Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

myślałem że masz coś żeby pogryźć ...

Zęby to chyba jeszcze ma

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

To są bajki 

16858780043525557630950243006169.jpg

Myślałem że to obrady sejmu🤔

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Syskie sy

Stalcy jus poglses

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

ja 🤔 w tygodniu u dentystki byłem...😁

Był tylko ból czy dla oczu też coś było?

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Oglądam od rana tvpinfo i nic nie widziałem. Może odwołali ten marsz🤔

Teraz chwilę posłuchałem tvnu i co tego pierdolenia to kurna jestem przerażony bo chyba za okupanta było lepiej niż za pisu, 

Odjebanie totalne, jak słucham tych przepychanek czy z jednej czy z drugiej to rzygać się chce, gdzie w tym wszystkim jest zwykły normalny obywatel 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Niestety już sprzedany. Co dobre to długi nie stoi. Spalanie podobno mniejsze od 5211. 

mam trochu większego z napędem ,to na hektar tej samej roboty ,to sporo mniej spali od c 360 ,a i cicho w kabinie ,usłyszysz telefon ,i możesz rozmawiać . Tylko że z częściami mało psującymi się to kłopot ,bo tam filtry ,sprzęgla ,lampy ,tłoki ,pierścienie ,uszczelki czy szyby,to bez problemu ,ale i wiele częsci pasuje z innych modeli fiata ,new hollanda . Chcąc kupić normalną częsc z katalogu ,to musisz latać po  e sklepach i czasem podany jest numer zamiennika ,a ten numer  np z casse ,i wtedy sporo taniej to samo . Wczoraj urwałem linkę sprzęgła ,to cena nie pamiętam czterdzieści złoty ,brałem nie org fiata z tym numerem tylko zamiennik z jakiegoś innego traktora idealnie pasujący [kupiona była wcześniej,gdyż jej śmierć przewidywałem na tamten rok]

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Teraz chwilę posłuchałem tvnu i co tego pierdolenia to kurna jestem przerażony bo chyba za okupanta było lepiej niż za pisu, 

Odjebanie totalne, jak słucham tych przepychanek czy z jednej czy z drugiej to rzygać się chce, gdzie w tym wszystkim jest zwykły normalny obywatel 

Lepiej porozmawiajmy i moim stanie zdrowia. Odkryłem nowe schorzenie.... nie mogę pojedynczymy palcami u stóp poruszać..  

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

No i obiad u teściowej wciągnięty -teraz poważne konwersacje będą 

Teściowa będzie majątkiem dzielić?

To może trzeba było jej tego grafiti na ścianie w pokoju nie malować 😁

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Łolek napisał:

Niby nikt nie był a ni 🤔😉

Wiesiek dupe pod kołdrę chowaj a nie sexy przy otwartym oknie i efekty są 🤭

A żebyś wiedział ,alele już lepiej pospałem trochę w kościele nie byłem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Jak będzie taka susza dalej ,to dla tych co ukraińskie zborze kazali przyjąc   ,będą ordery czepiać ,ot chichot losu . A ukropu powiedzą dawajta swój sprzęt iamunicję z wdzięczności ,bo my tego nie zapomnimy ,oj nie zapomnimy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Łolek napisał:

Łolek, chłopie.A kogo tam na górze interesuje co my robimy.My jesteśmy od płacenia podatków a nie od tego żeby się nami przejmować.Robia takie wały że w głowie nam się nie mieści.To wszystko kiedyś wyjdzie ale wtedy to już będzie przedawnienie.Jacus mi tu zarzuca że gdzieś tam usłyszałem o przekrętach i tu wstawiam nie sprawdzone informacje.Sprawdzic to ja sobie mogą rozkład jazdy autobusów a nie to co tam się wyprawia.Trzeba robić swoje i się nie oglądać na nic bo z góry nic nie dają.No chyba że trochę piachu na koniec.

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Teściowa będzie majątkiem dzielić?

To może trzeba było jej tego grafiti na ścianie w pokoju nie malować 😁

Teściowej majątek... 😁🤦 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Lepiej porozmawiajmy i moim stanie zdrowia. Odkryłem nowe schorzenie.... nie mogę pojedynczymy palcami u stóp poruszać..  

A tu już taki jeden był co co 10min nowe choroby go trafiały.

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

a co chcesz wiedzieć ? od MTZ-ta reglator napięcia

Wiem , zjarał się chyba. Czuć spalenizną, niby pokazł napięcie 17,5V. Kupiłem nowy ale niema tej śruby regulacyjnej zima-lato. Na nowym 14,5V,czyli ustawiony na wyższe ładowanie?

Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:
3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Nie jest źle, bo o chorobach nic nie było 😄

Albo o lekarstwach 🙆‍♂️

O dorosłych dzieciach i wnukach, też nie było🤷

Opublikowano
37 minut temu, Baks00 napisał:

No i obiad u teściowej wciągnięty -teraz poważne konwersacje będą 

ja po poludniu tez jade do tesciowej .. ale chyba powaznych konwersacji nie bedzie. bedzie tez tesc szwagra a on z podlasia a mieszka na podkarpaciu, moz eo rolnictiwe pogadamy ,pod jaroslawiem jego zona ma gospodarke.

32 minuty temu, gregor1284 napisał:

a tym nawiekszym palcem to jeszcze dasz rade ruszac ???

Opublikowano
37 minut temu, kizak napisał:

mam trochu większego z napędem ,to na hektar tej samej roboty ,to sporo mniej spali od c 360 ,a i cicho w kabinie ,usłyszysz telefon ,i możesz rozmawiać . Tylko że z częściami mało psującymi się to kłopot ,bo tam filtry ,sprzęgla ,lampy ,tłoki ,pierścienie ,uszczelki czy szyby,to bez problemu ,ale i wiele częsci pasuje z innych modeli fiata ,new hollanda . Chcąc kupić normalną częsc z katalogu ,to musisz latać po  e sklepach i czasem podany jest numer zamiennika ,a ten numer  np z casse ,i wtedy sporo taniej to samo . Wczoraj urwałem linkę sprzęgła ,to cena nie pamiętam czterdzieści złoty ,brałem nie org fiata z tym numerem tylko zamiennik z jakiegoś innego traktora idealnie pasujący [kupiona była wcześniej,gdyż jej śmierć przewidywałem na tamten rok]

Czyli z częściami większego problemu nie ma tylko trzeba dobrze poszukać? Długo go masz? Jak model? Była kiedyś taką awaria że ziemniaki go na kilka dni bo był problem z częściami? Są tam jakieś kłopotliwe podzespoly który w razie awaria nie idzie dostać? 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

ja po poludniu tez jade do tesciowej .. ale chyba powaznych konwersacji nie bedzie. bedzie tez tesc szwagra a on z podlasia a mieszka na podkarpaciu, moz eo rolnictiwe pogadamy ,pod jaroslawiem jego zona ma gospodarke.

a tym nawiekszym palcem to jeszcze dasz rade ruszac ???

Dam radę. Wyślij nr na pw to Ci zaprezentuje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v