Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Jakby dvpy ukrainconie lizał nie byłoby tyle problemów, że dalej by było znośnie. 

Tu masz rację, pomóc w wojnie trzeba bo to jest trochę w naszym interesie, ale to co dostali po przyjeździe i jak są traktowani to przesada 

Opublikowano
35 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Do 10 l 🌧️ dopadało za dobę

PO świętach połowa kwietnia a nikt pisianego niema we wsi😁

Może to uratuje resztki cen moich ozimin co ładnie rosną już. 

To był najlepszy pomysł posiać jesienią

Bo teraz żadne pole by nie było wjazdowe na dziś. 

Posieją w maju kukurydzę i będzie dobrze.

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

W życiu nie ma nic za darmo i nie ma nic zamiast 

👍👍👍👍👍

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Oddał głos

A to zobowiązuje

Zobowiązany to jesteś Ty, ja i wszyscy pozostali...do pracy dla dobra swojej rodziny, środowiska i kraju. Krzyżykiem na kartce się tego nie załatwi. Zanim się go postawi trzeba odpowiedzialnie pomyśleć. A jak już się go postawi, to nie wolno usiąść z pilotem na kanapie i czekać, aż manna sama z nieba spadnie, myśląc przy tym "ja oddałem głos i mnie się należy"

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

te głosy to o kant kuli... 🤦‍♂️ które by przy korycie nie byli to rolnikowi zamiast dać do kieszeni sięgają jak nie wcześniej to później....

wszyscy wiemy ży ty taki ,,kali,, 🤦‍♂️

Niech oni nie dają ale i niech się nie wpier...

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Na szczęście co raz mniej, nawet Ryszard zobaczył jak jest naprawdę. 

Nie zobaczył.

Jedynie zły, że dawać chcą mu przestać.

...bo fajnie jest wtedy, jak sąsiadowi krowa zdechnie....

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Oj jeszcze jest. Wczoraj gdzieś na necie widziałem jak w Polsce na jakimś osiedlu do wyburzenia kręcili reportaż z upadliny 

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Posieją w maju kukurydzę i będzie dobrze.

I oto chodzi

Na biogaz i będzie mniej zboża w okolicy

I kto musi dokupi za pieniądze z kuku, a kto nie trzyma nie wprowadzi zboża na rynek. 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

👍👍👍👍👍. I to jest najświętsza prawda. Jak nie będą przeszkadzać, to wszystko będzie działać. Niestety nie mogą. Czy to będą Ci, czy Tamci, czy jeszcze inni, to nie będą mogli. Dlatego nie bawię się w politykę. To co będę myślał, czy mówił nie ma żadnego znaczenia, więc po co🤷🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

I oto chodzi

Na biogaz i będzie mniej zboża w okolicy

I kto musi dokupi za pieniądze z kuku, a kto nie trzyma nie wprowadzi zboża na rynek. 

Rysiu Ukraina dowiezie, przez kolejny rok raczej nie zmieni się nic. Powoli dotyka to drobiarzy, krowiarzy, owoce....

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Tak mawiał Andrzej Lepper...on już wtedy przestrzegał co nas czeka.

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Tu masz rację, pomóc w wojnie trzeba bo to jest trochę w naszym interesie, ale to co dostali po przyjeździe i jak są traktowani to przesada 

Sztuczne utrzymywanie trupa przy zyciu. Jak by teraz wyglądała polska gdybyśmy w 39 dostali taką pomoc? Teraz mimo pomocy to ci nasi Europejczycy spieprzali by gdzie pieprz rośnie... co do tej pomocy to jak wam już tu pisałem w 93 roku jeden pan już opisał jak będą pomagać, "dostawy mają być takie żeby się wybijali ale żeby nie byli w stanie wziąć siły nad druga stroną" druga sprawa przecież tam było z tym wschodem upadliny jak u nas z którymś miastem na wybrzeżu. Było referendum że im bliżej do ruskich niż do ukropow I tam się gotuje już od 2014 roku. No i Ci wielcy bohaterzy do swoich strzelali.

6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nie zobaczył.

A dlaczego tylko jedna? 😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A dlaczego tylko jedna? 😁

No bo to ostatnia była 

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

Nie zobaczył.

...albo zboże wygnije lub nie może zasiać...

Opublikowano

Rysiu Ukraina dowiezie, przez kolejny rok raczej nie zmieni się nic. Powoli dotyka to drobiarzy, krowiarzy, owoce....

Tak mawiał Andrzej Lepper...on już wtedy przestrzegał co nas czeka.

No i dostał wieczne "mute". Nawet w jakimś wywiadzie z Komorowskim ostatnio widziałem jak Komorowski mówi tak "sytuacja w kraju się nie zmieni dopóki obecny prezydent się nie zmieni albo gdzieś nie poleci..."

10 minut temu, 6465 napisał:

Glapinski chwali się w radiu że jemu z wynagrodzenia  na konto w roku spływa około 600tys. Jemu inflacja nie straszna.

Pamiętasz jak heniek liczyl inflację? Coś w stylu "jeśli pensja wzrosła o 17% a inflacja wynosi 14% to nadal zostaje wam te 3%"

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

No i dostał wieczne "mute". Nawet w jakimś wywiadzie z Komorowskim ostatnio widziałem jak Komorowski mówi tak "sytuacja w kraju się nie zmieni dopóki obecny prezydent się nie zmieni albo gdzieś nie poleci..."

Jest tyłu mądrych ludzi w tym kraju a prezydentem zostają idioci, no może oprócz Olka bo to swój chłop był 😉

Opublikowano

Druga sprawa patrzta to. Polakom się budy z żarciem czy restauracje nie opłacają a wczoraj byłem po żarcie u ciapatych i byli właściciele lokalu z rachunkiem za prąd. Rachunek wzrósł o ponad tysiąc złotych miesięcznie a im dalej się opłaca. Jak to jest?

1 minutę temu, Łolek napisał:

Jest tyłu mądrych ludzi w tym kraju a prezydentem zostają idioci, no może oprócz Olka bo to swój chłop był 😉

Stolzman? 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To i tak dowiezie

Ten rok stracony nawet nie ma co myśleć o wyjściu na plus na zbożu. 

No weź  :D  ze da tygodnie temu mówiłeś że dwie tony jak da to jedna na hektarze na plusie. Z mieniasz zdanie co dnia jak kobieta w ciąży.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

No weź  :D  ze da tygodnie temu mówiłeś że dwie tony jak da to jedna na hektarze na plusie. Z mieniasz zdanie co dnia jak kobieta w ciąży.   :P

Bo wtedy było po 850

A po żniwach 430 bedzie

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Widać tona rośnie...

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Bo wtedy było po 850

A po żniwach 430 bedzie

Ale masz i ubiegłoroczne, to więcej do sprzedania.🤭

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, gregor1284 napisał:

@Łolek pamiętasz tą piosenkę wyborczą? 

Ole, ole.... No mówię swój chłop disco polo słuchał wódeczki się napił 

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v