Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

Nie wykręcałem nigdy, ale np w trolu jest bez regulacji,więc tylko siatka,a dławienie powoduje sama średnica przepływu w dławiku. Gdyby miał regulacje musiałaby być śruba nastawcza, sprężyna i zaworek. Tak mi się wydaje 

Pany siał ktoś łubin poznaniakiem? Da się na kółkach wysiewających do zboża? Bo mi się nie widzi przekładać

Groch sialem i 200 kg bez problemu, a jak kręciłem próbę to nawet i 280 mi wyszło na rolkach od zboża 

• Thanks 1
Opublikowano

Jak się wkopali, to trzeba było jakoś wyjechać. Ktoś z tej akcji zrobi fotorelacje i wrzucił na forum. Niektórzy nie wiadomo o co mają ból czterech liter. Trochę luzu i dystansu by się przydało.  

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Przejrzałem na szybko galerie a tam pokaz zdjęć z własnej nieudolności.Chyba specjalnie zakopują te parchy żeby się tym szczycić w internecie.

Opublikowano
53 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie będziemy sie licytować jaką kto ma glebę 

O dokładnie , ale u was na zachodzie są lepsze ziemie 🤷 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

3600 bez obciążników, nie wiem ile 7245, pewnie lekko lżejszy. Ale seria super ma inaczej rozłożony nacisk na osie, co powoduje, że zupełnie inaczej się zachowuje. Do tego szybka skrzynia i rewers

A co w tej super jest takie super 🤔 przecież to xx40 z inną kabiną

@Qwazi Mariusz brać takiego malowańca 🤔

https://m.olx.pl/d/oferta/siewnik-rolmasz-kutno-poznaniak-6-so43-3-b-2-7m-skrzynia-olejowa-CID757-IDU3wNM.html?reason=observed_ad

Chłopy ale dziś się narobiłem , gnój od byków widłami 💪 , jest jeszcze pary 😛

Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

600+ w oryginale.

470 po rabatach i tylko oryginał bo zamienników nie ma

15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co to 🤔

Włącznik podnośnika do mfa 

@6465do womu ten okrągły coś koło 100 na miejscu mają 

• Sad 1
Opublikowano
Łolek napisał:

W życiu bym nie dał. A co tam otwór inny jak standard? Wątpię. Jakiś uniwersalny bym kupił i przelutował.

Opublikowano
58 minut temu, Łolek napisał:

Kto zgadnie ile to 

16813133778665240496127404812081.jpg

A ten by nie podeszedł?

Screenshot_20230412-182801_Chrome.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Przejrzałem na szybko galerie a tam pokaz zdjęć z własnej nieudolności.Chyba specjalnie zakopują te parchy żeby się tym szczycić w internecie.Bo innego wytłumaczenie nie widzę.Nikt normalny nie zakopuje traktora pod sam most i później nie robi sesji z jego wyciągania.

Bieda intelektualna znaczy się 

Opublikowano
21 minut temu, Łolek napisał:

Włącznik podnośnika do mfa 

@6465do womu ten okrągły coś koło 100 na miejscu mają 

W Lipinach?

8 minut temu, PRIMO napisał:

A ten by nie podeszedł?

Ten ma 2 pozycje mam taki za siedzeniem. Nie wiem po co. A ten co Marek kupiła 3 w podłokietnik.

Opublikowano
33 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

O dokładnie , ale u was na zachodzie są lepsze ziemie 🤷 

🤔

@Qwazi 🤔

💪😛

Czy lepsze to nie wiem,wiem jedno my inaczej podchodzimy do tego

7 minut temu, Strongman napisał:

Po wiele siarczan 

Wyebałem się bo zamówiłem i nie zapytałem o cenę. Przywieźli paletę po 2800/t

Opublikowano
38 minut temu, Leszy napisał:

Jak się wkopali, to trzeba było jakoś wyjechać. Ktoś z tej akcji zrobi fotorelacje i wrzucił na forum. Niektórzy nie wiadomo o co mają ból czterech liter. Trochę luzu i dystansu by się przydało.  

Któren to taki ambitny? 

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

Czy lepsze to nie wiem,wiem jedno my inaczej podchodzimy do tego

Wyebałem się bo zamówiłem i nie zapytałem o cenę. Przywieźli paletę po 2800/t

U mnie mieli przywieść na skład, ten sam co u ciebie to coś koło 65 za worek.

Opublikowano
soltys48 napisał:

Wyebałem

Dziś doświadczyłem tego co Ty koło Tomka 6465. Pękł mi pasek w Suwałkach. I to nie ten od spodni. 😉

Ale za to hardoxy zamówione. Za 7szt 320 zł. Jak za darmo.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Bananek napisał:

W życiu bym nie dał. A co tam otwór inny jak standard? Wątpię. Jakiś uniwersalny bym kupił i przelutował.

Tak jest w środku 

Michał po śmierci nie będzie potrzebny 😉

16813190018866915205978523279304.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

U mnie mieli przywieść na skład, ten sam co u ciebie to coś koło 65 za worek.

Ten niedawno był po 55

11 minut temu, Bananek napisał:

Dziś doświadczyłem tego co Ty koło Tomka 6465. Pękł mi pasek w Suwałkach. I to nie ten od spodni. 😉

Ale za to hardoxy zamówione. Za 7szt 320 zł. Jak za darmo.

Tam gdzie mówiłem?

Opublikowano
36 minut temu, PRIMO napisał:

A ten by nie podeszedł?

No niestety 

30 minut temu, 6465 napisał:

W Lipinach?

Ten ma 2 pozycje mam taki za siedzeniem. Nie wiem po co. A ten co Marek kupiła 3 w podłokietnik.

Tak w Lipinach 

• Thanks 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

Tam gdzie mówiłem?

Tak. Chętnie wzięli na warsztat.

Łolek napisał:

41 minut temu, Bananek napisał:

Tak jest w środku 

16813190018866915205978523279304.jpg

Wow. 4 rezystory do diod podświetlających.

Opublikowano

@Aktywnyrolnik7245zobacz jak to jest obsrane farbą na parchy omazane że się rzygać chce  już by lepiej nic nie robili 

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

W tym od 61 piny inne?

Tak całkiem inne przyłącze, a do serii 64 nie ma zamienników i dlatego taka cena 

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v