Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Wystarczy żeby to sprzedał po 3zl a nie 1.5zl ale tu trzeba swoje sprawy w swoje ręce wziąć 

Tu nie chodzi o ceny , tylko jakieś dziwne przekonania teścia , bo córcia bez warunkowo ma mieszkać od razu na swoim , nikt ma jej w kuchni czy domu nie przeszkadzać 🤷 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tu nie chodzi o ceny , tylko jakieś dziwne przekonania teścia , bo córcia bez warunkowo ma mieszkać od razu na swoim , nikt ma jej w kuchni czy domu nie przeszkadzać 🤷 

Kobietę można zmienić, poza tym z teściem sie nie żenisz, Z drugiej strony - cZym skorupka za młodu nasiąknie ...

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No tak , ale chyba rodzice nie powinni się do tego wpierniczać 🤔 bo każde z nas jest dorosłe i mamy swoje jakieś tam dorobki itd 

Jakie 🤔

Chłopie ty sam nie możesz się zdecydować co do przyszłości gospodarstwa mieszkania czy dzieci , a to mając ponad 3 dychy to raczej powinieneś wiedzieć 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, DANDYS napisał:

odejść od starych klamotow iść do przodu , i iść na ilość ,

a najgorsze że czas za***rdala

życie mija

A ja myślę że bardziej jakością można się obronić 🤔

tyle że tam ani jakości ani wydajności jest coś takiego jak minimum do opłacalności...

Opublikowano
11 minut temu, DANDYS napisał:

no nie wiem czy od tych 10krow czy ilu tam ma nadoi tyle co od 20, i czy sprzeda rocznie 10 byków a 20rocznie , skoro nie może rodziny utrzymać

da się mieć mniej i zarabiać realnie wincyj. 

teraz wszystkiego połowa i grosza nie brakuje, a czasu na życie więcej. 

Opublikowano
HF86 napisał:

11 minut temu, DANDYS napisał:

no nie wiem czy od tych 10krow czy ilu tam ma nadoi tyle co od 20, i czy sprzeda rocznie 10 byków a 20rocznie , skoro nie może rodziny utrzymać

to zredukuj jeszcze o połowę albo i bardziej...

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłop na chałupę chce wam dać a wy sygnałów nie potraficie odczytać? Trzeba było zapytać kiedy tatuś szanowny zrobi pierwszy przelew na fundamenty 

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

No 

150-200 osób i 100‐150 tyś poszło 

A później za pieniędzmi i chłop w skarpetkach po roku

A koperty dają, nawet czasem i po 100 zł się zdarzy, ale to tylko u zamożnych

Znam takie przypadki. Siostra na swoim weselu od szwagra strony od bogatych mliczarzy 500 zł dostała za 4 osoby 😁. A ja byłem z koleżanką i dałem tysiąca za dwoje i wg tych mliczarzy ja biedny jestem

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

tyle że tam ani jakości ani wydajności jest coś takiego jak minimum do opłacalności...

Wydajności to się zgodzę że może i nie ma ale o jakości to nic nie wiem i nie będę na niego czy kogoś kto mu te krowy doi pisał źle. 

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

Zaraz będziesz uchodził za nieroba jak ja 😁

1 minutę temu, radekz200 napisał:

popadało trza siać 😂

IMG_4603.jpeg

Nie myj rozsiewacza to ja bym nie zapinał 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłop na chałupę chce wam dać a wy sygnałów nie potraficie odczytać? Trzeba było zapytać kiedy tatuś szanowny zrobi pierwszy przelew na fundamenty 

żart się Ciebie trzymają 🙋‍♂️🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

No 

150-200 osób i 100‐150 tyś poszło 

A później za pieniędzmi i chłop w skarpetkach po roku

A koperty dają, nawet czasem i po 100 zł się zdarzy, ale to tylko u zamożnych

Znam takie przypadki. Siostra na swoim weselu od szwagra strony od bogatych mliczarzy 500 zł dostała za 4 osoby 😁. A ja byłem z koleżanką i dałem tysiąca za dwoje i wg tych mliczarzy ja biedny jestem

Opublikowano
gregor1284 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

Wydajności to się zgodzę że może i nie ma ale o jakości to nic nie wiem i nie będę na niego czy kogoś kto mu te krowy doi pisał źle. 

to inną jakość chodzi...

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Qwazi napisał:

Moje jeździły i jeżdżą. Najmłodsza także. Moja żona bardzo niechętnie zostawia dzieci z kimkolwiek. Jeszcze na krótki czas to tak, ale na całą noc to bardzo niechętnie. Chociaż zdarza się, ale raczej przy okazji jakiegoś balu, bądź wypadu we dwoje na noc. Nie bierzemy małych dzieci na pogrzeby

Dzień dobry. Zachmurzone. Wyczekuję deszczu. W nocy jakaś rosa spadła

Moi rodzice chętnie z nimi zostawali z wzajemnością 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DANDYS napisał:

..jakim środkiem pryskales kuku?

nikosulfuron + dikamba

Wczoraj o 18 oprysk, dziś o 6:30 dwuliścienne leżą

IMG_20230614_091859.jpg

Edytowane przez Bananek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v