Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

W południe wyjechałem do domu.

Dzień Dobry 

+3 i zaczyna wiać.

I weź zrób jakieś pryskania jak wieje jak wściekły 🤔

Też nie mogę nic opryskać od 3 dni.Wczoraj ziemniaki ktoś pryskał to na 3pole leciało.

Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał:

Radek, ale wiankiem to żeś się nie chwalił jeszcze... U mnie przy oborze majstry się zwydrzyli to na jednym szczycie dwa razy wianek potrafili wieszać 🤪 potem to już co dwie pary krokwi wołali wianka 👀

no pewno dzisiaj będziemy grilla odpalać 😛

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Co to za ciągnik? Maska jak u ihc a napęd jak w farmtracu.

Brudny farmtrack,jak odczepilem od siewnika do kukurydzy to kasiarka i teraz psikacz.

Tomek Twój uruchomiony?

Krzysiek cały czas dopytuje

Opublikowano
pedro2 napisał:

Mini obszarnik chyba moderację dostał, że post po 7 godz się pojawia 😁 idź zajrzyj pod ogon.  Nie wszyscy są tak idealni jak ty co to wszystko ma najlepsze, mleko najbielsze... ja przynajmniej potrafię przyznać się do błędu. Nie szczekaj bo znowu będziesz płakał. Mini mini

pimpek nie szczekaj bo to ty jesteś opóźniony i to nie tylko na forum 🤦‍♂️

Opublikowano
33 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja dałem na raz saletrę 220 kg kilka dni temu 

Lux 

34 minuty temu, DANDYS napisał:

a jak mam trawę siana ok 3,tyg temu , to mocznik dać w 1 dawce czy lepiej 2 , w odstępie 2tyg?

Nie daje mocznika na trawy 

Cześć wszystkim ciepło ale wiatr zimny 

Opublikowano

Używanie słowa MOCZNIK na tym forum jest ryzykowne.To jak wejście na pole minowe.🤪

Opublikowano

Siemanko🤝,9°C, słonecznie 

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

U mnie jest 8 paneli,kazdy 410W co daje 3,28kW czyli tyle co w umowie

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Dlaczego twierdzisz że powinno być 3.7.?

U mnie jest 11sz moc 410W  instalacja 4.5KW. Są różne mocy paneli, zależy od producenta

I te panele macie na dachach? 

Jak u mnie montowali, to kategorycznie takich na dach nie chcieli. Mówili, że to są panele, które montuje się na gruncie. Dlatego się trochę zdziwiłem. A robiłem instalację bez udziału gminy. Firmę sam sobie wybrałem i najtaniej też nie było, bo znajomy założył taką samą moc sporo taniej. Mam 24 panele o mocy 0,31, czyli 7,44 kW. I tyle w umowie

A nawet, gdyby Jacuś też miał takie, jak Wy, to i tak nie daje to mocy 5,2 kW, tylko 4,92🤷

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

4 minuty temu, Łolek napisał:

Mliko tanieje ja tyż kce datek 

Dzisiaj telewizja u znajomego będzie z AU o trudnej sytuacji w mleczarstwie coś nagrywać, oczywiście u takiego co to kostka wszędzie i wszystko nowe maszyny 

Łee to u takiego bidy nie pokażą , i tak ma pewnie z 2 zł , a jak już wszystko porobione i graty nowe , to modlić się aby zdrowie było a nie cena mleka!

a myślisz że kredyt z czego spłacić za to wszystko?

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Jak u mnie montowali, to kategorycznie takich na dach nie chcieli. Mówili, że to są panele, które montuje się na gruncie. Dlatego się trochę zdziwiłem. A robiłem instalację bez udziału gminy. Firmę sam sobie wybrałem i najtaniej też nie było, bo znajomy założył taką samą moc sporo taniej. Mam 24 panele o mocy 0,31, czyli 7,44 kW. I tyle w umowie

A nawet, gdyby Jacuś też miał takie, jak Wy, to i tak nie daje to mocy 5,2 kW, tylko 4,92🤷

Na dachu od południa. Dofinansowanie z gminy na starych warunkach jeszcze. Sasiad na wlasny koszt teraz postawił na gruncie to te "dwustronne",ale przyoszczedzic chciał jak to cebula i zamiast wysypac bialym kamieniem to polozyli białą folię😀 u niego na stelazu brakuje jednego panela wiec albo ma 8  albo 11 paneli juz nie pamietam

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Jemu daje pamiętaj o olimpiadach, pucharach itp 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

21 minut temu, Qwazi napisał:

Na dachu od południa. Dofinansowanie z gminy na starych warunkach jeszcze. Sasiad na wlasny koszt teraz postawił na gruncie to te "dwustronne",ale przyoszczedzic chciał jak to cebula i zamiast wysypac bialym kamieniem to polozyli białą folię😀 u niego na stelazu brakuje jednego panela wiec albo ma 8  albo 11 paneli juz nie pamietam

wizualnie mnie wkurwią taka instalacją jak jest nie parzyście tych paneli i jest takie wolne miejsce tak wygląda jak nie dokończona instalacja

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Woda zeszła z tego jeziora?

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

wizualnie mnie wk***ią taka instalacją jak jest nie parzyście tych paneli i jest takie wolne miejsce tak wygląda jak nie dokończona instalacja

W dodatku panela nie ma na gorze a stelaż jest,wiec wyglada na nieskonczoną i dodatkowo od takiej strony ze widac to,mogli dac z drugiej to by tak w oczy sie nie rzucało. I juz musze napisac sprostowanie, 2 rzedy i 9 paneli u sasiada(myslalem ze 3 rzedy mniejszych a jednak dwa wiekszych) na zdjeciu widac na drugim planie 

20230425_071516.jpg

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Woda zeszła z tego jeziora?

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

wizualnie mnie wk***ią taka instalacją jak jest nie parzyście tych paneli i jest takie wolne miejsce tak wygląda jak nie dokończona instalacja

W dodatku panela nie ma na gorze a stelaż jest,wiec wyglada na nieskonczoną i dodatkowo od takiej strony ze widac to,mogli dac z drugiej to by tak w oczy sie nie rzucało. I juz musze napisac sprostowanie, 2 rzedy i 9 paneli u sasiada(myslalem ze 3 rzedy mniejszych a jednak dwa wiekszych) na zdjeciu widac na drugim planie 

20230425_071516.jpg

ładny Zetorek

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v