Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał:

Gdzie tam. Z czegoś trzeba żyć, a pokorny dzierżawca to ponoć dobra rzecz.

A jakby rudość przeszła razem z płucami na mnie... 🙆 widzisz Mietek także proszę się nie dziwić, że nie chcę się z kurpianką żenić i dzieci robić jak tu takie cyrki wychodzą...

Na razie poszukam drugiego lekarza na szybkości. Ale nie ma co się oszukiwać, że najlepiej by było rzucić i iść do pracy. Ale kuźwa no nie wyobrażam sobie żeby przynajmniej pola nie obrabiać. Już hvj w te bydlaki, łąki kwietne i bez gnoju urosną.

Łe tam socjal byś ciągnął jak małolata w kiblu 

• Haha 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Kupiłem 6 piłę

a ja trzecią kosę. miałem dwie chińskie, chciałem je w sobotę odpalić to tak mnie wpieniły, że dziś stihla kupiłem. taki lepszy chińczyk.

Opublikowano
Agrest napisał:

Uuu, jakieś przesilenie wiosenne chyba😜🤭

chachmęciaż podjudza 🤭😁

ahten napisał:

1 godzinę temu, jacus napisał:

przeczytaj etykiete srodka i tam znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie..

Tak jest tam napisane, jakaa uprawe zasiac w polowie maja:)

Akurat zima rozmawialem z przedstawicielem syngenty, mowil, ze nie powinno byc  pozostalosci, ale robisz to na wlasne ryzyko.

Wiec zamiast pisac bezsensowne odpowiedzi i nabijac liczbe postow, normalne odpowiedz na zadane pytanie.

Nie mam prentesji do nikogo, tylko pytam, czy o tej porze mozna jeszcze cos zasiac, zeby mozna bylo troche zarobic, czy zostawic ugorem.

1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Co to za objawy, pokaż.

na poczatku ladnie powschodzilo, dopoki korzeni nie mial dobrze wyksztalconych. A po miesiacu najpeirw pojedyncze rosliny zolky, a teraz na calym polu, mimo sporych opadow

siej qq tak jak Ci radzili...

Pafnucy12 napisał:

Przed chwilą, Łolek napisał:

chociaż pewno z niego taki góral

taki bardziej nizinny, bo mocno dna sięga... :D

bagienny 🤔😁

Qwazi napisał:

11 minut temu, Karol6130 napisał:

Odrazu będzie i kosa

Cztery

Ej Misiu kolorowy...błotniki u weterana są zamontowane🤔, kierownica ogarnięta 🤔😡...

ale się rozmarzyłeś 😁🤭

Opublikowano
41 minut temu, jacus napisał:

a to ze byli z galicji to na twarzach mieli wymalowane ?? 

Toć pełno tego tałatajstwa mieszka w okolicy i wiem dokładnie skąd pochodzą, to jest naród który może być i w miarę bogaty ale skąpstwo ma wymalowane na twarzy, będzie miał, ale dziadowanie ma we krwi, jakby się dało to odchody by przetrawił jeszcze raz.    :P

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Toć pełno tego tałatajstwa mieszka w okolicy i wiem dokładnie skąd pochodzą, to jest naród który może być i w miarę bogaty ale skąpstwo ma wymalowane na twarzy, będzie miał, ale dziadowanie ma we krwi, jakby się dało to odchody by przetrawił jeszcze raz.    :P

Mój sąsiad pochodzi z Kujaw i wypisz wymaluj robi tak jak opisywani przez ciebie ludzie z Galicji - zbieractwo od 40 lat, 2 lata temu trochę złomu wywiózł to znów dziadostwa natargał.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mój sąsiad pochodzi z Kujaw i wypisz wymaluj robi tak jak opisywani przez ciebie ludzie z Galicji

No widzisz polazł tylko w wasze strony i już się tym zaraził, to jest jak dżuma   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

No widzisz polazł tylko w wasze strony i już się tym zaraził, to jest jak dżuma   :P

To jest człowiek, który ma tak zwane żółte papiery. Prawie jak niektórzy z forum tylko ma to potwierdzone. Zresztą wasze wspaniałe strony legły do nas jak dżuma do pracy... 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Chłopy 

Ile dolać Modusa do fundamentum na owies?

Można mieszać?

Dla tych co mówią że lejek to całkowite dziadostwo

20230515_175015.jpg

Karol bo lejek to dziadostwo , ale przeca Ty masz kunha , kłamczuch 😉. k**wa ładny owies ,ze 6 ton będzie 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To jest człowiek, który ma tak zwane żółte papiery. Prawie jak niektórzy z forum tylko ma to potwierdzone. Zresztą wasze wspaniałe strony legły do nas jak dżuma do pracy... 

Jak wspomniałeś, ci z żółtymi papierami uwierzyli w wasz dobrobyt.   :P

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Kupiłem 6 piłę

Chłopie 🤦 jak to się nazywa ta choroba zbieractwo 🤔

Opublikowano

Masa ludzi przyszła tu, wiesz dlaczego? Bo przynajmniej było z czego żyć i ziemia jakieś plony daje a nie piachudry. Nawet poznaniaki byli, nie wspomnę o "swojakach" z gór. O ile w ogóle wiesz co to było ZChO.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Widział ktoś owe żółte papiery?

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Masa ludzi przyszła tu, wiesz dlaczego? Bo przynajmniej było z czego żyć i ziemia jakieś plony daje a nie piachudry. Nawet poznaniaki byli, nie wspomnę o "swojakach" z gór. O ile w ogóle wiesz co to było ZChO.

Kto Ci naplótł o kujawskich piachach, chyba ci z żółtymi papierami   xD chciałbym mieć taką ziemię jak tam jest.

Opublikowano

Gdzie tak było z czego żyć ?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

Kto Ci naplótł o kujawskich piachach, chyba ci z żółtymi papierami   xD chciałbym mieć taką ziemię jak tam jest.

Chyba mówisz o takiej ziemi jaką byś chciał u nas mieć... Popada, dasz 150 kilo saletry i 3-4 tony murowane bez żadnych oprysków prócz chwastów. Dasz więcej i popsikasz to i zbierzesz z 8 z palcem w nosie... 

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Gdzie tak było z czego żyć ?

W okolicy był jeden z największych zakładów pracy, do którego brakowało już rąk do pracy wśród miejscowych.

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Pioter jak tam kartofle wczesne? duże juz?

Te pod włókniną mają już niektóre z 15cm. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

niektóre z 15cm

fiu , fiu.

moje też teraz idą w górę, ale tyle nie mają. deszczu popadało będą rosły.

Opublikowano

Skoro sam do siebie gada ciągle, był w zakładach to coś w tym musi być.

Nie ma czegoś takiego jak żółte papiery, jako dokumenty zapewniające bezkarność w związku z zaburzeniami bądź chorobą psychiczną

Opublikowano

Chyba mówisz o takiej ziemi jaką byś chciał u nas mieć... Popada, dasz 150 kilo saletry i 4 tony murowane bez żadnych oprysków prócz chwastów.

W okolicy był jeden z największych zakładów pracy, do którego brakowało już rąk do pracy wśród miejscowych.

Te pod włókniną mają już niektóre z 15cm. 

Zakłady chemiczne w Oświęcimiu 🤔

jak pada I dasz saletry to u mnie też urośnie

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

fiu , fiu.

moje też teraz idą w górę, ale tyle nie mają. deszczu popadało będą rosły.

Denar słabo wypada przy Surmii i Red Soni. Ale się zobaczy jak jedne i drugie będą smakować, Denar jednak sprawdzony. No i Tajfun ręcznie sadzony, podkiełkowany prawie cały wyszedł, a Vineta po sadzarce dopiero zaczyna się miejscami przebijać.

Opublikowano
Qwazi napisał:

17 minut temu, slawek74 napisał:

ale się rozmarzyłeś 😁🤭

Czekaj czekaj...buźkę uśmiechniętą zostawił i...poleciał montować😉🤔

te stare co na złom wywiozłem 🤭😁

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Nie ma czegoś takiego jak żółte papiery, jako dokumenty zapewniające bezkarność w związku z zaburzeniami bądź chorobą psychiczną

I co w związku z powyższym? 

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zakłady chemiczne w Oświęcimiu 🤔

jak pada I dasz saletry to u mnie też urośnie

U nas zawsze pada... Czasem za dużo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v