Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry. U mnie 12° i pochmurno. Póki co bez opadów

A co tutaj wiele streszczać. Generalnie dopłaty i polityka. Już się zaczęło to szaleństwo zbierania punkcików, za stówkę każdy. Najprościej i najskuteczniej pozbawi to wielu umiejętności logicznego myślenia i spowoduje, że jeden na drugiego wilkiem będzie patrzył. Kilka postów o podwyżce KRUS, przez co Baksiu może być dzisiaj niewyspany 🤭. Mieciu limuzeny po 150% HF-kach handlował, a Szymek stado na wypasie pokazał i twierdzi, że może doił będzie. Zbyszek moturem na zlot popędził i miał chłopak fajną niedzielę. Był też zlot starych maluchów i tym podobnych samochodów, ale nie wiem, kto brał udział. To co pominąłem, niech koledzy uzupełnią...

Edytowane przez Qwazi
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Bo siedzą i wymyślają jak tu chłopu krwi napsuć i praca się wykazać żeby pensja była.Wszyscy powini te schematy im piep.....i olać to.No ale to nie realne.Juz któryś tam w rządzie powiedział że chłop jest pazerny i się nie mylił.Kiedys była tu podobna dyskusja to któryś mi napisał bo ciebie stać bo ty badylarz jesteś.Bo mnie to pieniądze z nieba lecą i sipą z pod rynny zbieram.Takie durne podejście ludzie mają.My w dwójkę 39,80 obrabiamy i samo się też na nich nie lęże ale tego już nikt nie widzi tylko cenę w sklepie widzą i na momencie cię obliczą ile zarobiłeś i później BO CIE STAĆ.WKUR......sie.Nara

Niestety taka jest prawda.

Zawiłość ludzka nie zna granic i tu na forum to też widać 🙄 

Dzień Dobry 

+6 ☀️na niebie.

Wstawać spiochy

Opublikowano
9 godzin temu, Karol6130 napisał:

Doplaty do nawozów też dziwne 

Było drogo, taniej, taniej, drogo, drogo, taniej, drogo, drogo i nagle coraz taniej 

A na końcu yebło w dół akurat w tym momencie co to termin bez dopłat jest

Jeszcze brakuje mi tu formuły że dopłaty będą tylko do nawozu wyprodukowanego na terenie uni europejskiej 

Ale tak jak piszesz, rok wyborczy, to i słuszna władza wspierająca pogrążoną w wojnie ukraine dopłaci do ruskiego nawozu

Czyli dopłaty sobie sami wypłacimy, a zaraz prawda, za trawy to nawet nie 

dobrze niech płaca w końcu przestanie mi się śnić po nocach ten drogi mocznik 😂😂 a na fakturze nie pisze ze on z turkmenistanu 😂😂

Opublikowano
9 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Wnecie płakali że roboty mnóstwo a płacę słabe mają. A tu jeszcze Minister kazał darmo pomagać przy wypełnianiu wniosków 😮

Za darmo to pracownicy odr-ów mają wypełniać. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

dobrze niech płaca w końcu przestanie mi się śnić po nocach ten drogi mocznik 😂😂 a na fakturze nie pisze ze on z turkmenistanu 😂😂

Jakbyś tam coś wiedział to daj znać. Na opony może by było 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Gość nie przysłał mi faktury za nawozy z września,  teraz dopiero dopatrzyłem  i hujnia bo reszta kupiona poczatkiem kwietnia 🤦‍♂️

https://strefaagro.pl/beda-doplaty-do-nawozow-2023-poznalismy-stawki-i-termin-faktur-ktory-zalicza-sie-do-naboru/ar/c8-17478471

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
40 minut temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry 

+6 ☀️na niebie.

Wstawać spiochy

Najlepiej niektórym wychodzi liczenie pieniędzy w cudzej kieszeni 

Taka mentalność ludzka, nie ważne że mi krowa zdechła ważne że sąsiadowi zdechły dwie 

• Like 6
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Taka mentalność ludzka, nie ważne że mi krowa zdechła ważne że sąsiadowi zdechły dwie 

O to to👆👍

Opublikowano
26 minut temu, Łolek napisał:

O tak. Niektórych oczy bolą że przyjaciel mój Radosław jest zarobasem a jeszcze innym to że ja jestem dziadem...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

jest zarobasem

?coś znów wymyślił?to po kurpiowsku czy kujawskiemu?nie nadążam za waszym żargonem.Czy miało być pe zamiast zet?

Edytowane przez witejus
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

O tak. Niektórych oczy bolą że przyjaciel mój Radosław jest zarobasem a jeszcze innym to że ja jestem dziadem...

Nie czuj się urażony ale wisi mi kto kim jest, ważne jakim jest człowiekiem i jakie wartości sobą reprezentuje 

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

?coś znów wymyślił?to po kurpiowsku czy kujawskiemu?nie nadążam za waszym żargonem.Czy miało być pe zamiast zet?

Może być i Pezet. Nie pomyślał bym se rapsow słuchasz 

a na dole masz objaśnienie słowa  zarobas 

Screenshot_20230424_073720_Chrome.jpg

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Radku przypomnij po ile to płaciłeś 

4700 😛

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

oczywiście ze dam 😛 przyjaciele musze se pomagać 🤝

• Thanks 1
Opublikowano

A dlaczego to tyle 

Rozumiem saletrę której w niektórych miejscach nie ma z importu, ale mocznik 

Sam mam saletrę po 3400 i Saletrzak po 3200

Polidap po 4400

Sól potasowa 3400

Mocznik kupiłem po 3000

Polifoska 8 4500 

Opublikowano
Łolek napisał:

40 minut temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry 

+6 ☀️na niebie.

Wstawać spiochy

👍👍👍 polać należy...

Pafnucy12 napisał:

A czy powiadomiono Ryśka o tym że dawać majom?

po co go powiadamać jak to on tym kręci 🤭😁

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

A dlaczego to tyle 

Rozumiem saletrę której w niektórych miejscach nie ma z importu, ale mocznik 

Sam mam saletrę po 3400 i Saletrzak po 3200

Polidap po 4400

Sól potasowa 3400

Mocznik kupiłem po 3000

Polifoska 8 4500 

po tyle był we wrzesniu 2022 ale teraz na jedno wyjdzie, bedzie większy zwrot 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v