Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

32 litry w tym tygodniu i pewnie od miesiąca. 

pięknie jęczmień się klosi. 

Opublikowano

Kurła znowu jestem dzień do przodu, myślał że dzisiaj piątek. No i dobrze. 😂

Qq dzisiaj opryskana po dołku koleiny zostały to jest nieźle. Oby tak co tydzień 

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

panowie nietypowa sprawa,  otwarty zostały 2 boki i tylnia ściana do tyłu poleciała, teraz odchylila się o 2-3 cm i nie idzie założyć nadkładki, zawiasy są w porządku, samą ścianę waliłem młotem to tylko blacha dostaje po d*pie, z tej jednej strony gdzie jest taka różnica bok się cholernie ciężko zamyka , taka jest różnica, od jednego uderzenia aż tak się potrafiła odgiąć? co teraz robić? spiąć tył i przód pasem i do siebie ciągnąć? za wszelkie rady dziękuję

podpinam :D

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Kurła znowu jestem dzień do przodu, myślał że dzisiaj piątek. No i dobrze. 😂

Qq dzisiaj opryskana po dołku koleiny zostały to jest nieźle. Oby tak co tydzień 

Dzień to jest nic. Tydzień to jest coś ale teraz się wyrówna....

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

A nie kowboj to jeździł tym tym no machalasem

💩👦

Opublikowano
48 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

panowie nietypowa sprawa,  otwarty zostały 2 boki i tylnia ściana do tyłu poleciała, teraz odchylila się o 2-3 cm i nie idzie założyć nadkładki, zawiasy są w porządku, samą ścianę waliłem młotem to tylko blacha dostaje po d*pie, z tej jednej strony gdzie jest taka różnica bok się cholernie ciężko zamyka , taka jest różnica, od jednego uderzenia aż tak się potrafiła odgiąć? co teraz robić? spiąć tył i przód pasem i do siebie ciągnąć? za wszelkie rady dziękuję

Ale o co chodzi 🤔

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Skonsultuj się ze specjalistą🤭

Moja kochana specjalistka stwierdziła, że mam za mało roboty i to dlatego 🤯

29 minut temu, gregor1284 napisał:

Dzień to jest nic. Tydzień to jest coś ale teraz się wyrówna....

Już wiem dlaczego facetka się na mnie patrzyła jak na debila jak po nawóz pojechałem. Mówię spieszyłem się zdążyć przed 16 zdążyć bo jutro sobota...

9 minut temu, Qwazi napisał:

Chwalił się już Sławek🤔. Bo ja na polu i nie na bieżąco

IMG_20230518_204507_138.jpg

Jutro mnie ta robota czeka. A na wieczór pryskać od razu 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

No jedziecie czy nie?

Ja już u Sławka kieliszki rozstawiam👍

No pędzimy  tylko chętnych od pieruna 

Screenshot_20230518_210724_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

19 minut temu, Qwazi napisał:

Chwalił się już Sławek🤔. Bo ja na polu i nie na bieżąco

IMG_20230518_204507_138.jpg

Dawaj bo już jesteśmy koło Świnic

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Moja kochana specjalistka stwierdziła, że mam za mało roboty i to dlatego 🤯

Już wiem dlaczego facetka się na mnie patrzyła jak na debila jak po nawóz pojechałem. Mówię spieszyłem się zdążyć przed 16 zdążyć bo jutro sobota...

Jutro mnie ta robota czeka. A na wieczór pryskać od razu 

Ja jutro pryskanie

7 minut temu, Łolek napisał:

Dawaj bo już jesteśmy koło Świnic

A Jacusia wzieliśta🤔

Opublikowano

Po mnie skręćta. Bo ja to cudo już widział tylko na obrazku. Sławka trza poratować żeby nie musiał sam się nad tym męczyć co leży na siedzeniu. 🙆

Jaca za kierowcę robi. 

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale o co chodzi 🤔

tak jak opisałem ,z niewiadomej przyczyny tylnia ściana w przyczepie tak się oddaliła o 3 cm do tyłu, przez co nakładką na burtę nie chcę się założyć, zawiasy są w porządku, nie mam już pomysłu jak sprawić by ta tylnia ściana wróciła na swoje miejsce,,

Opublikowano

co za rezerwat, teraz sobie kaczki siedza kiszonke zrą przy pryzmie a rano żuraw se podjada , ale chociaz sie naje to nie dziobie kuku w polu :D 

4 minuty temu, ŻakowskiSławomir napisał:

tak jak opisałem ,z niewiadomej przyczyny tylnia ściana w przyczepie tak się oddaliła o 3 cm do tyłu, przez co nakładką na burtę nie chcę się założyć, zawiasy są w porządku, nie mam już pomysłu jak sprawić by ta tylnia ściana wróciła na swoje miejsce,,

to podłoz gume czy co tam i pchaj  turem ... 

Opublikowano

Logiczne że zawiasy nie są w porządku  skoro burtą odstaje. Wygięły się w delikatne "c",

Opublikowano

jutro porobie fotki, i to jedna strona, ewidentnie jest coś nie tak bo bardzo ciężko się burtę zamyka przy tej ścianie, z drugiej strony normalnie. Cała awaria polegała na tym że osoba odpięła obie burty i ściana tylnia spadła i uderzyła o przyczepę, aż tak by zawiasy poszły w burcie?

Opublikowano
3 minuty temu, ŻakowskiSławomir napisał:

jutro porobie fotki, i to jedna strona, ewidentnie jest coś nie tak bo bardzo ciężko się burtę zamyka przy tej ścianie, z drugiej strony normalnie. Cała awaria polegała na tym że osoba odpięła obie burty i ściana tylnia spadła i uderzyła o przyczepę, aż tak by zawiasy poszły w burcie?

a lekko odpieła sie burta ?

5 minut temu, soltys48 napisał:

U kolegi opierdoliły 7ha kukurydzy, jutro muszę wyciągać umyty siewnik 

chyba bym sie zapłakał

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

a lekko odpieła sie burta ?

tzn?mówię jedna strona wzorowo, a zdrugiej strony widzę że tył bardziej wystaje w stosunku do burty, tak jakby tył dużo bardziej wystaje, zapina się bardzo bardzo ciężko , odpina trochę ciężej ale w porządku

Opublikowano
3 minuty temu, ŻakowskiSławomir napisał:

Nie powinny. Chyba że to próchno przykryte farbą

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

chyba bym sie zapłakał

Najwięcej naliczyli 128szt

Kukurydza z górnej półki i dooopa a wystarczyło doprawić. Moja w linii prostej max 300m i zero strat

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Nie powinny. Chyba że to próchno przykryte farbą

autosan ale 4-5 lat temu generalny remont, praktycznie od 0 postawiona więc tymbardziej wątpie, wiem że wina tylniej ściany bo nadkładka zawsze pasowała idealnie, teraz te 3 cm brakują

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v