Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powołać się na Interię w sprawie świąt kościelnych to tak jakbyś powołał się na swoją wiedzę w sprawie mocznika. raz piszesz o tym,że katechizm nie uznaje dziś żadnego święta, teraz powołujesz się na stronę, która zajmuje się głównie ploteczkami. cóż, to tylko potwierdza mój wcześniejszy wpis dotyczący twojej osoby. najwyraźniej Mark Twain znał też twoich przodków. chyba, że jesteś ewenementem i przodkowie jednak byli inteligentni.

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

@Aktywnyrolnik7245Mam classa volto 540 H 

Szukaj takiej żeby miała 4 wirniki i po 6 ramion 

Nie droga jest fella w Tuszynie na olxu 

Nie wiem czemu Zbyszka zacytowałem 

Masz linka , droga jest ? No 4 będzie . Ale to przyszły sezon bo powoli mam braki kadrowe 🤷

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Pierwszy raport susowy

Susy nie stwierdzono☀️

Screenshot_20230529_123126_com.opera.browser.jpg

to się ciesz. 

bo obszary notoryczne zglaszane do suszy, będą wykreślane jako grunty rolnicze i pozbawiane dopłat 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Nadal produkuje chyba 

Mam 300 że zagrabianiem centralnym. Jeżeli robisz bele i masz nierównomierną jakość trawy na łące (górki i dołki), to nie ma nic lepszego. Cieńszy wałek powoduje lepsze wymieszanie w belach. Ma też wpływ na jakość formowanych bel. W sianokiszonkę w belach, moim zdaniem, najważniejsze nie jest ani jaką prasą prasowane, ani jaką owijarką owijane, a jak zgrabione. Oczywiście gro ludzi będzie twierdzić inaczej, ale ja nie wyrzuciłem żadnej beli robiąc w ten sposób 

Marcin niestety nie mam zdjęcia. Będę mógł Ci zrobić, jak ruszę w łąki. A dopiero w przyszłym tygodniu zaczynam

Ja sipmą robie i nigdy mi się bela nie zepsuła , tylko jak kot dziure zrobi 🤷

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przemek po uj Ci ta kostka 🤔 

Bo chciałem zawsze mieć polska kostkę a poza tym kasztance trzeba trochę kostek. Teściu z kulek nie chce karmić bo mu już ciężko 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Ale ładna sipma 😊

Chyba najładniejsza na całym AF😉

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał:

siano schnie samo wiec chwila przerwy..

gdyby zajechal do mnie to bys za niego wystapil..

skad wy na wschodzie mozecie wiedziec ze w latach 80, rozne mostostale czy budopole po arabskich krajach za petrodolary robily..

a znasz niemeicki ??

ale bez jaj -stary ursus z lat 70 lepiej wyglada, ten to chyba gdzies nad morzem pracowal.

jak z bananan zrobic barana ?? 😂 wbrew pozorom to trudne nie jest...

trzeba odroznic swieta obowiazkowe od tych dobrowolnych.. kto chce to swietuje ,kto nie chce to nie

Znana jest już lista świąt nakazanych w 2023 roku. Warto ją sprawdzić, aby wiedzieć, w które dni trzeba uczestniczyć we mszy. Przedstawiamy spis świąt obowiązkowych na następny rok:

• 1 stycznia (niedziela) - Uroczystość Świętej Bożej Rodzicielki
  • 6 stycznia (piątek) - Trzech Króli, czyli uroczystość Objawienia Pańskiego
  • 9 kwietnia (niedziela) - Wielkanoc
  • 21 maja (niedziela) - Wniebowstąpienie Pańskie
  • 28 maja (niedziela) - Uroczystość Zesłania Ducha Świętego (Zielone Świątki)
  • 8 czerwca (czwartek) - Boże Ciało, czyli uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa
  • 15 sierpnia (wtorek) - Uroczystość Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny
  • 1 listopada (środa) - Uroczystość Wszystkich Świętych
  • 25 grudnia (poniedziałek) - Uroczystość Narodzenia Pańskiego
  •  

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/religia/news-swieta-nakazane-w-polsce-w-2023-roku-kiedy-musisz-uczestnicz,nId,6482448#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Całe szczęście że nie tobie ma się podobać

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Szczególnie sprzedawać 🤭

Taka kolej rzeczy ponosisz koszty i sprzedajesz produkt, a będąc na vacacie możesz być do przodu o pensje roczna sprxtaczki szkolnej zarabiajacej 3k na miesiąc

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Bo chciałem zawsze mieć polska kostkę a poza tym kasztance trzeba trochę kostek. Teściu z kulek nie chce karmić bo mu już ciężko 

Ale dziwne że germańskiej nie kupiłeś 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Zatrzymac nie mają szans bo tereny polne w najblizszym czasie tylko. W sumie to nawet jakby chcieli to jakos nie zatrzymują. @gregor1284 tam mnie nie chcą w tym kryminale.

Do kalinowskiego. Zapisane juz jakis czas temu,teraz zadzwonil ze dzisiaj przyjedzie. Akurat wolne mam to sie ogarnie,idzie za marne grosze ale.co poradzic?lepiej sprzedac niz czekac aż robak sie pojawi.

Nie strasz ja owies zostawiam Nie bardzo chce zwiększać obsadę bydła bo się zarobimy w przyszłym roku słyszę się na gryki facelie i inne pierdoly

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Zaraz ja swoją wiązałke bendę wyciągał.To już teraz rarytas się robi na wsi

Opublikowano
24 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja sipmą robie i nigdy mi się bela nie zepsuła , tylko jak kot dziure zrobi 🤷

I bardzo dobrze. Wolno grabisz, wolno prasujesz, podsuszasz, to się nie psuje. Wczoraj wziąłem belę, którą psy lub koty podarły i wyrzuciłem tylko tyle, co było przy miejscu przedarcia folii

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, malaczarna napisał:

Nie strasz ja owies zostawiam Nie bardzo chce zwiększać obsadę bydła bo się zarobimy w przyszłym roku słyszę się na gryki facelie i inne pierdoly

Gryka 1,8k i nie chcą zbytnio kupować, już lepiej facelia

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
38 minut temu, Bananek napisał:

powołać się na Interię w sprawie świąt kościelnych to tak jakbyś powołał się na swoją wiedzę w sprawie mocznika. raz piszesz o tym,że katechizm nie uznaje dziś żadnego święta, teraz powołujesz się na stronę, która zajmuje się głównie ploteczkami. cóż, to tylko potwierdza mój wcześniejszy wpis dotyczący twojej osoby. najwyraźniej Mark Twain znał też twoich przodków. chyba, że jesteś ewenementem i przodkowie jednak byli inteligentni.

naprawde dalej sie osmieszasz ??? 

moze byc katolicka agencja informatyczna ?? czy chcesz cos wiecej zebys bardziej sie zaoral ?? moze do watykanu napisz ?? 

https://www.ekai.pl/koscielne-swieta-nakazane-w-2023-roku-kalendarz-kiedy-trzeba-isc-do-kosciola/

dawaj co bylo nieprawda w sprawie mocznika ?? czekam i czekam i nikt mi nie udowodnil - odnoszac sie do tego co napisalem, a nie tego co mu sie w glowie uroilo..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

naprawde dalej sie osmieszasz ??? 

moze byc katolicka agencja informatyczna ?? czy chcesz cos wiecej zebys bardziej sie zaoral ?? moze do watykanu napisz ?? 

https://www.ekai.pl/koscielne-swieta-nakazane-w-2023-roku-kalendarz-kiedy-trzeba-isc-do-kosciola/

U mnie się dzisiaj 8 kobitek na kolanach do południa modliło, to mam wybaczone. Gorzej u sąsiada, bo on truskawki ściółkuje xD 

Opublikowano

Miałem amerykańską 

6 minut temu, soltys48 napisał:

Miałem amerykańską 

Ty już masz wyciągniętą ja swoją to że 2 godzin bendę wytargiwal bo 4rzeczy przed nią.

IMG_20230529_131846_037~2.jpg

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jacus napisał:

zgodnie z katechizmem kosciola dzisiaj nie ma zadnego swieta...

To napisałeś rano

Inne ważne święta kościelne w 2023 roku

Kościelne święta nakazane to niejedyne święta i uroczystości w roku liturgicznym. W dni, w które przypadają inne ważne święta kościelne wierni nie mają obowiązku uczestniczenia w Mszy świętej i powstrzymywania się od prac niekoniecznych. Polscy biskupi zachęcają jednak, aby, gdy jest to możliwe, również i wtedy uczestniczyć w liturgii.

2 lutego (czwartek) – Święto Ofiarowania Pańskiego (Matki Boskiej Gromnicznej)

20 marca (poniedziałek) – Uroczystość świętego Józefa, Oblubieńca Najświętszej Maryi Panny

REKLAMA

25 marca (sobota) – Uroczystość Zwiastowania Pańskiego

10 kwietnia (poniedziałek) – Poniedziałek Wielkanocny

29 maja (poniedziałek) – Święto Najświętszej Maryi Panny, Matki Kościoła

29 czerwca (czwartek) – Uroczystość Świętych Apostołów Piotra i Pawła

8 grudnia (piątek) – Uroczystość Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny

26 grudnia (wtorek) – Święto świętego Szczepana, pierwszego męczennika

A to wycinek z tego, co podlinkowałeś...znowu mi coś nie ten tego🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Miałem amerykańską 

6 minut temu, soltys48 napisał:

Miałem amerykańską 

Ty już masz wyciągniętą ja swoją to że 2 godzin bendę wytargiwal bo 4rzeczy przed nią.

IMG_20230529_131846_037~2.jpg

Welger? 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v