Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak tak od rana się przejrzy internet to na cały tydzień się odechciewa.Ja nie wierzę że w 21 wieku jeszcze takie ciemnoty ludzie uskuteczniają.

FB_IMG_1684652049283.jpg

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Jak tak od rana się przejrzy internet to na cały tydzień się odechciewa.Ja nie wierzę że w 21 wieku jeszcze takie ciemnoty ludzie uskuteczniają.

FB_IMG_1684652049283.jpg

Klątwa parczewska ma konkurencję😂🤭 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Klątwa parczewska ma konkurencję😂🤭 

Jak bym tam mieszkał to w nocy bym liście z tego drzewa opie.....ł i na drugi dzień w internecie jako relikwie sprzedawał po 50zl za sztukę

Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

FB_IMG_1684652049283.jpg

A wiadomo czy to nie jaki nowy biznes Grzesia parczewiaka 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

@soltys48

Lucernę już gdzieś zamawiałes? 

Pioneer pr55v48 po 1025 brutto za 25 kg... 

Gorzowska też ponad 8 stów na hektar poebalo ich :o trza samemu mieszać 🤭

Kupiłem na cały areał

Pioneer pr55v48 980,-/25kg

Dimitra 440/10kg(tylko takie worki były)

Perfecta lekko poniżej 800/25kg

Wykę zamówiłem ale w uj drogo

6 minut temu, Karol6130 napisał:

4,10

Mojej też się zdaży 

Tego co w dołku nie wygrabi

Dało by radę ale szkoda palców 

To szerokie jak moje

Ty Masz lepszą regulację wysokości 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

@soltys48

Lucernę już gdzieś zamawiałes? 

Pioneer pr55v48 po 1025 brutto za 25 kg... 

Gorzowska też ponad 8 stów na hektar poebalo ich :o trza samemu mieszać 🤭

Widzę że nie tylko ja mieszam🤭

Lucerna wyniosła mnie 29.40/kg😐 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Kupiłem na cały areał

Pioneer pr55v48 980,-/25kg

Dimitra 440/10kg(tylko takie worki były)

Perfecta lekko poniżej 800/25kg

Wykę zamówiłem ale w uj drogo

To szerokie jak moje

Ty Masz lepszą regulację wysokości 

Ile wyka?

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Czemu lepszą? 

Kręcisz i się obniża. U mnie sworznie przy kołach 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Widzę że nie tylko ja mieszam🤭

Lucerna wyniosła mnie 29.40/kg😐 

Ile wyka?

Oryginalna Rea ok 10/kg

Lucerny dobierałem na każdą działkę inną,wg specyfikacji odpowiednią 

• Like 1
Opublikowano

Słowa rzecznika nie spodobały się wiernym spod drzewa. Stwierdzili, że porównywanie objawienia do Conchity Wurst to skandal i nie przystoi duchownemu. – Jak ksiądz z kurii może wygadywać takie rzeczy? W kościele ludzie się modlą do obrazów i jest wszystko w porządku – mówiła jedna z mieszkanek. – Ale ja wiem, dlaczego księżom zależy, żebyśmy się modlili nie w takich miejscach jak to, tylko w kościele. Bo tam jest taca, a tutaj nie – dodawała kobieta.

Cud w Parczewie? Już są chętni, by na nim zarobić

Co znamienne, szybko znaleźli się ludzie, którzy zwęszyli okazję do zarobku na objawieniu. W internecie można znaleźć oferty transportu do Parczewa pod „cudowne” drzewo, a nawet oferty sprzedaży liścia z tego konkretnego dębu.

Parczewiak autobus zaraz będzie kupował 😂😂😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Kręcisz i się obniża. U mnie sworznie przy kołach 

Oryginalna Rea ok 10/kg

Lucerny dobierałem na każdą działkę inną,wg specyfikacji odpowiednią 

Jak kupowałem to domownicy po 6 chcieli... 

Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

Jak bym tam mieszkał to w nocy bym liście z tego drzewa opie.....ł i na drugi dzień w internecie jako relikwie sprzedawał po 50zl za sztukę

Marcin rwij liście u siebie aby wysyłkę rób z Parczewa żeby pieczątka poczty była.😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Jak kupowałem to domownicy po 6 chcieli... 

Taką można znaleźć w granicach 5

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Może to kółko kopiujące robi robotę 

Może,ja nie mam 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Się robi

20230521_080113.jpg

Się robiło. 😁

20230520_114244.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

A wiadomo czy to nie jaki nowy biznes Grzesia parczewiaka 🤔

Swego czasu jakiś olej ,czy inna chemia samochodowa ,stał za oknem w garażu ,i też święty obrazek  . Tak się w szkło wżarło że nie można było zmyć. Gdyby to przy plebanii położył ,to już by klękali ,i tam naprawdę jakby ruszył głową to by szczegółów nawynajdywał .  

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Taką można znaleźć w granicach 5

Może,ja nie mam 

I tak to nie jest tanio i nie będzie.Gosc od którego zabierałem, już nie będzie się i się wku..al.

Zresztą co teraz tanio

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, soltys48 napisał:

Może,ja nie mam 

Zaj🤬?

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jeszcze przewracarka brakuje 

Ja nie mam

I byłby prawie komplet. 

Może tu który ma ale się nie chwali. 🤷‍♂️

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
11 godzin temu, gregor1284 napisał:

To dopiero gadasz? Bym porady zasięgnął i wiedział co i jak. No spróbuję tych fal 

Wdrożyłem leczenie bo już dziś żywca zero pyknąłem 

Dziadek jak miał kamienie w nerkach, to lekarz zalecił mu do południa dobre min 4 piwa pierdyknąć, mniejsze wyszły, większy usuwali operacyjnie jakoś.

Jadziem na zielone-agro🙋‍♂️

35 minut temu, marcin19071980 napisał:

FB_IMG_1684652049283.jpg

Super,🤦‍♂️ tych ludzi od Ciemnot się wyzywa, a LGBT.. I ich ekscesy które wprowadzają do szkół , hore sceny...to już wolność i demokracja, normalność?

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v