Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

I co mu dał bo to 100% kokcydioza  trudne w leczeniu  dużo zejść 

Mam na to lek jak wrócę z TK  to zrobię zdjęcia 

Marek a co Ty robisz w trybunale konstytucyjnym 🤔🤭

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, bratrolnika napisał:

nie chce nic mówić, ale ten co drzwi otwiera i zamyka to jest cieć, a nie dyrektor😉

Zwał jak zwał. Ważne, że honorarium dyrektorskie🤭

14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Rysiek by się bardziej nadał - ma wprawę w otwieraniu i zamykaniu bramy.

Nie łoddom takiego intratnego etatu. Rysiek mógłby zbyt brutalnie takie subtelne drzwi traktować😁

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Orzeka 

Wdrapał się po szczeblach kariery , z sołtysa na sędziego 😛 , jak Pawłowicz 🤭

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DANDYS napisał:

eh się wkurwiłem od rana , trzeba dzwonić po weta

42 minuty temu, DANDYS napisał:

a obsrał fest i jeszcze z krwią

Jest rada

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
26 minut temu, DANDYS napisał:

wiem że ciężko, bo kiedyś padł mi , i nie szło wyleczyć , ale też nie koniecznie to musi być , miesięczny cielę i taki cyrk

Często przy zmianie miejsca czy karmy u mnie takie 6 tyg poszły w piach a teraz dostają ten lek i jest git 

Zresztą zadzwoń do mnie to spróbuje pomóc 

Opublikowano
40 minut temu, DANDYS napisał:

wiem że ciężko, bo kiedyś padł mi , i nie szło wyleczyć , ale też nie koniecznie to musi być , miesięczny cielę i taki cyrk

Na 4 takie przypadki jednego uratowałem tylko 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Poproś męża żeby Ci zrobił coś podobnego do skrzynio palety. Chyba, że masz tam dosłowny basen, wtedy to i to nie wystarczy.

Mamy takie podwyższenie ale nie wszystkie się zmieściły na to taki stelaż jak ja słoiki z profilu i deski. Kawalerem jeszcze mi zrobił jak w łaski chciał się wkupic

Opublikowano

Kokcydioza siedzi w oborze i praktycznie jest niemożliwa do zwalczenia. Jeśli wcześniej nic takiego nie było, to albo przywiezione z tą chorą sztuką, albo to coś innego. A krew może też być przy np kryptosporydiozie

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Łolek napisał:

26 minut temu, DANDYS napisał:

Często przy zmianie miejsca czy karmy u mnie takie 6 tyg poszły w piach a teraz dostają ten lek i jest git 

Zresztą zadzwoń do mnie to spróbuje pomóc 

daje szansę jedna wet, już se obiecałem że nie ratuje cieląt jedynie jak kaszel czy na własną rękę, bo zazwyczaj i tak padnie , ostatnio też z tysiak poszedł , tym bardziej że weterynarz nie mają doświadczenia z bydłem i myślę że leczą na zdaje mi się.

dlatego myślę nad mamkami

Opublikowano
38 minut temu, Qwazi napisał:

A zapomniałeś Marcin, że po drodze jeszcze w Pałacu Prezydenckim zasiadał. I to na głównym krześle. Ma Gregor potencjał w drużynie 💪

No tak ,to Gregor założył kółko i ściągnął same osobistości z AF 🤔

Opublikowano
37 minut temu, DANDYS napisał:

daje szansę jedna wet, już se obiecałem że nie ratuje cieląt jedynie jak kaszel czy na własną rękę, bo zazwyczaj i tak padnie , ostatnio też z tysiak poszedł , tym bardziej że weterynarz nie mają doświadczenia z bydłem i myślę że leczą na zdaje mi się.

Odsadki lepsze 

Opublikowano
DANDYS napisał:

już se obiecałem że nie ratuje cieląt jedynie jak kaszel czy na własną rękę, bo zazwyczaj i tak padnie , ostatnio też z tysiak poszedł , tym bardziej że weterynarz nie mają doświadczenia z bydłem i myślę że leczą na zdaje mi się. dlatego myślę nad mamkami

Co do pierwszego zdania, świetna myśl. Aczkolwiek.... ostatnio zacząłem współpracę z weterynarzem co specjalizuje się wyłącznie w bydle i powiem Ci, że widać jego pracę w stadzie. Dawno nie miałem tak dobrze utrzymanych cieląt. No i śmiertelność spadła do zera.

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

Co do pierwszego zdania, świetna myśl. Aczkolwiek.... ostatnio zacząłem współpracę z weterynarzem co specjalizuje się wyłącznie w bydle i powiem Ci, że widać jego pracę w stadzie. Dawno nie miałem tak dobrze utrzymanych cieląt. No i śmiertelność spadła do zera.

U Was to wiecej bydla to i lekarze w specjalizacji. U mnie dobrego weta znalezc to masakra. Ten co u mnie leczy to bardziej na swiniach sie zna. Drugi co jest to na kurczakach. Jakas mloda doktorka by sie przydała na terenie. Taka blondynka jak z serialu😀 albo taka jak z rolników

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

U mnie weterynarz dobry, się głównie bydłem zajmuje. Z małymi to właśnie jest tak że nieraz mimo tego że wiele razy było tak że w cielaka wladowane pieniędzy a on potem i tak do końca nie rósł już jak powinien. Profilaktyka się sprawdza, 80-90 zł na cielaka do nosowo na płuca i widać że jest efekt, bo najwięcej upadków właśnie przez choroby płuc zawsze było.

Opublikowano
15 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jakas mloda doktorka by sie przydała na terenie.

U nas taka jest ale jedyne na czym się zna to na pieskach i kotkach... Jak jej ojciec przejdzie na emeryturę i zaprzestanie działalności to chyba samemu leczyć. Rudy z awatara zaczął okrutnie charczeć, apetytu brak. W pudełko i do weterynarza, akurat ona była. Jakby nie zadzwoniła do ojca to by nie wiedziała co mu dać. I jeszcze wypytywania, po szczepionkę dla królików, na 20 sztuk, "a ile pan tych królików ma? Nazwisko, na której ulicy pan mieszka?"... 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

U nas taka jest ale jedyne na czym się zna to na pieskach i kotkach... Jak jej ojciec przejdzie na emeryturę i zaprzestanie działalności to chyba samemu leczyć. Rudy z awatara zaczął okrutnie charczeć, apetytu brak. W pudełko i do weterynarza, akurat ona była. Jakby nie zadzwoniła do ojca to by nie wiedziała co mu dać. I jeszcze wypytywania, po szczepionkę dla królików, na 20 sztuk, "a ile pan tych królików ma? Nazwisko, na której ulicy pan mieszka?"... 

Przy bydle musisz podać jeszcze numer zwierzęcia, wagę. 

Co Ci to przeszkadza że o to pyta ? Musi jakoś tą sprzedaż rozpisać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v