Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

21 minut temu, Qwazi napisał:

A właśnie...w ramach edukacji Belarusa, możesz mu ten nawóz...rozsiać...razem z Piotrem 🤔. Zrobita pokaz...taka forma dydaktyczna🤗

Zrobimy pokazy, zaprosze ludzi, moze jakis sponsor sie trafi. A dodatkowo dodam ze jest to przy drodze krajowej wiec zainteresowanie innych bedzie i bedą sie zatrzymywać i podziwiac. A po wszystkim zrobimy maly poczestunek w remizie

👍😁

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Nie istnieje taki. Chciałbym móc doradzić inaczej. 

Dostarczę więcej opon to se bandy zrobicie ;) 

Bez odpalonego silnika. Po odpaleniu zarówno stop jak i sygnał działają. 

po to był akumulator, aby działały postojowe bez odpalonego silnika, wytrzymywał max 2 lata

ja przerobiłem na moduł ładowania , to z rok dłużej, bo w zimie zawsze zapominało się doładowywać

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Za mały mróz

Wszędzie koleiny i po ścieżkach co 2x jesienią jechane

A czym bliżej morza zapadł się

Jutro ręcznie jak będzie przymrozek morze trzeba obsiać

IMG_20230329_065843.jpg

a ja dziś ostatnie pole zrobił :D

336373197_239725218499855_6990161497631910806_n.jpg

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6465 napisał:

Nie ma iskry bez Aku.

w 125 jest niezależnie, w 175 zależy od instalacji, było chyba ze 4 wersje

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertb napisał:

Kup coś taniego i do tego prostownik podtrzymujący żywot akumulatora. Znając życie śmigniesz tym roku ze 100km ;) 

No tak. A i tak tylko na jeden sezon i na przyszły rok kolejny. Chodzi o to który lepszy żelowy czy tradycyjny.?

Edytowane przez 6465
Opublikowano
5 minut temu, marulekk napisał:

a ja dziś ostatnie pole zrobił :D

336373197_239725218499855_6990161497631910806_n.jpg

kurła niech tylko ojciec zobaczy....

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Tragedii nie ma. Weź takie cuś i walnij saletry. Mniej roboty i kosztów, niż przesiewać. Poza tym, żeby przesiać trzeba by poczekać, aż da radę wjechać. Hektar można rzucić z garści. Jak nie umiesz...zaproś Piotra😉🤭

images (1).jpeg

ja już ponad dwa ha z wiaderka. 

600 kg posypane, aż żal patrzeć jak psienica głodna 🥺

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

No tak. A i tak tylko na jeden sezon i na przyszły rok kolejny. Chodzi o to który lepszy żelowy czy tradycyjny.?

Tradycyjny. Jak byś był bliżej dałbym ci taki z w211 od SBC no nie do zabicia bestia. 

3 minuty temu, 6465 napisał:

ciapek ledwo wrócił bo awarię ma.

Zaraz Pietrowi świat wywrócisz ciapek się nie psuje 😜 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Zaraz Pietrowi świat wywrócisz ciapek się nie psuje 😜 

Jak więcej stoi niż robi to nie ma prawa się zepsuć w trakcie roboty, choć kilka razy skrzynię zakleszczyłem i raz mi ropy brakło.

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Tragedii nie ma. Weź takie cuś i walnij saletry. Mniej roboty i kosztów, niż przesiewać. Poza tym, żeby przesiać trzeba by poczekać, aż da radę wjechać. Hektar można rzucić z garści. Jak nie umiesz...zaproś Piotra😉🤭

images (1).jpeg

wygodne to?

sieję później po kartoflach, z takiej wiązanej płachty... może tym by było przyjemniej...

ile tu wejdzie nawozu?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

wygodne to?

sieję później po kartoflach, z takiej wiązanej płachty... może tym by było przyjemniej...

ile tu wejdzie nawozu?

Tańsza opcja - przejdź się po strychu albo spytaj żony czy nie wala się jej gdzieś stara emaliowana miska, może być obita. Do uszu wiążesz pasek i gotowe. Jak masz trochę brzucha, że ma się na czym oprzeć to idealne.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Jak więcej stoi niż robi to nie ma prawa się zepsuć w trakcie roboty, choć kilka razy skrzynię zakleszczyłem i raz mi ropy brakło.

Moja dziś poszła z bronami 5tkami w świeżą orkę awarja była na 9 hektarze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v