Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

No siemanko 

Co wy tak o tych pompkach piszecie wytryski chcecie sobie ustawiać 

200 bar na wytrysku tu kobitę z łóżka wyrwie 🙆‍♂️😉

Trzynastego wszystko zdarzyć się może na na na na.... 

Wieje wiater to znaczy że jest zimno 

Nara. 🙋‍♂️

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Opublikowano
7 godzin temu, hubertb napisał:

Na nieprzypisanych wtrykach silnik odpali    Resztę informacji udzielę tylko prywatnie bo czary to nie są ale wiedza w rękach szamanów kończy się śmiercią silnika. 

Jak byś zadzwonił to bym Ci powiedział ale nie zadzwoniłeś 😜 

Godzina 23:52 opel odpalił bój był ciężki i zażarty. Teraz jeszcze tylko dzień pracy i samochód oddam klientowi rachunek za robotę 1300zl ….. nie kupujcie opli 1.7 skarbonka na kołach 

No @Aktywnyrolnik7245 coś o tym wie😁 

Dzień Dobry 

+5 wieje sobie i na co to komu potrzebny ten wiatr 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Łolek napisał:

No siemanko 

Co wy tak o tych pompkach piszecie wytryski chcecie sobie ustawiać 

200 bar na wytrysku tu kobitę z łóżka wyrwie 🙆‍♂️😉

Trzynastego wszystko zdarzyć się może na na na na.... 

Wieje wiater to znaczy że jest zimno 

Nara. 🙋‍♂️

Humorek widzę dobry pomimo pogody ;)

Cześć wszystkim;) 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
10 godzin temu, dejmian90 napisał:

Dostałem 2 kartki jedna z logiem agencji A druga bez. To obie trzeba do agencji czy jedną tu A drugą tu? Sorki za tyle pytań ale nie mieliśmy w gospodarstwie upadku chyba z 8 lat i się trochę przepisy mogły pozmieniać 

U mnie chyba zglaszal do agencji ten co zabieral. Juz jakis czas temu to bylo to moze znowu sie cos pozmienialo

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

U mnie już pech. Prądu, a nawet i światła ni ma....

Mogę pożyczyć  

24 minuty temu, szymon09875 napisał:

Humorek widzę dobry pomimo pogody ;)

Cześć wszystkim;) 

A co mi pozostało  

Poczucie humoru jest jeszcze tylko zdrowie żeby dopisywało to resztę się ogarnie 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Mogę pożyczyć  

A co mi pozostało  

Poczucie humoru jest jeszcze tylko zdrowie żeby dopisywało to resztę się ogarnie 

Mówisz,,Panie Boże zabrałeś zdrowie to zabierz i chęci "

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Łolek napisał:

Ale ten przepis dotyczy wszystkich bez wyjątku czy bierzesz dopłaty czy nie, jak nie to mandat 

Znajdź odpowiedni przepis, że ktoś odpowie karnie jeśli nie pobiera dopłat. Spytaj @jahooo. Jeśli przez ostatni rok nic nie wprowadzili to kogoś kto nie pobiera dopłat lub ma poniżej hektara fizycznego nie dotyczą ich jurysdykcje. A nawet jeśli by dotyczyły - nie ma nawet kogo kto miałby tą karę wymierzyć w przypadku gmin. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Mogę pożyczyć  

Dzięki.

Już jest.

Na razie tylko światło 😉

Opublikowano
30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

O widzisz

Lepiej idź spać

A byckom kto jeść by dał?

Opublikowano
10 godzin temu, Łolek napisał:

Ale ten przepis dotyczy wszystkich bez wyjątku czy bierzesz dopłaty czy nie, jak nie to mandat 

dotyczy tylko tych, co pobierają dopłaty obszarowe, bo tylko wtedy zgadzasz się w danym roku, gdy skłądasz wniosek o dopłaty, na spełnianie wszystkich wymogów Cross Compliance

21 minut temu, Baks00 napisał:

Mówisz,,Panie Boże zabrałeś zdrowie to zabierz i chęci "

Panie Boże zabrałeś możliwości to zabierz i chęci

Opublikowano

10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

w pracy z okna mam dok załadunkowy, podjeżdża pod niego taki dziadek (70+) zestawem, najczęściej podjeżdża na raz, bez poprawek

pod dok obok podjeżdża drugi, tym razem solówką, na oko może parę lat młodszy od tego pierwszego, o panie, strach tam stać na placu żeby cię nie przejechał, i cofa najczęściej na cztery-pięć razy, z czego trzy razy wysiada zobaczyć jak jedzie

9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Ja wsadziłem do siuntki pompę w zeszłym roku i od początku miała problem ze zimna odpaliła i gasła, za drugim razem już po mału wchodziła na obroty i później już ok. Miałem ją oddać na gwarancję ale wyjechałem a jak wróciłem to już robota była i 6miesiecy minęło... 

tutaj pompa po całkowitej regeneracji za prawie 2000zł wiosną 2021 rozciekła się jesienią 2022, kolejna regeneracja 1300zł

brat już po pierwszej regeneracji która była z komplikacjami, i trwała o dużo za długo mówił że lepiej by wyszło jakby nową pompę kupił (wtedy ok. 2500zł)

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Śor może tak ale nawożenie to chyba typowo europejski wymóg 

Bardzo dużo jest bzdurnych przepisów wymyślonych przez kołchoz unijny a nasi je jeszcze bardziej komplikują

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Termin rozpoczęcia nawożenia czy przepisy dotyczące śor, dotyczą wszystkich z tego co wiem. 

ŚOR swoją drogą. Tak mi mówili w 2018 na kursie. Do kursu, przeglądu jest każdy zobowiązany i nie ma nic to do dopłat. Masz 30a pola, ciągnikowy opryskiwacz i pryskasz to i tak powinieneś mieć. W tym roku by wypadało odnowić bo 5 lat minie.

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Śor może tak ale nawożenie to chyba typowo europejski wymóg 

Dobrowolne są dopłaty, prawo obowiązuje wszystkich. A termin ustala rozporządzenie rady ministrów. Nie czuje się na sile sypać paragrafami ale przepis dotyczy zanieczyszczania wód z tego co mi wiadomo. 

5 minut temu, stempos1980 napisał:

Bardzo dużo jest bzdurnych przepisów wymyślonych przez kołchoz unijny a nasi je jeszcze bardziej komplikują

Największym problemem w takich miejscach jak mieszkam ja czy Piotr, są nowobogaccy. Praktycznie jesteśmy bezsilni na ich donosy dotyczącymi, zapachu, kurzu czy hałasu. Prawo jest po ich stronie. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Dobrowolne są dopłaty, prawo obowiązuje wszystkich. A termin ustala rozporządzenie rady ministrów. Nie czuje się na sile sypać paragrafami ale przepis dotyczy zanieczyszczania wód z tego co mi wiadomo. 

Największym problemem w takich miejscach jak mieszkam ja czy Piotr, są nowobogaccy. Praktycznie jesteśmy bezsilni na ich donosy dotyczącymi, zapachu, kurzu czy hałasu. Prawo jest po ich stronie. 

Przepisy są tylko dla urzedów, dla przyrody to w większości bez znaczenia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v