Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zaszło nieporozumienie , chodzi oczywiście o siewnik 2,7 m , wrzuciłem link do przypadkowego ogłoszenia żebyś ocenili ten rodzaj siewnika , jak to sieje czy awaryjny itd

https://m.olx.pl/d/oferta/siewnik-famarol-poznaniak-CID757-IDU5oor.html

4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ale był gnój.A teraz z kąd go wsiąść? Jakiś czas temu kupowałem jeszcze kurzyniec ale teraz właściciel fermy wszystko wali na własne pola bo nawóz za drogi i kółko się zamyka.

Nie wiem skąd

A potas mogę jeszcze teraz wysiać czy już za późno ?, myślę na konie miesiąca sadzić 

12 godzin temu, szymon09875 napisał:

Tu nie mam kół 🤣 a jedzie się tak że ta linia na środek maski 

Za mały był na moje areały i musiałem coś większego zorganizować, ten jest w sam raz na 20 ha

Kurde ja myślałem że taki sprzęt to sam się prowadzi według GPS . A tu technologia jakby szejsiontką siał

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Trochę za daleko🤷

Bo to jest taka kwadratóra koła . Wszyscy spodziewają się ekologicznych upraw  bez chemii a już w tym momencie jest to nie możliwe.Klijent chce mieć piękne czyste kształtne warzywa bez uszkodzeń i uprawiane ekologicznie tylko że płacić za nie nie chce bo jak jest trochę drożej to niech się rolnicy w du.... pocałują bo z zagranicy jest tańsze.No to mają co mają.Ja to pier.....nie bendę świata zmieniał chcą tanio to mają tanio.Poza tym sami widzicie że wszystkie branże rolne zaczynają się rozsypywać więc ludzie muszą kombinować aby się utrzymać.Smacznego

14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wczoraj zaszło nieporozumienie , chodzi oczywiście o siewnik 2,7 m , wrzuciłem link do przypadkowego ogłoszenia żebyś ocenili ten rodzaj siewnika , jak to sieje czy awaryjny itd

Nie wiem skąd

A potas mogę jeszcze teraz wysiać czy już za późno ?, myślę na konie miesiąca sadzić 

Kurde ja myślałem że taki sprzęt to sam się prowadzi według GPS . A tu technologia jakby szejsiontką siał

Można, śmiało.

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Bo to jest taka kwadratóra koła . Wszyscy spodziewają się ekologicznych upraw  bez chemii a już w tym momencie jest to nie możliwe.Klijent chce mieć piękne czyste kształtne warzywa bez uszkodzeń i uprawiane ekologicznie tylko że płacić za nie nie chce bo jak jest trochę drożej to niech się rolnicy w du.... pocałują bo z zagranicy jest tańsze.No to mają co mają.Ja to pier.....nie bendę świata zmieniał chcą tanio to mają tanio.Poza tym sami widzicie że wszystkie branże rolne zaczynają się rozsypywać więc ludzie muszą kombinować aby się utrzymać.Smacznego

Kiepska reklama,ale szczera prawda👍

Opublikowano (edytowane)

5 minut temu, Baks00 napisał:

Kiepska reklama,ale szczera prawda👍

Normy pozostałość śor cały czas podnoszą więc widać jest wszystko OK.

6 minut temu, Karol6130 napisał:

No bez gmo też nie chcieli jeść 

Swoją drogą to było dobre 

Z jednej strony bez GMO a z drugiej kotlet sojowy...

Hipokryzja

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Bo nasi rodacy tacy mądrzy. Wykształceni coraz lepiej (chociaż to wcale nie takie pewne), a rozumki coraz mniejsze. A potem jaki naród tacy jego przedstawiciele i komplikowanie spraw prostych i oczywistych. To już chyba się stało narodową specjalnością. Nic w temacie nie wie, ale specjalista

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, paprykarz123456789 napisał:

Ale jaki traktor to version jakiś?

Versatile

33 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie wiem skąd

Bo tak jest, ale czujnik kąta skrętu się wiesza i stwierdziłem że szkoda czasu na dłubanie przy tym i jadę z ręki 

22 minuty temu, DANDYS napisał:

no to napewno sam się prowadzi tylko nawrócić musi

Na ogół tak teraz wyjątkowo sieje na znacznik 

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Bo nasi rodacy tacy mądrzy. Wykształceni coraz lepiej (chociaż to wcale nie takie pewne), a rozumki coraz mniejsze. A potem jaki naród tacy jego przedstawiciele i komplikowanie spraw prostych i oczywistych. To już chyba się stało narodową specjalnością. Nic w temacie nie wie, ale specjalista

Teraz sieję kapustę zimową w paletki już na tym etapie jest startowa dawka NPK i dość toksyczna zaprawa do nasion. co tu piep....  o jakieś ekologi

Opublikowano
24 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ludzie to świnie, wszystko zeżrą 

Kuzyn taki ma 

Sieje rzepak 

Normę trzyma 

Tam jest przekładnia hydrauliczna bezstopniowa ?

Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

Może tak być, z tym, że u nas b7 to nawet sami wożący ON odradzają klientom. Dziś zamówiłem na piątek b0 po 6.49

Kupiłam w lutym od nich po 6.95 wcześniej też kupowalam

Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał:

Ludzie to świnie, wszystko zeżrą 

gorzej. 

bo nawet tą skórkę z gówna opłucza nadzieją kartoflami, albo mięsem i zjedzą 🙉

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Qwazi napisał:

Stale to powtarzam, ludzie niby wyuczeni, a coraz głupsi się robią, toż k**wa kiedyś ludzie byli po podstawówkach, zawodówkach, ale takiego debilstwa nie było, a będzie jeszcze gorzej, wystarczy popatrzeć na dorastającą młodzież, to jest tak wszystko głupie że strach pomyśleć jak to kiedyś będzie żyć, i to nie tylko w Polsce. Ale tak to jest jak to nie ma wpajanych żadnych wartości, telefon i internet wychowania  i mądrości życiowej nie nauczy.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tam jest przekładnia hydrauliczna bezstopniowa ?

Nie wiem 

@slawek74

Czemu nie masz całej krowy tylko dwie dziesiąte?

Z wydajnością też tak dziwnie 

Niby na drugiej stronie a fizycznie na trzeciej

W lisiej wsi mamy trzech lepszych od Ciebie, jeden gorszy, jednego nie ma

Opublikowano
7 minut temu, malaczarna napisał:

Kupiłam w lutym od nich po 6.95 wcześniej też kupowalam

Ma Pani zbiornik....unijny?

Opublikowano
18 minut temu, marcin19071980 napisał:

Teraz sieję kapustę zimową w paletki już na tym etapie jest startowa dawka NPK i dość toksyczna zaprawa do nasion. co tu piep....  o jakieś ekologi

6 minut temu, Desperado napisał:

Stale to powtarzam, ludzie niby wyuczeni, a coraz głupsi się robią, toż k**wa kiedyś ludzie byli po podstawówkach, zawodówkach, ale takiego debilstwa nie było, a będzie jeszcze gorzej, wystarczy popatrzeć na dorastającą młodzież, to jest tak wszystko głupie że strach pomyśleć jak to kiedyś będzie żyć, i to nie tylko w Polsce. Ale tak to jest jak to nie ma wpajanych żadnych wartości, telefon i internet wychowania nie nauczy.

Tak jak podstawową potrzebą człowieka jest jedzenie i ciepło, a dopiero kiedy się to ma, można rozmawiać o moralności, tak najpierw w gospodarstwie musi być spięte ekonomicznie, a dopiero potem można gadać o ekologii. Dopóki to nie będzie dla wszystkich zrozumiałe to będzie jak będzie. Żebym mógł pozwolić sobie na obniżenie plonów czy wydajności musi mnie być na to stać, czyli nie mogę mieć problemu ze sprzedażą ani mniejszego zysku. To myślę, że jest oczywiste, a próbuje się w tym grzebać o odwracać do góry nogami

8 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie wiem 

@slawek74

Czemu nie masz całej krowy tylko dwie dziesiąte?

Z wydajnością też tak dziwnie 

Niby na drugiej stronie a fizycznie na trzeciej

W lisiej wsi mamy trzech lepszych od Ciebie, jeden gorszy, jednego nie ma

Ojjj...Karol dostał magiczną księgę z federacji. Teraz przeanalizuje ze trzy województwa🤭

Nie wiesz skąd te ułamki🤔

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v