Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Unas turlają, przewracają, koszą

Święta nie widac

Patrzałem w ogłoszenia to mszę jak w zwykły dzień. 

Kartofle podsypane i obredlone

4 schodki skute

Potem pszenicę od grzyba pokropić piki suszy nie ma bo się wykłasza. 

PO skupach podzwonione dalej nie kupują zboża. 

A czy ja komuś każe świętować?

U nas poświęcenie było, a jeden drewno piłował.

Ja se poświęciłem, a niedawno siano przewróciłem.

Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Zatrzymac nie mają szans bo tereny polne w najblizszym czasie tylko. W sumie to nawet jakby chcieli to jakos nie zatrzymują.        @gregor1284 

Błądzisz chłopie ,błądzisz 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Znowu jakieś święta wymyśleliście ? Może i by coś poświętował dzisiaj, bo jakoś się nie chce robić 😜 

Co dziś mamy? 

Drugi dzień zielonych świątek. Tatarak na bramę i święto 😎

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

29 minut temu, slawek74 napisał:

jest pogoda to się kodi rozbija i niech leży i schnie czegaj az deszcze przyjdą 🤭

No tak bym zrobił,ale sprzyntu duzego nie ma zeby rozbić szybko. Ale dzisiaj to juz nic nie zrobie pewnie,chociaz kosiarke przygotuje popołudniu.Na 11 ma po zboże przyjechac. A deszczu nie widac w prognozach na najblizsze 2 tygodnie.

Jakusze to blisko Cb?

nooo tylko tam cielaków nie kupuj a tak w ogóle lepiej ... nic 🤦‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

Znowu jakieś święta wymyśleliście ? Może i by coś poświętował dzisiaj, bo jakoś się nie chce robić 😜 

Co dziś mamy? 

Imieniny kolegi Leszy.zara będziemy 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Patrzta to 

FB_IMG_1685361529919.jpg

Przy czym tak zrobiłeś?

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20230529_151654.jpg

Co sie sieje sie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

To napisałeś rano

Inne ważne święta kościelne w 2023 roku

Kościelne święta nakazane to niejedyne święta i uroczystości w roku liturgicznym. W dni, w które przypadają inne ważne święta kościelne wierni nie mają obowiązku uczestniczenia w Mszy świętej i powstrzymywania się od prac niekoniecznych. Polscy biskupi zachęcają jednak, aby, gdy jest to możliwe, również i wtedy uczestniczyć w liturgii.

2 lutego (czwartek) – Święto Ofiarowania Pańskiego (Matki Boskiej Gromnicznej)

20 marca (poniedziałek) – Uroczystość świętego Józefa, Oblubieńca Najświętszej Maryi Panny

REKLAMA

25 marca (sobota) – Uroczystość Zwiastowania Pańskiego

10 kwietnia (poniedziałek) – Poniedziałek Wielkanocny

29 maja (poniedziałek) – Święto Najświętszej Maryi Panny, Matki Kościoła

29 czerwca (czwartek) – Uroczystość Świętych Apostołów Piotra i Pawła

8 grudnia (piątek) – Uroczystość Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny

26 grudnia (wtorek) – Święto świętego Szczepana, pierwszego męczennika

A to wycinek z tego, co podlinkowałeś...znowu mi coś nie ten tego🤷

rozrozniaz swieta nakazane a nieobowiazkowe ??

dzien dziecka czy dzien matki to tez w koncu swieta a nikt sie nie zastanawia czy pracowac czy nie..

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Też dużo czytamy....jak Ty 😄

ja nie musze czytac -wystarczy posluchac znajomych co w iraku autostrady budowali, w libii ropy szukali, 

1 godzinę temu, Bananek napisał:

kiedyś moja babcia mówiła tak: nie ucz durnia, szybciej zginie. właśnie o Święto Najświętszej Maryi Panny, Matki Kościoła mi chodziło, nie o zesłanie ducha Świętego, które było wczoraj. razem są to tzw zielone świątki. ale nie każdy orientuje się w sprawach kościelnych. choć są tacy co uważają, że w każdej dziedzinie rozum zjadły, a co do czego otwierają gębę i wychodzi co wychodzi. mam taką dalszą znajomą, co nawet elokwentnie wygląda, niestety do czasu, aż coś powie. 😉

to macie ze soba wiele wspolnego.. 

dzisiaj nie ma zadnego swieta obowiazkowego , 

do kosciola  nie trzeba isc ,w polu mozna robic- to o to chodzi ..

ty mozesz tez wtedy  swietowac 😂

https://picantecooking.com/pl/news/10-kwietnia-dzie-banana

28 minut temu, Qwazi napisał:

Drugi dzień zielonych świątek. Tatarak na bramę i święto 😎

u nas galezie lipy na drzwiach przybijali

Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Teść zadbał czy ty?

To mojego ojca,sipma z 1995 roku, kupiona.od pierwszego wlasciciela,trzymana pod plandeką w garażu,zadbana tak samo jak jego bizon(nie chcial sprzedac a bylby najlepszy w gminie)

40 minut temu, kizak napisał:

Błądzisz chłopie ,błądzisz 

Czemu błądzę? Jechałem ciagnikiem bez świateł,przeglądu(jedynie ubezpieczenie),ciągnąłem 2 przyczepy z belami siana,szwagier stał na schodku. Policja jechała z naprzeciwka,nawet nie przyhamowali🤷‍♂️ a w tym chce zglosic licznik ale czasu nie ma.kiedy pojechac. No ale jedyna droga asfaltowa którą bede jezdził nim to kolo domu zeby przejechac na polną. Mi chodzi bardziej o to czy musze zglosic od razu po wymianie czy moze byc cos nakrecone juz?

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Co Kalinowski kupował i po ile. 

Pszenżyto, cena o zgrozo 650 jeszcze,teraz mowia ze po 580 w łynienie, kojpasz nie bierze bo ważyliśmy samochód i kowily w biurze kobiety. Niewiele bo 15 ton, kierowca tylko szukał czy jakis robak jest...i nie znalazł😀 jeszcze owsa z 8 ton zostalo ale chyba przepuszcze przez ogony.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

dzisiaj nie ma zadnego swieta obowiazkowego

Nie będę już znowu cytował Twojego postu, ale rano napisałeś, że dzisiaj nie ma ŻADNEGO święta...wg katechizmu...znowu mi coś nie ten tego w Twoich wypowiedziach...a wogóle są święta obowiązkowe 🤔🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Patrzta to 

FB_IMG_1685361529919.jpg

No lux. Choć jeden z dowodów potwierdzających Twoje słowa żeś dziad🤭😜

Chyba idzie zmiana pogody i mój kogut pierwszy ją dostrzega przed góralami i meteorologami. Pieje jak oszalały.

A że pieje na ziemi to się zmieni. Bo jak pieje na grzędzie to jak było tak i będzie😁

Opublikowano
6 minut temu, jasiuhonda napisał:

Panowie to jak przy tym świecie wszyscy pracują przy sianokosach to napiszcie po ile u was usługi prasowania, owijania i układania bel ciągnikiem z turem? 

Prasowanie z nożami 30 zł 

Owijanie 15 układanie 7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v