Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

A co on z zamojskich stron ze tam kolegow ma czy tylko ten jeden tam wyemigrowal?

Miłość nie liczy kilometrów. Mój tata 563 km miał do mojej mamy a jak był w wojsku w Szczecinie to jeszcze dalej.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Pioter będą jaja niosły 🤔

IMG_20230506_115341.jpg

Rossa najwiecej jaj produkuje. Te popielate małe białe jajka niosą. Przynajmniej jak u mnie byly

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, wojtal24 napisał:

Niewiem z jakiego powodu te zetory są tak tanie i  czy części do nich są dostępne? Ta seria kosztuje połowę co proximy i też co najmniej o 40000 tańsze niż 70 konne zetory7340 ? Są też sporo tańsze od licencyjnych ursusów 5314,5714🤔😉

Edytowane przez Luki99
Opublikowano

pada a nawet leje..

3 godziny temu, Qwazi napisał:

Czytam to piąty raz i nie bardzo rozumiem. Możesz wprowadzić w błąd, ale wyjaśnisz, jak nie będę rozumiał. Zaprzeczasz sam sobie? 

Wiem, ale jakoś tak nie ciągnie mnie do tej substancji. Jak nie ma innego wyjścia, to nie ma. Ale jak jest to unikam

zeby sprawdzic czy to prawda co ja pisze to musisz sprawdzic w innych zrodlach niz af. tutaj ci wiekszosc napisze ze to oni maja racje-nawet nie wiedzac o co chodzi.

a profesjonalne zrodla uzywaja trudnego jezyka -wiec moge ci przetlumaczyc..

czy ogarek piszac ze miesza w podsiewaczu polidap i mocznik -chcial cie wprowadzic w blad czy nie ma zielonego pojecia ?? zeby to sprawdzic musisz albo sam tak zrobic albo sprawdzic w internecie

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Turlaj kulkę człowieku, bo albo jesteś głupi albo takiego udajesz jak nie zgadzam się z Bogusiem tak w twoim przypadku może mieć rację 

ja udaje -ty masz ten komfort ze nie musisz..

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

liche te wasze konie i słabe pługi tam macie 😛😁

to nie mazowieckie czy podlaskie czarnoziemy..

1 godzinę temu, Bananek napisał:

koronację ktoś ogląda? zerknąłem chwilę i tak jakoś mam mieszane uczucia. u nas lewaki beczą,że trzeba rozdzielić kościół od władzy, a tu koronacja w kościele ewangelickim i nikt nie płacze. oprawa ma charakter liturgiczny. jednak wielkobrytole mądrzejsze od reszty Europy. i kościół szanują i z łunii wyszli.....

no żeby u nas zaprzysiężenie na prezydenta odbyło się w kościele to by lewakom d*pa pękła na osiem części

ewangelickim ???? pierwsze slysze...

to typowy przyklad obludy- w polsce powszechny w kazdym kosciele w 1 rzedzie..i u naszych milosciwie panujacych powszechny.

31 minut temu, malaczarna napisał:

Atakuja Zamość to coś na drogę musiał wziąć bo głodni po drodze. Kanapeczki w trasie obowiązkowe. Chata wolna oczywiście.

nie pisz glosno o tych kanapkach bo zaraz psychiczni zaczna sie wysmiewac...

to zaproszenie ?? kurna za daleko mieszkam.. ale moze ktos ma blizej 😂😪

Opublikowano
Luki99 napisał:

3 godziny temu, wojtal24 napisał:

Niewiem z jakiego powodu te zetory są tak tanie i  czy części do nich są dostępne? Ta seria kosztuje połowę co proximy i też co najmniej o 40000 tańsze niż 70 konne zetory7340 ? Są też sporo tańsze od licencyjnych ursusów 5314,5714🤔😉

bo są mało popularne w Polsce. Krajowych nie ma w cale lub nie wiele, tylko z importu z zachodu. części dostępne. A czy są takie tanie?

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

zeby sprawdzic czy to prawda co ja pisze to musisz sprawdzic w innych zrodlach niz af. tutaj ci wiekszosc napisze ze to oni maja racje-nawet nie wiedzac o co chodzi.

czy ogarek piszac ze miesza w podsiewaczu polidap i mocznik -chcial cie wprowadzic w blad czy nie ma zielonego pojecia ?? zeby to sprawdzic musisz albo sam tak zrobic albo sprawdzic w internecie

Aaaaaa...to może chociaż podaj mi te źródła

Opublikowano
jacus napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał: liche te wasze konie i słabe pługi tam macie 😛😁 to nie mazowieckie czy podlaskie czarnoziemy..

nie trafiłeś ...😛

Qwazi napisał:

8 minut temu, jacus napisał:

nie poda bo po nie powie że to z własnego palca wyssane 🤪😛😁

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

pada a nawet leje..

to typowy przyklad obludy- w polsce powszechny w kazdym kosciele w 1 rzedzie..i u naszych milosciwie panujacych powszechny.

Najważniejsze że ty sam wierzysz w to co piszesz 

Czekam na te liczby , tony qq z ha klasa ziemi i ilość tego mocznika 

Myślę że wszyscy chętnie się dowiedzą o ile im wzrośnie plonowanie jeśli zasieją  twoim sposobem 

Opublikowano
41 minut temu, Łolek napisał:
43 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tego to nie wiem. Zresztą ja się nie znam, dziad jestem. 

Pada. 

W tej dziedzinie to jesteś ekspert 

Tak samo jak w pszczelarstwie...

Ja nie wiem, co Wy z tym kreowaniem się na dziada🤔...każdy w jakiejś części nim jest, a tylko niektórzy na siłę to eksponują...

Opublikowano
57 minut temu, malaczarna napisał:

Atakuja Zamość to coś na drogę musiał wziąć bo głodni po drodze. Kanapeczki w trasie obowiązkowe. Chata wolna oczywiście.

Pafnucego tu nie ma to pewno już na motorze w pół drogi 😉

14 minut temu, jacus napisał:

A ty to już tam się nie pchaj na to 🍰😀

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Ja nie wiem, co Wy z tym kreowaniem się na dziada🤔...każdy w jakiejś części nim jest, a tylko niektórzy na siłę to eksponują...

Celebryci tak mają 😉

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Qwazi napisał:

Jak masz tyle ile ja to się możesz tytułować dziadem w pełnym tego słowa znaczeniu. Są tacy co mają dziesiątki a nawet setki razy więcej. 

Kurła, coś się wczoraj zakatarzyłem, to ciepło to zdradliwe jednak 🤔

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
49 minut temu, malaczarna napisał:

Miłość nie liczy kilometrów. Mój tata 563 km miał do mojej mamy a jak był w wojsku w Szczecinie to jeszcze dalej.

Rossa najwiecej jaj produkuje. Te popielate małe białe jajka niosą. Przynajmniej jak u mnie byly

Znajomy  hoduje i handluje te akurat już z wybiegu łapane 

Opublikowano
42 minuty temu, malaczarna napisał:

A jak ma policzyć jak miłość jest ślepa.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał:

pada a nawet leje..

Wybacz. Więcej nie będę. Chłopaki już z odzysku 3 to moje kanapeczki im smakują. W sumie ktoś by się przydał. Słabo mi idzie z rozpalaniem grilla. Dziś babskie popoludnie

4 minuty temu, Desperado napisał:

A jak ma policzyć jak miłość jest ślepa.

I głupia. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Deszcz nadal pada, ojciec dziś urodziny ma to trza coś przyjąć z tej okazji bo i tak robić nic się nie chce 😉

No to szacuneczek dla seniora, 🤝

Fajnego pociotka mi wychował 😉

Ile wiosen 🤔

Edytowane przez Łolek
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Tzn. Twój mąż z Zamościa? Ja z zamojskiego jestem i mnie w bialskie przywiało

28 minut temu, wojtal24 napisał:

bo są mało popularne w Polsce. Krajowych nie ma w cale lub nie wiele, tylko z importu z zachodu. części dostępne. A czy są takie tanie?

Mój krajowy od pierwszego wlasciciela z agromy Hrubieszów kupiony

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

58

Młody chłopak , jeszcze mógłby ojcem zostać 

Opublikowano (edytowane)

A małaczarna była pod ręką.    :P

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Tzn. Twój mąż z Zamościa? Ja z zamojskiego jestem i mnie w bialskie przywiało

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
28 minut temu, Qwazi napisał:

doktor google...

27 minut temu, slawek74 napisał:

nie trafiłeś ...😛

nie poda bo po nie powie że to z własnego palca wyssane 🤪😛😁

ty tez nie..-myslisz ze wszedzie 6 c klasa gdzie sypie lepiej niz u nas na 2a..

to udowodnij ze jest inaczej..

24 minuty temu, Łolek napisał:

Najważniejsze że ty sam wierzysz w to co piszesz 

Czekam na te liczby , tony qq z ha klasa ziemi i ilość tego mocznika 

Myślę że wszyscy chętnie się dowiedzą o ile im wzrośnie plonowanie jeśli zasieją  twoim sposobem 

plonowanie zalezy od pogody a w szczegolnosci opadow- nawozenie to ma mniejsze znaczenie.

IV b u mnie a Iv b u mnie ale 500 metrow dalej to jest niebo a ziemia, na piasku nikt nie sieje kukurydzy a na ile kazdy. ja sieje poglownie saletre ale u mnie zawsze jakas burza z gor zejdzie -jesli u kogos nie pada miesiac to jaki by to mialo sens.

ja regularnie wapnuje wiec moge sypac mocznika i 300 kg a ktos kto ma ph 4,2 to co ??

w tamtym roku najlepiej sypala na najgorszej ziemi ale kombajnowalem na koncu i najtaniej sprzedalem..

a kto procz mnie podaje realne plonowanie ?? kto napisal ze zebral 2 t z ha owsa bezluskowego z hektara piasku  -kazdy zbiera minimum 8  😂

jesli chce dyskutowac o agrotechnice i nawozeniu to macie okazje poduczyc sie troche zeby mnie zagiac- wlasnie pada ostro,rano jeszcze ogorki i dynie  posialem a teraz urlop.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, jacus napisał:

może być i 7z ale 7.5 pszenżyta i ponad 10 suchej qq z ha miałem ważone na paszę dla własnych zwierząt...a uczyć od ciebie nie mam zamiaru coby się nie cofnąć 🤪....

Edytowane przez slawek74
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v