Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Karolu już drugą robisz 🤔bo widzę z tyłu już jest 

Ja dziś przywiozłem bele sianokiszonki z  owsa ,jprd aż żebro za żebro zachodzi jak próbuję urwać widłami , kuźwa ciężkie i długie dziadostwo

temu ja na pierwszy pokos legancka prasoowijarke zamówiłem. 

12 noży może porąbie tą kupkówkę. 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

temu ja na pierwszy pokos legancka prasoowijarke zamówiłem. 

12 noży może porąbie tą kupkówkę. 

Nie stać mnie na takie luxusy , ja jak @soltys48 Przemek dopiero jak kupi przyczepę będzie robił pryzme 🤷  , ja jak kupię prase z rotorem to będę robił pocięte 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie stać mnie na takie luxusy , ja jak @soltys48 Przemek dopiero jak kupi przyczepę będzie robił pryzme 🤷  , ja jak kupię prase z rotorem to będę robił pocięte 

I czym ją będziesz ciągał, do prasy z nożami to 120/130 zdrowych koni 

Robi u nas 105 koni kubotą ale to poci się mocno 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

I czym ją będziesz ciągał do prasy z nożami to 120 koni 

80kami ciągają , sobie to się umęczy dużym ursusem

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

I czym ją będziesz ciągał, do prasy z nożami to 120/130 zdrowych koni 

To takie minimum. 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

80 koni i prasa z nożami 🤔to wyobrażam sobie te belki 

Przed chwilą, PRIMO napisał:

To takie minimum. 

A gdzie co ty, 80 będzie latać 🙆‍♂️🤦‍♂️😂

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zapomnij. 

Opublikowano
46 minut temu, Karol6130 napisał:

Tamto to kukurydza 

Bele po sipmie pare razy upuszczam w wysokości 3m i się rozlatują 

Po co wjezdzałeś dzisiaj na nią 

Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał:

30 minut temu, PRIMO napisał:

Zapomnij. 

Słabe macie ciągniki 

30 minut temu, DANDYS napisał:

a duży ursus to jaki ?oj weglerce 80 potrafiło udusić

98 koni 

Welgerki to nieporozumienie 

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

No właśnie, opryskiwaczem 👀 Tym pistoletem to jebut jego mać, napieprza jak cholera, już chyba lepiej bielarkę sobie zrobić i niskim ciśnieniem pryskać 👀

Nie no teraz już kilka razy kurnik bielilem tym pistoletem. 

Opublikowano
47 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

1. Rotor nie potnie

2. Do pocięcia trzeba konia i to porządnego. Renata 120 naprawdę zdrowych koni tłumik prostowała z nożami 

40 minut temu, Łolek napisał:

Zrobiłem kilkadziesiąt belek farmtrackiem  na nożach i tylko przyspieszyło to zakup 6 garowca.

Kulki niezłe ale wydajność i obciążenie ciągnika masakra.

Wg mnie do prasy z nożami żeby uzyskiwać zadawalajaca wydajność i jako takie belki trzeba choć 150 koni

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A metal fach to nie podróba welgerki?

Nie. 

Moja to kopia ferraboli

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Patrząc w prognozy to mam obawy czy tego pomidora Ci nie zmrozi. Ciepła w dzień nie widać, słonecznie, nocą bezchmurnie i wypromieniowanie duże.

Noce są bardzo zimne jak na tę porę roku i mają być jeszcze chłodniejsze. Na 1.06 już tylko 4⁰ pokazują, to bardzo realny przymrozek

U mnie od 3 dni gorąca i tak jeszcze z 3 dni. Potem niby ochłodzenie, w nocy dwa dni po 6°, a pierwszego (w tych okolicach dostanę flance) 9°.  Bieguny się popier... , bo tej wiosny cieplej u mnie na wypizdowie niż na południu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

jestem na tyle biedny że nie stać mnie na swój sprzęt wysokiej klasy. 

ja z gospodarstwo prowadzę żeby żyć, a nie tylko robić. 

Opublikowano
46 minut temu, soltys48 napisał:

1. Rotor nie potnie

2. Do pocięcia trzeba konia i to porządnego. Renata 120 naprawdę zdrowych koni tłumik prostowała z nożami 

Zrobiłem kilkadziesiąt belek farmtrackiem  na nożach i tylko przyspieszyło to zakup 6 garowca.

Kulki niezłe ale wydajność i obciążenie ciągnika masakra.

Wg mnie do prasy z nożami żeby uzyskiwać zadawalajaca wydajność i jako takie belki trzeba choć 150 koni

Nie. 

Moja to kopia ferraboli

Ja Przemeku i tak nie będe ciął ,bo jak bym to nosił na widłach , taką sieczkę 🤔 tylko rotor żeby żarła lepiej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v