Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Panie Łolku, Pan masz prasę jak moja....

Panie tym się coś reguluje, czy to tylko od naciągu paska?

IMG_20230524_144550.jpg

IMG_20230524_144603.jpg

U mnie paska ni ma, a od czego łon 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dla mnie 200l jest lux

to półtora ha na zbiorniku? ile razy z psiukaczem wjeżdzasz do jednego zabiegu na największe swoje działki ?

Edytowane przez konteno
Opublikowano
43 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry.

Miłego popołudnia i spokojnego bo już sezon się zaczoł.

Okolice Sandomierz godzinę temu.

Chynów gm Grójec mocne gradobicie 🙄

Screenshot_2023-05-24-18-40-04-163_com.facebook.katana.jpg

Nic jej nie będzie.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

A ja tam nie wiem jakie, ceramiczne, antyznoszeniowe. Fajnie leci. Może dam 4,5 ciśnienie i 5 biegiem wyjdzie ponad 200l.

Który Ci to sprzedał ?  

Tomek 4,5 to chyba chcesz zabić te chwasty ciśnieniem 🤔

4 minuty temu, konteno napisał:

to półtora ha na zbiorniku? ile razy z psiukaczem wjeżdzasz do jednego zabiegu na największe swoje działki ?

Z 2 razy wystarczy

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Który Ci to sprzedał ?  

Tomek 4,5 to chyba chcesz zabić te chwasty ciśnieniem 🤔

Z 2 razy wystarczy

Poczytaj o antyznoszeniowych 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

Dzisiaj 4 złote młody. Tylko że dla mnie to jeszcze orzech.

No pisałem ci rano.Za tydzień będzie 2zl.Kapuste narazie wycinam bo też się cena piep.... a z pyrami się zdąży.

Opublikowano

Zielone żniwa rozpoczęte, deutz fahr narazie fajnie kosi, cicho i zetor za ciężko nie ma... Za to mała Ztr się rozpiepszyła, jakimś cudem odkręciło nakrętkę na pierwszym bębnie i spadł🥴... A przed sezonem dolewałem jej oleju do przekładnia, sprawdzałem wszystko nigdzie luzów nie było ani nic podejrzanego

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Poczytaj o antyznoszeniowych 

To nie dla mnie , ja zwykły rolnik i jadę na płaskich najtańszych 0,3 , takie zaawansowane to dobre dla was Marki , Sławki , Przemki , Jacki i tak dalej , rozwojowych z przyszłością rolników 🙂

Opublikowano

@bratrolnika a ten twój kolega czy kto tam ma może zacisk do golfa v tył ? 41mm , lewy (od kierowcy)

3 minuty temu, malaczarna napisał:

dobra sobie ziemniaczki chciałam oborać 30-tką a tu całe koło tylne w oleju na oko niby zwolnica co tu trzeba zrobić i za ile?

Simering w pochwie prawdopodobne, koło i zwolnice trzeba zrzucać

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

za 3 , 4 dni to będzie dawno sprzątnięte 🤪

Na siano robi. A po tym jak raz mu stodoła poszła z dymem to zbiera jak już jest naprawdę suche. A ma też takie szczęście że jak już jest prawie dobre to przychodzą deszcze 

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Zielone żniwa rozpoczęte, deutz fahr narazie fajnie kosi, cicho i zetor za ciężko nie ma... Za to mała Ztr się rozpiepszyła, jakimś cudem odkręciło nakrętkę na pierwszym bębnie i spadł🥴... A przed sezonem dolewałem jej oleju do przekładnia, sprawdzałem wszystko nigdzie luzów nie było ani nic podejrzanego

A taki ładny był, czeski. I co zepsuł

się?🤭

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

dobra sobie ziemniaczki chciałam oborać 30-tką a tu całe koło tylne w oleju na oko niby zwolnica co tu trzeba zrobić i za ile?

Zdjąć koło.Odkrecic zwolnice uwaga ciężkie.Wyjdzie razem z półosią.W pochwie jest uszczelnic i to on jest winny.Spokojnie możesz pracować dalej ale trzeba to naprawić bo olej bedz się lał dalej.

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Uszczelniacz pewnie. Koło i piastę trzeba rozbierać. Koszty małe ale roboty sporo. Jak ciągnik mało robi to dolać oleju i obserwować 

Opublikowano
5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Sylwek ktoś zazdrości i uroczył 🤔🤷

Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

szukaja do roboty na sezon- nie nudizlbys sie ..

Tam to chyba jest ostatnie miejsce jakie człowiek zna i by się zgodził pracować...

5 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

A dlaczego?

Łatwiej ugór doprowadzisz do użytku niż jakieś czary parku rozrywki... A to wszystko na takiej klasie ziemi jak i u mnie. 

Somsiad sianokosy dziś zaczął, kosą machał aż świszczało... Ciekawe czy pogoda dobra będzie 🤔

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

4 minuty temu, malaczarna napisał:

Uszczelniacz pewnie. Koło i piastę trzeba rozbierać. Koszty małe ale roboty sporo. Jak ciągnik mało robi to dolać oleju i obserwować 

czy ja wiem czy dużo roboty

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Sylwek ktoś zazdrości i uroczył 🤔🤷

Jeździ bez wstążek czerwonych to tera ma...🤷‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Łatwiej ugór doprowadzisz do użytku niż jakieś czary parku rozrywki..

Ale coś obrabiasz po takim przybytku?...

No nie rozumiem....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v