza  

Do ty pory to chłop mógł uschnąć razem ze wszystkim. Albo poszedł po rozum i pierdolnął gospodarkę.

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Jeden model pokazuje do sobotniego poranka 67mm, drugi 23, trzeci 5mm.

Macie jakąś sprawdzoną wyliczankę? 😁

Dodajesz te 3 prognozy i od tego odejmujesz tyle ile Ci wyszło z tego dodawania i masz wynik 🤭🤭

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

Według radarów to ja powinienem już pontonem pływać a w rzeczywistości to może spać 100-150 litrów spokojnego deszczu w ciągu 2-3 dni i to może było by ok ale podejrzewam że jeszcze za mało żeby był optymalny stan 

Tyle deszczu na te dni to jest stanowczo za dużo 

Przynajmniej rozłożyć ten opad na dwa tygodnie 

Inaczej na dołkach stanie woda

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Dodajesz te 3 prognozy i od tego odejmujesz tyle ile Ci wyszło z tego dodawania i masz wynik 🤭🤭

O to to. Brawa dla tego Pana 👏👏👏 widać czapkę nie od parady nosi. 😁

Opublikowano

Stanęłaby ale i szybko by zeszła. U mnie torfy i lekkie ziemię to szybko ucieka. 4 lata temu pamiętam że praktycznie co miesiąc przychodziła ulewa że w ciągu 2-3 godzin spadało po 50 litrów i stan wód był dosyć wysoki i większych problemów nie było 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Jeden model pokazuje do sobotniego poranka 67mm, drugi 23, trzeci 5mm.

Macie jakąś sprawdzoną wyliczankę? 😁

Nawet jaskółki już zgłupiały. Czwarty dzień nisko latają, a deszczu ni ma. Na łąkach czaple, co powinno wskazywać, że mokro. Bociany to mi chciały kosiarkę dziobać jak kosiłem. Biegały za nią i wyciagały co sie trafiło, a to myszę a to kreta. Dziwny ten rok. Więc chyba wszelkie wyliczanki i prognozy nieskuteczne 

Opublikowano
19 minut temu, kizak napisał:

A czemu kląć na źrebaki...bardzo miłe zwierzaki...chociaż czasem rozrabiają...jak wszystko, co młode 

Opublikowano

U mnie w tym roku jaskółki oszalały. W starej oborze co roku było te 10-15gniazd i po 4-5mlodych na rzut. W tym roku dobudowały, że w sumie 23 gniazda w starej i 3 w nowej 🙆 i jeszcze w gniazdach nie mniej niż 5, a nawet po 6 szt. Podobno wróżba dobrego roku 🤦 

Wierzyła baba w gusła aż jej d*pa uschła 🙋

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

U mnie w tym roku jaskółki oszalały. W starej oborze co roku było te 10-15gniazd i po 4-5mlodych na rzut. W tym roku dobudowały, że w sumie 23 gniazda w starej i 3 w nowej 🙆 i jeszcze w gniazdach nie mniej niż 5, a nawet po 6 szt. Podobno wróżba dobrego roku 🤦 

Wierzyła baba w gusła aż jej d*pa uschła 🙋

No u mnie też jaskółek dużo wiecej  niż w zeszłych latach 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v