Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

W południe wyjechałem do domu.

Dzień Dobry 

+3 i zaczyna wiać.

I weź zrób jakieś pryskania jak wieje jak wściekły 🤔

Też nie mogę nic opryskać od 3 dni.Wczoraj ziemniaki ktoś pryskał to na 3pole leciało.

Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał:

Radek, ale wiankiem to żeś się nie chwalił jeszcze... U mnie przy oborze majstry się zwydrzyli to na jednym szczycie dwa razy wianek potrafili wieszać 🤪 potem to już co dwie pary krokwi wołali wianka 👀

no pewno dzisiaj będziemy grilla odpalać 😛

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Co to za ciągnik? Maska jak u ihc a napęd jak w farmtracu.

Brudny farmtrack,jak odczepilem od siewnika do kukurydzy to kasiarka i teraz psikacz.

Tomek Twój uruchomiony?

Krzysiek cały czas dopytuje

Opublikowano
pedro2 napisał:

Mini obszarnik chyba moderację dostał, że post po 7 godz się pojawia 😁 idź zajrzyj pod ogon.  Nie wszyscy są tak idealni jak ty co to wszystko ma najlepsze, mleko najbielsze... ja przynajmniej potrafię przyznać się do błędu. Nie szczekaj bo znowu będziesz płakał. Mini mini

pimpek nie szczekaj bo to ty jesteś opóźniony i to nie tylko na forum 🤦‍♂️

Opublikowano
33 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja dałem na raz saletrę 220 kg kilka dni temu 

Lux 

34 minuty temu, DANDYS napisał:

a jak mam trawę siana ok 3,tyg temu , to mocznik dać w 1 dawce czy lepiej 2 , w odstępie 2tyg?

Nie daje mocznika na trawy 

Cześć wszystkim ciepło ale wiatr zimny 

Opublikowano

Używanie słowa MOCZNIK na tym forum jest ryzykowne.To jak wejście na pole minowe.🤪

Opublikowano

Siemanko🤝,9°C, słonecznie 

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

U mnie jest 8 paneli,kazdy 410W co daje 3,28kW czyli tyle co w umowie

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Dlaczego twierdzisz że powinno być 3.7.?

U mnie jest 11sz moc 410W  instalacja 4.5KW. Są różne mocy paneli, zależy od producenta

I te panele macie na dachach? 

Jak u mnie montowali, to kategorycznie takich na dach nie chcieli. Mówili, że to są panele, które montuje się na gruncie. Dlatego się trochę zdziwiłem. A robiłem instalację bez udziału gminy. Firmę sam sobie wybrałem i najtaniej też nie było, bo znajomy założył taką samą moc sporo taniej. Mam 24 panele o mocy 0,31, czyli 7,44 kW. I tyle w umowie

A nawet, gdyby Jacuś też miał takie, jak Wy, to i tak nie daje to mocy 5,2 kW, tylko 4,92🤷

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

4 minuty temu, Łolek napisał:

Mliko tanieje ja tyż kce datek 

Dzisiaj telewizja u znajomego będzie z AU o trudnej sytuacji w mleczarstwie coś nagrywać, oczywiście u takiego co to kostka wszędzie i wszystko nowe maszyny 

Łee to u takiego bidy nie pokażą , i tak ma pewnie z 2 zł , a jak już wszystko porobione i graty nowe , to modlić się aby zdrowie było a nie cena mleka!

a myślisz że kredyt z czego spłacić za to wszystko?

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Jak u mnie montowali, to kategorycznie takich na dach nie chcieli. Mówili, że to są panele, które montuje się na gruncie. Dlatego się trochę zdziwiłem. A robiłem instalację bez udziału gminy. Firmę sam sobie wybrałem i najtaniej też nie było, bo znajomy założył taką samą moc sporo taniej. Mam 24 panele o mocy 0,31, czyli 7,44 kW. I tyle w umowie

A nawet, gdyby Jacuś też miał takie, jak Wy, to i tak nie daje to mocy 5,2 kW, tylko 4,92🤷

Na dachu od południa. Dofinansowanie z gminy na starych warunkach jeszcze. Sasiad na wlasny koszt teraz postawił na gruncie to te "dwustronne",ale przyoszczedzic chciał jak to cebula i zamiast wysypac bialym kamieniem to polozyli białą folię😀 u niego na stelazu brakuje jednego panela wiec albo ma 8  albo 11 paneli juz nie pamietam

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Jemu daje pamiętaj o olimpiadach, pucharach itp 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

21 minut temu, Qwazi napisał:

Na dachu od południa. Dofinansowanie z gminy na starych warunkach jeszcze. Sasiad na wlasny koszt teraz postawił na gruncie to te "dwustronne",ale przyoszczedzic chciał jak to cebula i zamiast wysypac bialym kamieniem to polozyli białą folię😀 u niego na stelazu brakuje jednego panela wiec albo ma 8  albo 11 paneli juz nie pamietam

wizualnie mnie wkurwią taka instalacją jak jest nie parzyście tych paneli i jest takie wolne miejsce tak wygląda jak nie dokończona instalacja

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Woda zeszła z tego jeziora?

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

wizualnie mnie wk***ią taka instalacją jak jest nie parzyście tych paneli i jest takie wolne miejsce tak wygląda jak nie dokończona instalacja

W dodatku panela nie ma na gorze a stelaż jest,wiec wyglada na nieskonczoną i dodatkowo od takiej strony ze widac to,mogli dac z drugiej to by tak w oczy sie nie rzucało. I juz musze napisac sprostowanie, 2 rzedy i 9 paneli u sasiada(myslalem ze 3 rzedy mniejszych a jednak dwa wiekszych) na zdjeciu widac na drugim planie 

20230425_071516.jpg

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Woda zeszła z tego jeziora?

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

wizualnie mnie wk***ią taka instalacją jak jest nie parzyście tych paneli i jest takie wolne miejsce tak wygląda jak nie dokończona instalacja

W dodatku panela nie ma na gorze a stelaż jest,wiec wyglada na nieskonczoną i dodatkowo od takiej strony ze widac to,mogli dac z drugiej to by tak w oczy sie nie rzucało. I juz musze napisac sprostowanie, 2 rzedy i 9 paneli u sasiada(myslalem ze 3 rzedy mniejszych a jednak dwa wiekszych) na zdjeciu widac na drugim planie 

20230425_071516.jpg

ładny Zetorek

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v