Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

suchowola -to od popieluszki ??

33 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Ten artykuł to stek bzdur i głupkowatych pytań i nic więcej ...żadnych danych tylko ściema że niby to coś nowego a to nie jest prawda i tyle ...typowe głupoty dla farmera który wielokrotnie podaje bzdury .trza być głąbem żeby się na to pismo powoływać 🤷‍♂️

w domu wszyscy zdrowi ??

powiedz siostrze ze te wszystkie profesory to banda glupkow-pamietasz jeszcze ze ja masz??

32 minuty temu, DANDYS napisał:

jak coś to idę spać , trzeba o 5 wstać i iść jebać na socjal , żeby madki miały 800 zl

pospij torche dluzej -moja 800 wezmie tylko kilkanascie dni.

32 minuty temu, gregor1284 napisał:

skądś się te orzeczenie o niepełnosprawności wzięło 

w domu wszyscy zdrowi??

ja mam  fizyczne a ty psychiczne i to na srozni..

26 minut temu, Desperado napisał:

W ilu działkach masz wszystko pole?

a wuj wie . na doplaty alfabet sie konczy a jeszcze te nieujete -tym bardziej ze jedno pole sklada sie  z kilku dzialek roznych wlascicieli.

karty upraw mam tylko na orne-na lakach to ekologia pelnia,wiec nie zakladalem 

25 minut temu, Qwazi napisał:

Naprawdę 🤔🤦 daj spokój, niech ten post zniknie w tłumie

tak jak i twoj.

7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Placek pominął klu tego artykułu bo to nie jest zgodne z jego pomylona teza ...zacytował pytania i wątpliwości a odpowiedź pominął ...ot filozof nawiedzony ...

zadałem sobie trud i przeczytałem całość ...🤭

mało że będzie dostępny to bedo mniejsze straty azotu i można zmniejszyć dawkę 🤷‍♂️

""" warunkach dominacji N-NO3 problemu w zasadzie nie ma, a dawkę azotu w moczniku z inhibitorem ureazy można zmniejszyć. Dlaczego? Z tej przyczyny, że wolno uwalniający się azot z granuli nawozu, w dodatku podlegający systematycznemu utlenianiu, zapewni stały dopływ składnika w okresie, gdy kukurydza formułuje kolbę (liczba ziarniaków w kolbie) oraz ją wypełnia (masa 100 ziarniaków). I to jest odpowiedź na pytanie postawione na początku tego artykułu: czy stosowanie mocznika z inhibitorami ureazy pozwala zmniejszyć dawkę? """

przed chwila pisales ze to bzdury .......slowo klucz systematyczne utlenianie , 

ty juz pomieszales w podsiewaczu mocznik z polidapem - nawet nie ja zwrocilem ci uwage - to najlepeij swiadczy o twoim poziomie.

Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał:

Mogą wywłaszczyć pod jakikolwiek cel, to sobie wymyślą przymusową komasacje(co w sumie już w historii było nie raz, i nie tylko u nas).  

Nooo,teraz pod to całe CPK też parę gospodarst zniknie.U mnie we wsi tylko jedno ale wiochę dalej już 6.

Opublikowano

a za chwile bedziesz kokosy zbijal na biznesie a nie rolnictwie.

zalozysz parking , wypozyczalnie samochodow, myjnie , sam pojdziesz do pracy na lotnisko z cala rodzina.

gregor -ty jak ogarek nogi zdrowe ,gorzej z glowa... ja ma 05-r a ty 02-p ??

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jacus napisał:

ty juz pomieszales w podsiewaczu mocznik z polidapem - nawet nie ja zwrocilem ci uwage - to najlepeij swiadczy o twoim poziomie.

przestań zmyslac gołębi mózgu bo niczego nie mieszałem ...jesteś zwykły idiota co zmysla problemy których nie ma ... psychol i tyle 

Nie masz żadnych argumentów tylko swoje pomylone zwidy .🤭

taki dziad jak ty to nie ma nawet pojęcia ile siewnik do kuki kosztuje 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

ja nie mam żadnego. zdrowy i silny chłop ale dziękować wszyscy zdrowi. Szwagier zdrowy? ciebie poczytać to ty nam tu nie kręć za jakieś fizyczne. 

Tej zimy więc poszlo od śniegu metalowych jak na słupkach betonowych.

Nawet bloki typu haygrow łamaly się od sniegu

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

a za chwile bedziesz kokosy zbijal na biznesie a nie rolnictwie.

zalozysz parking , wypozyczalnie samochodow, myjnie , sam pojdziesz do pracy na lotnisko z cala rodzina.

gregor -ty jak ogarek nogi zdrowe ,gorzej z glowa... ja ma 05-r a ty 02-p ??

Gdzie lotnisko i parkingi?Tory bendą tu blisko przebiegały.Utrapienie tylko z tym bo dojazd do pól popi.....ą kompletnie.Ludzie się podśmiewali że nie pobudują albo za 💯 lat będzie a tu już wariant ostateczny i do końca roku wyceny gruntów już mają być.

Opublikowano
43 minuty temu, marulekk napisał:
6 godzin temu, Uziu92 napisał:

Cholera zapomniałem wyłączyć żelazko. 

IMG_20230421_123244.jpg

Uziu nie mydlij  nam oczów to na pewno nie dzisiaj było, dziś cały dzień zachmurzone było 🤪🙈

21.04 to było dokładnie.

Brak opisu.

Sorry @Uziu xD

Opublikowano
konteno napisał:

2 godziny temu, Bananek napisał:

a ja trzecią kosę. miałem dwie chińskie, chciałem je w sobotę odpalić to tak mnie wpieniły, że dziś stihla kupiłem. taki lepszy chińczyk.

jaką? gdzie tam u was w Suchowoli złom żebym wiedziała gdzie tych chinoli szukać ? 

fs56

Opublikowano
20 minut temu, Baks00 napisał:

Hej że hej. 

8 stopni.

Jak nigdy bojowe nastawienie na robotę.

Udanego dzionka Panocki🙋

U mnie cieplej. 13. 

Opublikowano
7 godzin temu, Leszy napisał:

Wszyscy w biurze roboty nie znajdą.  

Z dwojga złego nie wiadomo co lepsze. Ale mając wybór to jednak większość woli cokolwiek innego, bo przynajmniej czas "limitowany". 

8 godzin temu, Desperado napisał:

No się należą i biorą, ale to nie są żadne gospodarstwa i powinno udowadniane jakimś przychodem żeby dostać dopłaty dla rolnictwa a nie dla prowadzenia hobby.

Wielu jest i takich co i tak dopłat nie biorą. Mi się też niby należą i nie biorę bo i po co? Za parę stówek rocznie życie sobie utrudniać?

Ciepło, słonecznie.

Opublikowano

Siemanko🙋

U mnie też 11° i ☀️

1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Hej że hej. 

8 stopni.

Jak nigdy bojowe nastawienie na robotę.

Udanego dzionka Panocki🙋

Znaczy, że będziesz się z robotą...bił, czy tylko kłócił🤔😉

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

ja mialem mniejsza fantazje i tez przypalilo pszenice

widzisz roznice w trzcionce ????? nie dopisalem tylko napisalem !!

w tym poscie o ktory poszla cala gownoburza napisalem  wlasnie to ze trzeba wysiac wczesniej -na podstawie tego artykulu..

policz te tygodnie o ktorych mowa w artykule i porownaj z fazami rozwojowymi kukurydzy ,w jakim czasie zachodza i kiedy azot jest najbardziej potrzebny dla uzyskania plonu.  

Napisz do cholery  jakie osiągasz plony z ha tej kukurydzy bo tylko pieprzysz dookoła co  jak i kiedy powinno się robić 

Cześć siema 🙋‍♂️

Opublikowano
8 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo możesz mieć czyściutkie ubranko a nie być brudnym od kurzu czy czegoś jeszcze innego człowiekiem. To się ludziom podoba.

No możesz byc geodetą w krawacie

I uj***c sie w błocie jak u andżeja 😁😁😁

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No możesz byc geodetą w krawacie

I uj***c sie w błocie jak u andżeja 😁😁😁

Ci geodeci to tez dobrze artyści😀 w wiosce obok scalenie dzialek robili. Przyjechali jacys biznesmeni a nie geodeci,poszli w łąki,wrocili cali uwaleni. Znajomy mówił że inny przyszedl do niego zeby go wyciągnąć,ten patrzy a on na łąkach zakopany i mówi ze tyle mu sie udało dojechać a tam ciagnikami ludzie nie chca nawet jezdzic bo takie bagno.

Myslalem ze dzisiaj ziemniaki podsypie a tu wlało konkretnie deszczu.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Nie ma dzis po co

Nie ma co dobić. 

las wycięty 🤔 11*LLU

Chłoporobotnik napisał:

7 godzin temu, Leszy napisał: Wszyscy w biurze roboty nie znajdą.   Z dwojga złego nie wiadomo co lepsze. Ale mając wybór to jednak większość woli cokolwiek innego, bo przynajmniej czas "limitowany". 

bo to ,,mientkie faje,, 🤦‍♂️

Opublikowano

Jeśli się sprawdzi to jutro dopompuje deszczu.

Na maj wówczas wystarczy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v