Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

nie różni od moich  🤔

IMG_20230215_092211_902_HDR.jpg

Jak się połączyły to są zaebiscie zbite 

57 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ważyłeś ? Bo na oko to chłop w szpitalu umarł 🤷. Ja pisałem kilka może kilkanaście procent będzie więcej ale nie takie bajki że jeszcze raz tyle , Ludzie bujać to sobie możecie ...

Marcin przestań 

Wystaw swoją, sprzedaj i wtedy szukaj bo tak to już drugi dzień trwa pierdolenie o niczym

Dobrego dnia wszystkim 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

25 minut temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry. 11°, zachmurane jakby...może coś pokapie🙏

Różni. I to sporo

Ważyłeś ? Bo na oko to chłop w szpitalu umarł 🤷. Ja pisałem kilka może kilkanaście procent będzie więcej ale nie takie bajki że jeszcze raz tyle , Ludzie bujać to sobie możecie ...

zależy od operatora ale bez spiny 30% pasówką więcej a bardziej się przyłożyć 50%...

Pafnucy12 napisał:

To se zrobię 150. Wtedy wejdą? 

8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Coś słaba pogoda...na moje siano...pochmurno...

nie tylko Twoje a tu jeszcze pogrzeb wypadł...

stempos1980 napisał:

Dzień Dobry.

12⁰ pochmurno i wieje.

Dziś chociaż przyjemny dzień a nie odrazu żar z nieba tylko deszczu brak🙄 

W maju 65l nakapało.

Miłego dnia wszystkim bez wyjątku i nawet @slawek74 też😁🤭

👍😁🧔

Opublikowano

@Łolek Marek i co z tego że się złączyły , zestaw  54 sztuki ważyły 10 ton  . Ja będę kupował pasową bo widzę belki ile ważą , Twoje pięknie wyglądają , po vikonce 150 waży powyżej 300 kg . A za Mariuszkiem tak nie strój murem , bo moja ze stodoły 163 kg , Mariusz twierdzi że jego 50 % więcej , to ile Ci wychodzi ? @soltys48 Przemek ma porządną prase i ma 250 kg to jak to się ma do Włoszki @Qwazi 🤔 . Po co ludzie kupujecie te pasowe , wystarczy kupić to co Mariusz 🤷

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Łolek Marek i co z tego że się złączyły , zestaw  54 sztuki ważyły 10 ton  . Ja będę kupował pasową bo widzę belki ile ważą , Twoje pięknie wyglądają , po vikonce 150 waży powyżej 300 kg . A za Mariuszkiem tak nie strój murem , bo moja ze stodoły 163 kg , Mariusz twierdzi że jego 50 % więcej , to ile Ci wychodzi ? @soltys48 Przemek ma porządną prase i ma 250 kg to jak to się ma do Włoszki @Qwazi 🤔 . Po co ludzie kupujecie te pasowe , wystarczy kupić to co Mariusz 🤷

Jak żeś z piachem naciągnął to ważyły. Po sipmie belki nie ważą. To jest wata. Strzelam,ale na moje oko, to po tej prasie suchej słomy nie przekroczy 120- 130kg. Ja prasuję słomę na podniesionym podbieraczu. A kupuj se co tam chcesz. A jeśli się chcesz przekonać to zapraszam w żniwa

Opublikowano

Taaa z piachem belki , może jeszcze po deszczu i z trawą 🤦. Szkoda wdawać się w dyskusję

Opublikowano

az zapytam takich co mieli sipme ,teraz maja mchalle ,a sprzedaja takze na wage siano i slome. ile naprawde waza takie bele..siana zeby poturlikac troche to trzeba mocnego chlopa.

pogoda bez zmian i nie widac zadnej nadziei do teog teraz wieje. wilgocie jeszcze troche jest ,owies sie trzyma ale kukurydza i owies marnie widze.

jeden dosiewal zboze tam gdzie woda stala to nawet sladu nie widac..

Opublikowano

widzę jak prasują prasami sobie i na zarobek ,i różnica jest .   Ale widząc trawę ,słabą trawę , i prasują sobie ,a bel że ho ho . Chyba po to by ludzie widzieli że mam .

.

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Taaa z piachem belki , może jeszcze po deszczu i z trawą 🤦. Szkoda wdawać się w dyskusję

Racja. Tak samo, jak leczenie odwodnionego cielaka antybiotykiem na płuca. Szkoda klawiatury

3 minuty temu, slawek74 napisał:

słoma a słoma to też będzie różnica czy to pocĄtek żniw i jest twarda i zdrowa a pod koniec zaczyna się kruszyć zależy jaki kombajn kosi wiele składowych ...

Sławek słoma jest lekka. Żeby zrobić taką wagę, trzeba jej w tą bele napchać. Sipmą łańcuchową, a tym bardziej bez zamków mechanicznych się po prostu nie da. Inżynierowie pozbawili tą prasę tzw dokręcania i ona tylko napycha do pewnego momentu a nie zwija. Jak zaczyna zwijać, to ciągnik jęczy, a komora zaczyna się unosić i już nic nie dopchasz. Taka prawda. Te z zamkami trochę lepsze, ale niewiele. Jeśli komora zwijania jest stała i kręci się że stałą prędkością to nic tu nie poradzisz

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

jeszcze raz napiszę minim 30% a nawet ponad 50% to norma ...

Sławek oczywiście jeżeli mówimy o pasowej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v