Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

a ja czytałem że niby celowo pryskają żeby nie padało, ale czy to możliwe

Można zasiewać chmury aby padało, ale by nie padało to ciężej. Wtedy się tak zasiewa aby się wypadały wcześniej, czy na innym obszarze. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany ile można wziąć za 330 bez papiera, z kabiną, silnik igła, skrzynia igła, tylny most od 28 trochę huczy. Opony tył 95% przód jakotako. 

Bez papieru niewarty dla mnie osobiście nic.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ototo. Już Merlin się przekonała do cywilnego 

Zależy, jak jesteście wierzącymi to dlaczego nie kościelny?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

Pany ile można wziąć za 330 bez papiera, z kabiną, silnik igła, skrzynia igła, tylny most od 28 trochę huczy. Opony tył 95% przód jakotako. 

10 tys 🤔 a co planujesz w zamian?😋

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Bez papieru nie warty dla mnie osobiście nic.

Zależy, jak jesteście wierzącymi to dlaczego nie kościelny?

Teraz jeszcze na kursy będę chodził? Pp tylu latach to niech mi nie tłumacza jak z kobietą żyć 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Teraz jeszcze na kursy będę chodził?

Ja nie chodziłem. Powiedział, że takie rzeczy to na religii w szkole były, i jak chodziliśmy na nią to mu to wystarczy. 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Teraz jeszcze na kursy będę chodził? Pp tylu latach to niech mi nie tłumacza jak z kobietą żyć 

Idzie kupić ,nie musisz nigdzie chodzić na kursy 🙂

Opublikowano

Kupione to już mam te prawo jazdy na kobietę co w średniej zdajesz 

Jestem dziadem nie stać mnie na te kościoły itp. Biednemu człowiekowi to i wierzyć chyba nie wypada... kiedyś ksiądz w kościele powiedział że jak ktoś przyjdzie do komuni a na tace nie da to jakby go okradł 

Opublikowano
29 minut temu, gregor1284 napisał:

Ototo. Już Merlin się przekonała do cywilnego 

chiba dalej mniej jak 100 zł za rejestrację 🤭

Opublikowano

Dla wagi🤔

7 minut temu, Łolek napisał:

W stawie leżało pewnie z tydzień 

No i znowu trochę przybyło towaru

20230602_152355.jpg

Pewnie to z Radkowego lasu 

Skąpo wycięte, oflisiaste

Dziś mnie bratanica odwiedzi, akurat dziś ma 4 tygodnie

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Ryki płacą jeszcze 🙆‍♂️

Nie tyle żeby na kostkę starczyło 

Na całym podwórku 

I przy gnoju też 

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Gnieciemy te tanie zboże 

IMG20230602154721.jpg

Lepiej zmielić, teraz widać że to było zboże 

Opublikowano

Kurna zostało 5 blach do przykręcenia. Zaczęło tak wiać że mało chłopaków z blachą nie zawinęło. No i po robocie na dziś.

20230602_160648.jpg

Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

Lepiej zmielić, teraz widać że to było zboże 

Kabanosy mają mielone

10 minut temu, Qwazi napisał:

Przecież króliki jadają w całości 😎

Kiedyś miałem króliki-nigdy więcej 🤦

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v