Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Leszy napisał:

Przestrzegaj instrukcji upraw z AF i się w mig dorobisz aby postawić chałupę, albo przebudować istniejącą ;)   

No , tylko kogo by wziąć za wzór 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No , tylko kogo by wziąć za wzór 🤔

Jak to kogo. Tego najbogatszego. Jak sobie że Sławkiem nie dawałeś rady to go wzywałeś.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Jak to kogo. Tego najbogatszego. Jak sobie że Sławkiem nie dawałeś rady to go wzywałeś.

Sławek na owocach się dorabia a nie na bydle

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Sławek na owocach się dorabia a nie na bydle

Nie ten Sławek 🤷

11 godzin temu, Desperado napisał:

Nie wiem jak to teraz jest u młodych z tym kochaniem, podejrzewam że to co najwyżej zauroczenie i co najwyżej d*pą, jak jest prawdziwe kochanie, to ludzie nie patrzą na przeszkody byle być ze sobą razem.

Możesz mieć racje 

Opublikowano
11 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Marcin, znam sporo osób które mieli dwójkę dzieci i żyli  z rodzicami i nieraz jeszcze babcia w domu była, nie każdy postawił od razu swoją chałupę żeby po ślubie już być na swoim od razu.

Ja wiem, no ale moja troche ma opory bo była jedyną kobietą w domu rodzinnym i ciężko jej przebywać w kuchni z inną kobietą 🤷

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja wiem, no ale moja troche ma opory bo była jedyną kobietą w domu rodzinnym i ciężko jej przebywać w kuchni z inną kobietą 🤷

Czy ty sugerujesz że jej miejsce jest tylko w kuchni?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zabierz ją do sypialni🤭

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Czy ty sugerujesz że jej miejsce jest tylko w kuchni?

Nie ,to jest tylko przykład i jej punkt widzenia

5 minut temu, Baks00 napisał:

Zabierz ją do sypialni🤭

Też trzeba

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ale się nie chce robić 

20230606_104145.jpg

Co Karolu robisz ?  Garaż dla przyszłej żony 🤔

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dla dobra Waszego i przyrostu naturalnego chyba kupię jakie mieszkanie w Bełchatowie i Wam wynajmę.

Napiszemy umowę na 10 lat, przy szklance mleka dogadamy warunki najmu.

Co Ty na to?

Znajdziesz sobie w wygodnej lokalizacji. Może być?

Opublikowano
Karol6130 napisał:

4 minuty temu, 6465 napisał:

Ale on generuje duże koszta w hodowli

Ciągle na skup dzwoni

🤔 czy ja oczymś nie wiem?

Agrest napisał:

10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dla dobra Waszego i przyrostu naturalnego chyba kupię jakie mieszkanie w Bełchatowie i Wam wynajmę.

Co Ty na to?

🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, bratrolnika napisał:

lepsze utwardzenie jak zatwardzenie

Jeden gość ma biegunkę,drugi zatwardzenie- i ktory rzadziej sra🤔

Edytowane przez Baks00
  • Haha 5
Opublikowano

Zecz normalna u krowiarzy ,stała wymiana w stadzie ,. Głupio patrzeć jak dasz steryd a krowa ani kona ,ani do życia ,i miesiąc w pi... Lepiej na skup niż jak kitę odwali ,albo przewracaj bydlę,i nic nie możesz zrobić . A jak zima ,to dopiero ,,ciekawie'' .  

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Co Ty na to?

Może być 

Sławku a jeszcze lepiej jakbyś mi dał przepis jak osiągnąć sukces w rolnictwie 😛

Opublikowano

Sam takiego nie miałem I nie mam. Kiedyś ryłem jak wół, teraz zaczynam emerytury wyglądać. Nie chcę się robić.

Kiedyś było łatwiej

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Sam takiego nie miałem I nie mam. Kiedyś ryłem jak wół, teraz zaczynam emerytury wyglądać. Nie chcę się robić.

Kiedyś było łatwiej

Teraz to się robi jak koń,a zarabia jak kucyk🤭

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

Kiedyś było łatwiej

Gdzie do emerytury

Jeszcze wiek POdniosą

To jeszcze ze 30 ha trzeba dobrać 

Opublikowano
13 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Czasem jak mam nawał obowiązków na głowie to Ci zazdroszczę Piotrek takiego życia 😉

A ja tam roboty nie zazdroszczę. Masz dla kogo to rób. 

Duszno, parno, od gór się chmurzy. Będzie padać, rano rosy nie było.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v